Monday, October 21, 2013

PREGNANCY


               
assalamualaikum
3rd trimester sudah. 

1st trimester was the everyday-I-nausea-vomiting phase. Dan selalu sleepy, malas, lembik. tapi excited sebab baru-baru lagi kan.

2nd trimester was AWESOME! energetic. selera makan kembali normal dan berat badan naik mendadak. kadang kadang lupa diri tu pregnant. bila rasa jalan macam penguin baru sedar diri tengah mengandung. oh, i felt the 1st kick on the 21weeks POA.

3rd trimester. well..it's too early to tell. baru masuk 2 minggu. setakat ni selalu rasa mengantuk (ada hati nak salahkan pregnancy). orang kata 3rd trimester akan rasa macam 1st trimester balik. erm.. setakat ni takde muntah mual pening malas tu. we'll see.

ah... terima kasih Allah.
hari-hari kira fetal kick chart. alhamdulillah baby is so active.

tak sabar mahu jumpa kamu wahai baby.




ALL NEW ME

assalamualaikum
blog yang sepi. 2 tahun menyepi tanpa entry.
nak bagi seribu satu alasan kenapa tak update blog, tapi malas hoi nak type. lagipun iols bukan retis. takde orang kesah.
baiklah, sedikit sebanyak tentang status terkini :

nama : Nadhirah Mohd Shakri (masih)
umur : 26 tahun
status : BERKAHWIN
nama suami : Asyraf Elmiza Ahmad
alamat : kota bharu (masih)
tempat kerja : Hospital Tengku Anis, Pasir Puteh
pekerjaan : pegawai perubatan

wah! perbezaan ketara berbanding waktu terkahir update blog 2 tahun lalu. waktu tu 24 tahun, single mingle (but not available lah), baru start kerja sebagai houseman.. masih hingusan, ketakutan, keliru dengan pekerjaan (cis, macam hebat sangat je sekarang..blurgh).

and the most exciting thing about me now (maap entry rojak melayu mat saleh)
I AM EXPECTING! i'm in my 29weeks POA now. kalau semua selamat dan lancar, insya allah we will be holding our bundle of joy either end of Dec or early Jan :) :)

mohon doa sesapa yang terbaca entry ni.

nervous? yes!
excited? yes yes!

Tuesday, August 16, 2011

Saiko

Orang saiko datang lagi
Baiklah saya cabut lari

Saturday, August 06, 2011

50th 6th :)

-this picture was taken long time ago-


happy 50th 6th my dear

50 months of shouts and tears
50 months of smiles and giggles

most importantly, 50 happy months :) :)

Sunday, February 27, 2011

LogBook

So this is my logbook untuk sepanjang medical posting. Teringat pulak zaman dokter muda dulu pun setiap posting ade logbook dan sy sangatlah tidak gemar dengan sistem logbook2 ni..sbb leceh nak kne kejar signatures la,lupe cases patients la.ok,I must admit that bende tu salah sendiri.orang lain cepat2 isi cases patients dalam logbook,sy sebok main facebook(autism la katekaaaan),orang lain sebok kehulur kehilir kejar signatures,sy lebih memilih utk ke urika dan mengisi perut.perut,ai sayang yu taw tak?ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ.malunye...malunye! memalukan diri sendiri kat blog memang hobi sy. Baiklah,mulai sekarang dah jadi HO kan..haruslah lebih giat,gigih dan cergas dalam melengkapkan logbook.tak boleh lambat-lambatkan ye cik nadhirah. Harini 2nd day of posting..belum start lagi.ni tengah tunggu nak jumpe head of dept pukul 11am nanti. Semoga semua lancar je :D
Oh ye,if everything goes well and smooth, sy dijangkakan selesai posting medical on 27th June 2011..hehe belum start dah pikir bila nak habis.memang sah kau nadhirah.
Setakat ni best la kat HUSM..ade my senior mase skolah ahmad maher dulu,kak aiman. She's very helpful!die baru habis posting medical.thank u so much kak aiman :) :) :)
Ok that's all for now.thank u for reading my bee-dee! (Lame tak panggil blog as bee-dee) :p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, February 26, 2011

Induction is over

Berita baik adalah sy telah selesai menjalani kursus induksi. Berita buruk pula..esok dah start kerja. Ok la,bukan berita buruk pun..berita yang kurang enak didengar saja.
Induksi start hari selasa (22.2.11) di hotel puteri park,KL sampai la hari jumaat (25.2.11). 4 hari otak kitorang diisi dengan ilmu-ilmu yang berguna utk masa kerja nnt walaupun sy mostly dengar masuk telinga kiri,keluar telinga kanan.lancar je ilmu-ilmu tersebut keluar masuk telinga..macam highway dah telingaku ini. Tapi ceramah pasal elaun dan gaji tu tak keluar masuk la.dia stay je sbb macam menarik la, kan kan :p
1st day induction,belum ape-ape kitorang dah dapat tau tempat posting kitorang. Nervous kottt..tapi takde la sy nak terkinja-kinja ting tang ting tang...alekjenderrrr (ok yg ni siapa pernah tgk video zizan and johan ajuk chef wan mesti faham..yg tak faham sile youtube skarang).
Ok,nak dipendekkan cerita, surat posting dah dapat..bila dah dapat,ape lagi..cepat2 bukak la kan. Alhamdulillah..dapat HUSM..dekat sgt2 ng rumah.makanya sy tersenyum riang selama 1 minit. :D :D :D
Seminit je la senyum,minit2 lepas tu tak berapa nak senyum sangat sbb kena lapor diri next few days. Utk pengetahuan korang, gaji kitorang dah jalan on the 1st day of induction. So kalau tak pegi lapor diri after induction,mmg potong cuti la nnt T___T
Fast forward cerita, besok adalah hari itu. Hari yang bersejarah, my very 1st day of working! Sila bagi semangat T___T maybe sbb aritu dah cuti lama sangat, tak berapa excited nak mule bekerja. confirm rindu honeymoon phase pasni.aaaaa...
Ok now nak cite bout cuti. Cuti hanyalah selama 8hari MAX utk setiap posting! Satu posting adela dalam 3 bulan.which means sy hanya dpt bercuti selama 8hari dlm 3 bulan.terima kasih nadhirah kecik yg beria-ria sangat nak jadi doktor..nadhirah besar ni haa yang kene tanggung..huhu.boleh ek salahkan nadhirah kecik?hehe
semoga dipermudahkan ya Allah..
Mungking lepas ni sy akan lebih sering update blog.sbb sy mmg macamni,bile busy baru ade nafsu nak update blog.ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ. Mcm ape je perangai :p

Ok la nak share itu aje. Will update lagi :)

P/s : I'd like to thank everyone yang wish good luck and all for tomorrow.there're so many people who care about me and I couldn't feel any luckier :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, February 05, 2011

happy ‎​♥

The reason :)

3 years 8 months and counting...
I'm grateful :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, February 02, 2011

Gong Xi Fa Choi

To those who celebrate it,happy chinese new year.it's rabbit year isn't it? May the rabbit brings u happiness,welth,health and only the good things this year.
It's a long weekend.not that it affects me so much since I've been menganggur dari bulan 10 but I get the holiday mood :p

Hari-hari makan limau.sedap ohh.lagi2 kalau fresh from the fridge.limau sejuk2 mmg sedap! :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, January 28, 2011

Unyil :)

Dulu pernah upload pic dgn unyil.time tu die kecik lagi.sekarang tgk ni..unyil dah ade anak ok .5 gorgeous kitties!yay!

Facetime

Facetime is awesome!!hehe.ok sgt ketinggalan.thanks to kemudahan yg ade.the long-distance relationship is not bad at all.insyaAllah :)

Dah lama tak update blog.sbb takde bende menarik tertarik untuk diupdate.
Ok la bye nak sambung edit gambar marimelaram :)

Sunday, January 23, 2011

Selamat malam

Good night all...sebelum tidur amalkan wudhu dan jangan lupa maafkan semua orang. Hati tenang :)

Saturday, January 22, 2011

Go ahead

"If people talk about u behind your back, it's because u are ahead of them"
-akmal khairiin

So why bother? They're so left behind and pathetic and penakut that's why.
Go ahead persue your much-more-important daily routines and dreams people :)

And if someone says u are ugly, just head up and walk away. We dont have to deal with senseless creature.They havent met u anyway

Friday, January 21, 2011

Back for good

Holla all.it's a gloomy day ;(
My heart is aching.never thought that saying good bye to surabaya would be this hard.the place that i used to hate.tak caya sile la bace entry awal2 dulu.penuh dengan complaints :p
Oh well,terima kasih surabaya dan semua rakan taulan di surabaya. Keep in touch ye semua. Facebook,twitter semua ada.senang betul zaman sekarang ;)

I'm at LCCT now, waiting for my parents to pick me up and visit my lil sis at kolej mara banting. Flight to kb malam nnt.badan penat gile sbb pkul 6.30 pagi dah pegi airport tadi. Yawnnnn

To asyraf elmiza ahmad,thanks hantar sampai airport.jumpe kat malaysia ;) heart ya!



Sent from my 4th gen iPod touch