Friday, October 31, 2008

KIPAS?FAN?

kipas..penting ke kipas tu?sgt amat la penting bg sy.
nk pasang air cond..watt kt kost sy tak ckup la plak!hayya~..(pdhal ibu kost baik gile,nk naikkan 50k je if tambah air-cond) tp nk tambah watt umah tu yg mahal..
=(

eh td nk ckp psal kipas kan?ni nk habaq...teman sy..aku punya teman..teman sepermainan..
oops oops..

al kisah nye,teman baik sy,EZY si jari pendek..(ok la tu,sy si jari gemOk)
die kan,dr sem 1 lagi duk pkai kipas yg pendek tu.tau tak kipas yg xley stand,bulat and tak brape nk berangin tu?takpe la klau tak paham pon..tak kuar exam kOtt?!
EZY berjaya survive dgn kipas cenonet t'sebut selama almost 7 sem!iyeee...7 SEMESTER!
mmg la kipas beliau tu bkn jenis yang cikai2,gempak la.tp dgn kondisi surabaya yang panas mcm oven ni..mmg amazing jgak la die boley survive.(dlu ezy pernah gune air-cond kjap.end.)
pastu yg klaka nye..ezy ni buat pekaaak je everytime sy and cikin srh tukar kipas(sy rase ktrg la kot yg plg byk m'bebel kt ezy bout her kipas)..taknak jugak beli kipas baru..die ckp klau die sorang2 dlm room die,kipas tu dh bagi cukup angin.time ktrg dtg je jadi panas..haha.maka dgn jaya nya ezy idup dgn kipas tu 4 almost 7sem.

malang tak berbau(ceeehh)..akhirnya pemegang kipas tu patah..(gile sy ni mcm m'doakan je kipas ezy patah.hahaha)..and ezy pon dh bli kipas baru!!tepuk tangan everyone..ezy beli kipas yg bley stand!!haha..she's so excited with her new fan..crite kat sy mcm smangat gile..
"nad,i letak kipas tu kt pojok(ujung) pon boleh rase angin smpai katil i!!"
of coz la dear...tu die kisah klaka dr ezy..tu la babe,u shopping bukan main..tp kipas cenonet malas nk beli..7sem tau i n ckin bebel kt u.ngehee...

haaaaa...dh abes cite ezy,sy nk cite psal TULAH KIPAS EZY.
jangan main2...air tenang jgn disangka tiada buaya..

cmni cite die..pada suatu malam yg tak brape indah(sbb panas gilos)..
sy tido awal..ttbe dlm kul 12(dh la tgh malam.seraaammm)..sy terjaga sbb dgr bunyi sumthing..mcm ade bnde mletop2..sy rase mcm dtg dr brg2 electronic.so sy cpt2 cabut charger fon and laptop.pastu nk sambung tido balik la..

tibe2.......................................

poooff!!!! BLACKOUT!
"alaamakk..gelap.takot"


tibe2 lagi...............

"boommm!!!!"

bunyi tu dtg from my kipas kesayangan!keluar SPARKS..
pastu ade bau mcm hangit2.

sah!!!!kipas tu terbakar.
KIPAS GUE TERBAKAR!!

eii...gimana sih loe kipas??!koq bisa!

sbb bau die kuat gile...ibu kost,mbak kiki and anak ibu kost pon kuar..diorg sume igt umah t'bakar..ternyata..kipas ku terbakar..pastu ibu kost tlg cabutkn plug kipas tu(sy tatoopp!!)
then ade letrik balik..fuh~...slamat tiada korban jiwa.hahak.nauzibillah~
mlm tu sy tdo tak pkai kipas tp alhamdulillah mlm tu hujan lebat..tido bukak tingkap..tejuukkk~

so basically..SY KENE BELI KIPAS BARU!!
tu la...slama ni asyik kutuk kipas ezy je..haha.tup2 sy pon kne tukar kipas..
oh ye,kipas ckin pon baru rosak gak..and die dh beli baru b4 ezy beli kipas baru tu..
yea!!ktrg ber3 ade kipas baru..

bunguksss...abes duittt!!!!!!!!!!!!!!!!

1 comment:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

ezy si jari pendek?
nad!!
awak sgt kjam!
tpi btol!
hehehe...
nad....
da waktu nye mksd nye
dari blik u terbako...
bek la u bli kipeh bru... huhu...
pasni nk serbukos u!
tnet freee!!!!!!!!!!!!!
eh..ke kne bya gak?
hahahahahah!