Tuesday, December 30, 2008

my polka dots purse~

TAG!! what could be worst than this?!haha
but i love being tagged! i do~~

1st TAG!


1. sesiapa yg kne tag, tulis 10 sesuatu berkenaan org yg men'tag' die.
SAFFY a.k.a Queen S (as in SERENA!!)..read this :

♥ she's such a huge fan of the colour 'ORANGE'.
♥ she's MAWI's kipas susah mati..oh not to forget,FARID KAMIL..lol

♥ she's taken!by someone who's currently in Malaysia
♥ she's a camwhore..just like me.ahaks
♥ oh...she's my junior btw

♥ she's devoted to her family..

♥ hot!and gorgeous..(bluek~~..tapi ikhlas)

♥ shopaholic!
♥ very2 open n cool

♥ i adore the heels that she wore during raya haji celebration..unbelievable!seriously,i wont be able to even stand in that thingy.


2. org yang kne tag,kene tulis tentang dirinya.

♥ taken jugak...
♥ missing my bestest buddies- the kelips!

♥ sleepyhead!

♥ currently addicted to TV series

♥ i'm simple

♥ i have a list of no-no (s)

♥ i love pink..
♥ i love traveling esp backpacking.
♥ i love my friends and him

♥ cant wait to get out of here!

3. at the end,you need to choose 1o ppl to tagged and list their name.

TAKNAK!!!TAKMAU!! TAK HINGIN!! -n-
(waaah..baik gile)


2nd TAG!!

(by alin blair)

1. Snap picture of both inner and outer side of your wallet
2. Introduce your wallet brand, price and where you bought it


Brand : top shop
Price n Place bought : Rp. ***,000,BALI!! =)

3. Take out whatever is inside your wallet (ayarkkk~)


*ade duit skeping due
*Bank Niaga ATM card

*TIMEZONE GAMES card
*Century Pharmacy card

*Topman Fashion Fast Forward points card (asyraf elmiza punye)
*Sushi Tei's offers card



yeay~ berjaya!!!

Monday, December 29, 2008

welcome 1430

.
.
.

salam Maal Hijrah..1430 kepada smua muslims.



smalam ade majlis doa akhir dan awal tahun kat Kost boys yg blakang cak di nganjuk tu.
(pegi ng acap..rushing gile sbb ktrg baru blk from DELTA)

mule2 mcm taknak pegi..tapi rase mcm nk pegi..so pergi jua lah diriku.haha.
hurm..new year in islamic calendar..agak2 nye ape lah yang akan jadi tahun ni..hopefully yang baik2 je..

tahun baru,azam baru..

tahun lepas rase mcm byk sgt dosa..hoping to be a better person (^-^)v
smalam diorang ade hidangkan makanan jugak..sedap!!
tp disebabkan before that baru je melantak Dunkin Donuts Triple Choc + sundae McD = marvellous!..sy makan sket je malam tu.tapi ayam and kerabu mangga tu mmg superb!~

alang2 buat post pasal awal muharram..jOm la kite nyanyi eh eh salah,bernasyid(ha?! blog ni ade nasyid?haha.bagus2)..

sape tak ingat lagu ni sy nak sekeh kepale die..ala,kat TV slalu kluar kan?


Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah

Perpindahan Nabi dan Umat Islam

Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh

Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu

Rela Berkorban Harta dan Nyawa

Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu P
engorbanan
Hijrah Itu Perjuangan

Hijrah Itu Persaudaraan

Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam

Untuk Sepanjang Zaman

p/s : copied from firah! =p


disebabkan kerajinan yang melampau(atau dgn kata lain,kemalasan yang melampau utk study)..
sy godeh2 la lappy puppy..jumpe gambar time UMRAH dlu!baru je teringin nak upload pics UMRAH after tgk blog irah =p
tp gambar byk2 smue dlm PC kat umah..yang ade dlm lappy sy ni je(gambar sdiri plak tu!haha)

lupe dah ni katne..somewhere in Madinah ( i guess)
saye sgt TEMBAM!


waah~..rindu nye nak pegi lagi..
dr byk2 tempat yang sy dh pegi..makkah+madinah are definitely THE BEST!
name lagi UMRAH kan?tenang sgt2.huhu.dah lame dah..tahun 2005,right before datang indon.



p/s : 143,jantungmanis =)

Friday, December 26, 2008

SWIMMING VS "SWIMMING"

smalam pegi swimming ng arina,fren and jantungmanis acap!
pegi swim kat ATLAS la,nk g mane lagi kan?
best!best!best!
and ade bende klaka terjadi..
eh..cite next time la..nak gi makan..stay tuned!


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


owkay,meh la nak sambung crite..(aik!? dah abes bersara ke?hehe)
smue nye start bile arina ajak pegi swimming..haritu christmas sbenarnye,tp sy tatau la ape kne dgn ktrg(or maybe sbb kite tak celebrate christmas),ktrg totally tak terpikir yang atlas akan tutop ke ape. so dgn konfidennye ktrg pegi atlas,malam plak tu.wallah~ TUTUP!!
padahal semangat berkobar-kobar dah nak swimming. T.T

besoknye sepanjang hari sy duk pikir nak gi swimming..(dah lame tak gi swimming,tu yang gian sgt =p)
malamnye ktrg plan la nak gi atlas lagi..cube nasib.fuh~ naseb baik bukak!yeay!yeay!
mlm2 tak ramai org,so mcm best la ktrg bermandi-manda,berswimming-swimmang(perosak bahase!).sy sgt sempot sbb baru je pas dinner..rase nak termuntah balik nasi goreng yang sy makan tu.haha.

kat atlas kan,ade giant slide..siyes before ni tak brani nak try.haha.tp haritu sbb fren and acap nk main,sy dgn macho nye join.pergh...LAJU GILE ok!takoott..best mmg la best..tapi laju sgt,rase cam terbang pon ade.haha.main skali sudey~..fren 2 kali.acap??tak terkira lak.spuluh kali kot?ke lebih?

arina dtg lambat sket..die pg makan ng ismail dulu.hehe.

pokoknye best la.next week nak gi lagi la..jom!sape2 nak ikot jom laa.

bile atlas dh nak tutup,ktrg pon kne la angkat bontot and blah kan..(rasenye ktrg mmg last customer.haha). arina si ismail datang jemput..hehe.sweet tol!
sy ng fren naik moto acap.naik ber-3.biase je..huhu.
ktrg nak ikot jalan dekat..tp malangnye,banjir!mule2 ktrg redah je..vrooom~..

tibe2..

moto acap si summer breeze pengsan! ( as in tak hidup,nak ckp mati tak sesuai plak sbb lepas tu die hidup balik.hoho)
OMG!ktrg terpaksa pijakkan kaki ktrg dalam air banjir tu..hello..air banjir tu air longkang yang melimpah tau? and god knows bahan2 ape yang ade dlm longkang tu.haha..lawak gile. baru je lepas swimming kat atlas,kne "swimming" dlm air longkang plak.haha.

acap sorong moto.ktrg patah balik.naseb baik la moto tu bangun balik..fuh~..

thanks jantungmanis sbb tak merungut sket pon =)
you're my hero..haha.



Wednesday, December 24, 2008

HAPPY BIRTHDAY YANI!

oops!oops~
sebelum sy bersara buat sementara waktu,sy kene buat post ni.


HAPPY 22nd BIRTHDAY YANI!!

-yani,lala,nad-

harini 24/12/08,yani dah masuk 22 taun! yeay~ yani tua..yani tua..bluek~
korang mesti tak sangke,yani tu single tau..
sape2 yang berminat sile bagi biodata anda.
haha..erkk...ape ni buli birthday girl..tak baik la pulak.


dear yani..
OMG! i really2 miss you.
slamat jd 22!smoga panjang umur dan murah rezeki.
stay cun and sengal selalu.bestfrens forever!
sori la aku pg wish kat no maxis yang lame.haha.br prasan tak delivered.
yani ckp yayan call nyanyi lagu bday..meh sni nk nyanyi gak..

"happy birthday to u,happy birthday to u..happy birthday to yani ucuk...happy birthday to youuuuuu~~"


pape pon,yani ni my bestfriend!
ktrang same school dari form 1 sampai matriks.
(maher-->mrsm kopu-->matriks kedah)

mcm2 benda(mostly bende2 gile) ktrg dh buat together.. ttbe rase cam rajin la plak nak list kn.meh sni nk wat list :

1.ktrg pernah same2 kne tangkap ng warden matriks sbb ponteng majlis...(hape mende dah lupe lak.).sy nyorok dalam almari,yani ntah kemane,add bwh katil.hahaha..kitorang busted sbb kipas still gerak time warden check bilik tu.bunguks.

2.yani ni takot gile ng kucing..penat gile nk dgr die menjerit.haha.dah la skolah ktrg dlu sgt byk kucing,berpuluh2!! klau kat DS,normal la bg ktrg klau kucing duk dpn meja tgk ktrg makan.ade satu hari,syuk,haizum ng sy takde keje.. yani tgh sorang2 dlm bilik..ktrg kurung die ng sekor kucing yg besar gile!ape lagi...menjerit2 la die dlm bilik tu..pastu ktrg pegang pintu kuat2 so that die takleh kluar..hahaha..sorry yani~...syg yani!!

3. dlu ktrg suke pg makan kat 'cafe luar'.ktrg panggil cafe luar sbb cafe tu luar skolah.ala,bukan jauh2 pon..kat gate masuk.taktau la nape ktrg suke sgt makan kat situ,lagi2 si dieyla tu =p..lagipon,klau asyik makan kt DS je,mcm bosan la.nk cite psal yani..die sgt jakun.haha..korang mesti tau kan klau minom pkai straw,bile kite tiup straw tu,akan kluar bubbles kan?sy rase mesti smue org dari kecik cenonet dah tau buat bende alah tu...but not yani..die baru tau aksi meniup straw tu mase form5.hahaha.pastu smangat gile, duk tiup je keje.sedih2 =p

4.kat maher sy tak rapat sgt ng yani..tapi satu je sy igt sgt psal die ni.. her LAUGH!!!
taktau la nk describe cane..mmg one of a kind.ckp la bende yang paling tak lawak kat muke bumi ni pon,klau korang dgr yani gelak,,korang akan gelak same!kadang2 nk pecah perot gue. percayalah~

actually byk lagi bnde yg klaka(lagi2 kat matriks)..tapi takley cite sbb mcm memalukan diri sdiri je.hahaha..
pape pon..yani...jgn marah yer...

p/s : haha..mcm la byk sgt smpai nk buat list..sy tgh bosan sbenarnye.papepon,ktrg dlu mmg nakal2..tp skarang dh ayu2 smue~ hahah


p/s/s : yani dah ade facebOok.. tu pon lala yang buatkan.haha..yani!aku tak kire..cpt buat blog pulak.ngeee =D


p/s/s/s : ok2..nak sambung bersara dari ber'blog'..hukhuk

*BLISS*

sigh~..
result byk yg dah kuar..and i SUCK.
hampeh!!! HOMESICK ai ckp yu..(asal tensyen je homesick,sengal.)

hurm..tp kan,tu la,sape suwuh tak hafal mati?? patut sy telan je buku2 tu..pastu klau tak cemerlang jugak tatau la nak kate hape kn.adeh..
yang lagi tensyen nye,dah la soklan byk yg same ng past years..
tp still,sy tak hafal soklan2 tu btol2..so mcm takleh jwb jugak la kan?


sape2..
boleh mintak tolong skit tak?
skiiiit je...ciput je.

tolong la remind me again --> JANGAN STUDY LAST MINUTE!!


hoho..
tapi pape pon,sy still bersyukur la sbb stakat ni xde D and E...
alhamdulillah..
tak baik la plak asyik emo2 je kan?bersyukur je la dgn ape yg dapat.
ceh..nadhirah dah matured.ngeee =D

nway,
aritu kn sy ade ckp yg sy ade jpe kwn2 ain & fren,bwk diorg jln2 kat TP(tunjungan plaza).
except for cikune and fraces,diorg dgn brani nye redah pegi JMP(jembatan merah plaza) and Ampel sdiri tanpa ade budak surabaya teman..
hebat dan gagah!
bukan stakat survive,diorang siap suke gile ng JMP!
haha.klau tak,takkan la sampai diorang boley shopping sakan kan =p

well,tujuan diorg dtg indon sbb nk gi BALI.i repeat,BALI!
seriously,sy sgt jelous! td baru tgk pics diorg kat bali.
mcm best gile je..diorg pagi ramai2,dgn geng lak tu..mesti la best kan?!

waaa..nak gi bali!! jOm la pegi bali! jOoomm!

************

jae,fren,azmi,fraces,ain loot,alan,izni and cikune.

-ain n i-
lepas rindu ng ain..slamat pulang ke jogja.

gonna miss ya T.T

-izni,acap,azmi n i-
kesengalan di TP before tgk crita 3 cinta 3 doa yang tak brape best!

haha

lalat-lalat

dlm train,sempat lagi.
sy ng fren masuk hantar sampai dalam.
pastu tibe2 train gerak and kitorang macho gile terjun from train.haha

***********

korang tak pelik ke nape saye rajin gile update blog ni?siap ber'pics' lagi.
mane tak nye..kitorang cuti 5 hari taw!..fuh~ bagus gak ade cuti ni.takde la lelah sangat minggu exam ni klau ade gap.

next paper = ANESTESI!!
sy sgt2 berharap dpt guna masa cuti 5hari ni untuk focus kat anestesi..


so..dgn ini sy mengisytiharkan bahawa blog ini akan berehat untuk sementara waktu.
(ala2 dieyla.haha..tapi smoga sy tahan la utk tidak m'update blog =D)

XOXO

Saturday, December 20, 2008

JOM BERGOSSIP!

wahai pembaca blog ku sekalian...tolong lah..plis la..abaikan kesengalan sy dikala dekat2 exam ni..
sempat lagi nk update blog...nk bergossip plak tu.heh.ala,time study kne la rest jugak,betol tak?

sy akan berperang esok owkay!sile bg support~
oh ye,alang2 tu sy nk wish..

GOOD LUCK TO ALL!!


urgh..sabar nad...sabar..2 minggu je,then it's over!no more theories! (insyaAllah klau lepas la)

ckp psal gossip..

MAWI DAH KAWEN!!!


congrats!
sy ni bukan la die hard fan MAWI pon..biase2 je. mcm best je tgk die kawen.hehe.
happy sgt Mawi ng Ekin dh kawen,sbb sy sgt kesian kt diorg asyik kene kutuk je dgn org2 yang jeles tak psal2 tu..(nampak sgt ikut OH BULAN!haha)
kahwin kan bende baik..tak baik tau doakan diorg tak kekal lame..ishk2..

semoga mawi and ekin kekal ke anak cucu~
jgn jadi mcm artis lain..kawen cerai curang jadi kebiasaan..
ceh..mcm gempak jugak sy komen,boley buat blog gossip ni.hahah.kidding!xde makne nye~

ok..NEXT GOSSIP!

RITA RUDAINI and AIDIL ZAFUAN..

diorang kawen senyap2 kat Thailand..adeh..awat jauh sgt?!
takpe la..at least kawen kn =p

actually sy x pernah knal pon sape aidil zafuan tu..mane la ai tgk bola oii..lagi2 team malaysia..

knal pon sbb ezy yg cite..
aidil zafuan and his twin(lupe name) are her childhood friends..diorang m'besar same2..
mak the twins yang jaga ezy time kecik2 dlu..so diorang sgt rapat la time kecik2 dlu.
and haritu the twins ade jumpe ezy time main kat surabaya.
ape lagi,bile kluar gossip ni,sy cpt2 bgtau ezy!haha..bajet mami jarum btol laaa...

tp seriously,rita rudaini ni cun gile kan?
dr dlu sy suke tgk muke die...hehe.

semoga diorang kekal ke anak cucu..rita tu dah pregnant pon.mesti anak die syomel gile!

ok2...enuff...sy rase dh boleh start study balik kowt..haha..
cara yang baik untuk re-gain semangat utk study = bergossip.hahaha


tepi sket..tepi sket...nk g study plak..papai


XOXO

HARI INI DALAM SEJARAH

harini dalam sejarah..

chaitt...saje je nk buat gempak..takde pape menarik pon arini,takde sejarah pon..

sy sgt benci harini..


1. ade berita baik and buruk.kite ikut standard la ok?berita buruk dlu.haha...td sy exam pre-kkn.yes,exam hari sabtu.darn~
ngok ngek btol lah!sy tak paham btol nape dosen2(lecturers) rajin sgt nk buat soalan2 baru..ape salahnye bagi sbijik ng past-years.senang idop gue..hahahah.(ade unsur2 malas disitu,kanak2 bwh umo a.k.a juniors,jgn tiru tau2!)

berita baik plak..ktrg exam kat propadus(tpt paling senang utk menyoktek/meniru!)..hahaha..stelah konon2 bajet terkejut soklan tak same ng past years,sy tanpa segan silu telah m'isytiharkan diri sdiri utk OPEN BOOK saje..hahaha..sengal?memang!
and thanx to jantungmanis,arina and maey!kitorang telah berjaya berdiskusi thru SMS...i love technology. =p

2. petang td sy tido tak hengat dunia.bgn pkul 7.30pm..tak sedar lak tdo dr pkul bape..tertido la katekan..
kan dah ckp,asal nk buat soalan je,tertido..asal nk bukak buku je,tertido..ape kes ni nad?!haha.

pastu yang sy bengang sgt.. bile tgk bantal jd mcm art gallery..
ha?! art galley? tu la psal..abes bantal byk spots warne biru sbb lupe nak tutup highlight!! tertido pnye psal..hampeh la ko highlight..eii..eii..
tapi syomel jgak bentuk2 die (sedapkn hati!).. berbakat jugak ai~ haha...
boleh bukak bisnes ni, lukisan tido ku.. jual mahal2,dpt duet byk2..pegi hollywood cari EDWARD CULLEN..pastu kawen.hahahah... ok2,sgt tak logik.nk label as angan2 pon sy tak sanggop.

p/s : jantungmanis jgn marah aa...i will always love u! =)

3. effect drp tido tak ingat dunia,sy terlepas crita TERMEHEK-MEHEK!!..wuuu~ sedey2.
sape2 yang taktau crita termehek-mehek,sila buat2 tau..sbb sy sgt malas nk explain..haha.
oh ye,ckp psal termehek2..kt indon ni mmg byk reality shows yg ntah hape hape!! kecuali termehek-mehek...(ececece...back up tuuu).hehe..nampak sgt sy takde kje/sangap kt indon ni sampai layan cite2 cmni.tu la korang taknak blanje sy pasang ASTRO!

klau nk tau lebey lanjut,sile bace blog irah. sgt lengkap.haha.

note : peminat setia termehek-mehek = ashikin haron!ahaha

4. td dinner dgn jantungmanis =)
makan penyet..dah tu nak makan ape kan?huhu..mule2 nak g cak di nganjuk..tp sbb nmpak cam rmai org,jd malas..tau2 la cak di nganjuk tu berzaman kne tunggu before dpt makanan!haha..
al kesah nye..ktrg confident je nk try tempat baru..ala,dkt area karmen kan mcm byk gile penyet.ktrg pegi kdai yang ktrg tak pernah singgah lagi =) bernas sungguh kan idea ktrg?

and dis is whut we got :

- sambal masam mcm basi
- ayam goreng die aneh,tawar gile
- kicap die yang murahan.konon2 letak kicap nk bg sedap..heh!makin tak sedap ade la

naseb baik bf sy robot,die abeskan all the makanan..(jgn taktau si asyraf tu.haha)

pastu sbb tak puas hati dgn makanan yang x sedap tu,ktrg sambung makan empek-empek palembang plak..
sy taknak pon,konon2 dh give up la dgn makanan indon.hahaha.tp jantungmanis dhemok tu yang lapar lagi..hahaha..(aish...bukan die ke yang abeskan makanan td??ha!kn dh ckp.lihatlah dunia~)
naseb baik..empek-empek tu sedap..sy pon tumpang makan =)
nak promote la...pg la makan empek-empek yg dpn indomaret karmen!

dah2..takde dah no 5..tu je yang berlaku harini..
ehhhhhhhhhhhh.....ade satu lagi! yg ni special sket..pagi td after exam,sy and yasmin pg umah kak ila sbb nk jpe hubby kak ila..
hubby die dtg indon,2 minggu klau tak salah..ololo...sho shweet.
smoga berbahagia selalu kak ila! syg kak ila! =)

p/s : ni buat sy rase nk kawen gak ni.. gatal!

Friday, December 19, 2008

gemOk

warning :
entry kali ini maybe agak menjengkelkan bagi sesetengah pihak..haha..
perkara yang tak pernah dirisaukan,even dipikirkan oleh seorang yang bernama NADHIRAH.


" saye rase saye gemok! "


before ni tak pernah kesah pon klau gemok...lagi happy adela klau berat badan naik.
tp td after timbang,rase mcm nk tercabut jantung..
mak aih...penimbang tu rosak ke??tak kot..
saye gemok!!!oh noo!!!

ok laa..maybe sy tak kelihatan gemok...tp saye berat! =(
knape nk cuak sgt?
sbb.... mengekalkan ideal weight itu penting and sehat tau kawan2!
berat tak ideal = sumber penyakit..

mostly penyakit yang kronik..mmg la skarang nmpak sehat je..dah tua2 nnt baru la kene serang.. nauzubillah

saye tak pernah diet.. atau dgn kata lain,saye tak pandai nk diet2 ni..

breakfast?
hurm...biase je klau tak breakfast..

lunch?
skip lunch?nk bunuh diri ke ape??klau sy pengsan sape nk angkat?
makan half meal?ishk...tak tahan godaan kot.
tea time?
jajan is a must!kadang2 masak megi...paling tidak pon makan biskut cicah milo/teh =D

dinner?
aish....takley2..lembik la pagi besok klau tak dinner!
dinner buah buahan dan sayur sayuran?erkk...no thanks!!

supper?
ok2..i know..yang ni paling penting kne skip..
but i love supper!
kadang2 makan nasi lagi...haha
klau ade nuggets or keropok,sy dgn rajinnye akan m'goreng mereka utk supper.
ohw..skarang ade menu baru...telur goreng utk supper..
sangat la tidak sehat...haha =(


rasenye,sy mmg takleh diet..takkan boleh diet..tapi mane la tau klau ade org bagi idea2 yang bernas,boleh la jugak try2 kn? =p
huhu...
hurm...kne exercise la kowt??????adoyyyy~...
ok la,dgn ini sy berjanji..(cehhh) akan :
-slalu exercise and.. -makan makanan yang sehat shj!(which is sgt tak logik)


help me...ade sape2 nak bagi nasihat tak??


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

HAPPY!!!



lately,sy sgt happy =)
happy..
happy..
happy..
i love my ultimate significant other!! =)


Thursday, December 18, 2008

i loike minggu tenang

sape2 yg tak study kat indonesia mesti taktau ape itu MINGGU TENANG.

minggu tenang.

klaka kan?

minggu tenang tu bukan lah minggu untuk bertenang,malah ktrg sgt2 lah tak tenang bile dh sampai minggu tenang!!ahahah

minggu tenang = study week

aneh tapi benar...
tapi takpe..sy telah memanfaatkan name "minggu tenang" tersebut dgn BERTENANG.
tu la..sape soh letak name minggu tenang.cube letak name minggu risau ke ape kan? ade la jugak effect nye..hehe

berikut adalah bende2 tenang yang sy buat sepanjang "minggu tenang"

1. surfing the internet

chatting...tgk facebook and friendster org..chatting lagi...bace blog orang..chatting lagi..

haha..

terima kasih minggu tenang!

2. gossip girl!

amboi2 nadhirah...dlu bukan main lagi,konon2 nk download je dlu..tp nk tgk after final exam.
kan dah ckp,jgn percaya dgn omongan kosongku ini..hahahah...sy dh tgk all episodes season 1 and season2 sampai episode 13..OMG! means dh tgk smue la kan?oops!tak sengaja =p

terima kasih minggu tenang!

3. hang out

rasenye almost everyday sy kluar jalan2...hahah..hari pertama konon2 nak lepaskan tensyen,lagipun awal2 minggu tenang kan...the next day,konon2 nak pasrah la..bile dah pasrah boleh la kluar kan?enjoy je la dlu,nnt mesti jd rajin blk.. the next day nye lagi,dah taktau nk bagi alasan ape dah..haha..hentam saje..

terima kasih minggu tenang!

4. download TV series

skrg tgh download the OC and one tree hill...download mmg senang..tp jgn taktau,nak pilih tu yang makan waktu..so byk jugak la waktu terbuang sbb nk pilih tv series tersebut sbb sy pkai Ares,pilih yg quality best2 sket =p ..
simpanan utk after final nnt..cehh

terima kasih minggu tenang!

5. dating!

hahahah..yang ni takyah ckp la... setiap hari dating mcm biase.hehe... pg mall,makan same2,teman pegi beli barang,etc..

terima kasih minggu tenang!

6. tido!

sy rase klau buat chart,tido akan berade di tempat paling atas kowt!haha
makin nak dkt exam,makin byk jumlah jam tido sy..huhu..
pkul 11mlm dah ngantOk,ok la sbb bgn awal..pkul 7 pagi dah bangun!tp bergolek2 kt katil,ade la dalam sejam due..haha..
petang klau tak kluar,tido lagi..malam nak study,bukak soalan or buku,15 minit je mate dah layu..
ape kes??mmg tenang la pokoknye!hahah

terima kasih minggu tenang.


p/s : abaikan kesengalan sy!ngeeheeee =D
skarang ni tgh sedaya upaya taknak study..pelik tol,skarang dh pkul 11.30pm tapi sy tak ngantOk lagi..
aaa~...mata!!tido la..tido la!
dah la seharian kluar arini..
AIN datang!!rindu gile~ and best gile spend time same...ain bwk her friends from malaysia,diorg dah on the way pegi BALI!!!
OMG..if takde exam,confirm sy akan join diorg..mesti best gile..
best la harini dapat new friends --> izni,fraces,cikune,azmi and jae..alan dah knal dh before this =D
keje ktrg harini adalah BERPOSSING,BERGAMBAR,MENGGEDIX.haha..
cant wait to see those pics! yeay!

Tuesday, December 16, 2008

cOmbO bOmbOs!!

fuh....fuh...berfore sy lupe nk update,better update skang..
kate blog utk kenang-kenangan..hehe...
(imagine seorang nenek
tua tgh minom kopi kat taman blakang rumah sambil online-->membace blog sendiri,blog pada waktu mude mudi.sambil ketawa terbahak2 mengenangkan betapa poyoronos dirinya pada waktu itu)
hahaha... boleh jadi kan?!


ok,back to reality..

babes and dudes...next week sy exam.. cane ni??? nak lari balik malaysia ke, lari pegi hollywood pastu kawen ng edward cullens?! ngeh2.tp mcm yg no 2 lagi best jew.haha.

hurm...sy taktau la klau org len study time study week ni.. tp
sy kan,study week = minggu m'hafal soalan past years..haha.. pasrah beb!! harapkan soalan lebey kurang past years je. sy sedar kemampuan sy yang ciput ni..klau study time ni,mesti tak masuk dah.. baik lah buat soalan je.. (ni name nye cari nahas) tp takpe la. =p

disebabkan stress yang melanda,maka sy decide nk update b
ee-dee..
tuan2 dan puan2..
berikut adalah rentetan peristiwa yang terjadi selama sy tak update
bee-dee..
cewaaah...bahase nak ketat.haha

1. MAJLIS HARI RAYA AIDILADHA

-yerp.yerp...dah lame dah..huhu..taknak ckp byk,nak letak gambar jew =p

letak gambar skema dlu..
oh lupe plak,raya haji kali ni hari marOon sedunia.
kepada yg berkenaan,sile terasa =p

gambar tak skema a.k.a gedix plak.hehe
sexy kan ktrg??hahahahah

alalala...control ayu smue org =p
kak ruby tgh gayut ng sapeee??


2. AIR ASIA TICKETS

-temankan jantungmanis pegi tukar ticket air asia..ciyan die,tibe2 ade exam on 6th..
pastu die tukar date jd 8th.(yeaaaaa!!!!!!). korang mesti dah tau kan?sape yg taktau,meh sni nak bagitau,UNAIR ni mmg suke tukar2 bende last minute..so baek jadi mcm sy,beli tiket bile dekat2 and konfem cuti..xyah tukar2 dh =p

si dia

al kesah nye,sy and jantungmanis kempunan nk mkn donut.. asyik JCO je,ktrg tukar mkn kat DUNKIN DONUTS plak...hehe..jejak kasih taw!dah lame sy tak makan my fav,TRIPLE CHOC.. makan satu je trus kenyang =)

3. MEETING PKPMI

-ok,honestly..sy mmg tak pernah pg meeting PKP kecuali time 1st sem dlu.ecece,time tu kan junior,skema lg.haha..geli i.
tp diz time sy kne pegi sbb dpt penghargaan pelajar terbaik(medic) for my batch (among malaysians).. huarghh..nk bangge pon mcm x brape bangge,sbb sy ni pemalas gile ok!!anyway,tak pernah2 PKP bg p'hargaan cmtu..terharu ai!!haha.saje nk attract org pegi meeting la tu..hehe..pape pon,sy sgt happy and thanks PKP krn m'hargai dan menyokong usaha sy!smoge terus maju! we wil always support PKP and UMNO!ceeh~

nak dijadikan crita,ade lucky draw tau utk meeting kali ni.whoa!.my no was 54 and acap 57..
mule2 54 tu no acap,tp die bg kat sy sbb die kate no tu TAK CANTIK.haha..lihatlah dunia betapa sengalnye bf kuu...haha..sy sebagai gf yang baek lagi pasrah,amek je no tu..
eleh,pastu die dpt no 57,tak syantek pown awak?haha.

end of majlis,bermule la sessi yang ditunggu2..LUCKY DRAW..klau hamper kecik,x ditunggu2 kowt..tp hamper2 smue besar gile..serious tak tipu..
and guess whut???
i got it!riang sungguh hatiku bile anis panggil no 54..tp sbb acap tolong pegangkan no, die la pegi dpn amek that hamper..
(dalam hati cenonet ku--> ha!no tak cantik ekk?no tak cantik tu la dpt hamper owkay!haha)..
siap la nnt nak perli die.
after dah bagi all the hampers,tibe2 ktrg dikejutkan(ceh!) dgn berita bahawa ada hadiah utama..lor..igtkan hampers tu dh hadiah utama.
ade 2 voucher berbelanje di carrefour yang bernilai Rp 100,000.
and ade 2 voucher Rp 100,000 from AIR ASIA.

and guess whut??
acap jantungmanis dpt!!haha..ok la..ok la..tak jadi nk perli die...hehe.
die dpt voucher air asia..dah la yang last..congrats dear~..
bluek~~

p/s : nk tau tak...EZY SWEET SGT!! sy takot keboringan time meeting tu..so sy pancing2 la die,soh die ikot..tak berharap sgt pon,yela..ktrg kan tgh study week..baik la study drp pegi meeting tu kan?lagi2 ezy tu dah la study freak(jgn marah E)..
bile sy gtau die sy kne pg because of the penghargaan,die mcm excited nk pegi..
"i nk tgk u amek penghargaan"
"babe,i takley tido.rase bersalah if tak pegi...u tak pernah pon tak pegi if i ajak u pegi mane2"
-lebey kurang cmtu la E sms sy pagi tu-

waaaahh...sweet gile ok..and E datang!!dah la mlm before that die tak tido sbb marathon DVD...
babe,THANKS SGT2!!! I LOVE YOU~~
heh...sy lak rase bersalah ng E sbb meeting tu mcm bosan...huhu..tp ade 1 thing yang i think bley buat her tak nyesal sgt...THE LUNCH..haha...sape yang taktau meh sini nak bagitau..

ezy = makanan.

tak tipu owkay!!

4. EXTERNAL HARD DISC KU...

tutup telinge smue!
YEAAAAAAAAAAAAAAAAAYYYYYY!!!!!!
dah beli dah...hippie yippie yeay!
dah beli external setelah sekian lama mengidam and bersabar dgn lappy puppy yang slow sbb almost full.
beli yang 160G,dgn harga yg sgt2 berpatutan..suke2!
pasni ley la download secara menggila lagi =p
ouh...happy...


ok la kwn2...stakat ini sudey..jumpa lagi di hari dan waktu yang sama(merepek) di...

hanahird's thousands splendid momentos!!!
who would have thought???

hehe...

p/s : dah berjaya tarik jantungmanis tgk GOSSIP GIRL! haha.

XOXO

Thursday, December 11, 2008

P.E.N.A.T

penat..penat...penat...



penat tau tak??



betol ke penat???



yela...




sangat penat...





sminggu lagi final exam ='(


cane ni???




arghh...mcm mimpi je..btol ke ni??!! kejam nye... so little time,so much to read!!~




same2 la kite berdoa supaya soalan same ng past years...huahua...(mcm ni la klau dh pasrah kan?! =p)


tenet slow gile lately...menci i !! nk upload gmbar slow mcm siput... klau kluar ok lagi... ni tunggu punye tunggu.. ade prob la,connection interrupted la.. so takleh la nk upload gmbar =(

almost lupe..smalam ktrg celebrate birthday ALIYA, NADIA RAFFELA and AULIA kat SUSHI TEI..!
mule2 nk buat kat RM TASTY..tp ntah mcm mane ntah..tukar tempat last minute..huhu..
so...

HAPPY BIRTHDAY AULIA!! - 8/12
HAPPY BIRTHDAY NADIA!! - 9/12
HAPPY BIRTHDAY ALIYA!! - 11/12


hahaha...buat colours yang menyakitkan mata,glemer sket =p
combo bombos! 3 org skali celebrate..
tp sedeh nye takleh upload gambar~ hukhuk huk

sekian ye kawan2...sy sgt penat..
baru balik from on-call yang TAK BEST LANGSUNG!!

p/s : ade orang tu kan..die kan..die kan...dah ade blog!! yeay!!

welcome to blogspot world KAK ZAHIDAH!!
yippie..yippiee~~

sile click disini
singgah jgn tak singgah =p

Monday, December 08, 2008

my vital organs

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- satu je ke?!hurm...trust

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
- McD.nyum2!

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
- my house!

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
- perpetually? insyaAllah

5. Adakah anda dilamun cinta?
- yes.for this one guy..always have and always will

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
- mcD jugak..haha..gemOk la tiap2 ari makan McD

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- new mOon

8. Apakah nama penuh kamu?
- nadhirah binti mohd shakri

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
- both

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
- rachel bilson!haha

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
- arina,ckin,ezy,dila,yayan,yani,yeen,syuk

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
- sometimes =p

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
- stuju ng elida.. MALAYSIA!!

14. Pelukan atau ciuman?
- hugs!!

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
ELIDA
- she's my bestfriend's bestfriend!
- study freak?! hehe..dont blame her..she's a brilliant student ok!
- she loves he bf,arif soooo much!! they look sweet together =)
- she's soooo pretty!! --> bangge la tu elida..hehe..boleh dh kowt belikan nad ole2.sari pon boleh.
- byk ex-bf ?!haha =p

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- makanan
- babies and kids
- Tv series
- shopping!~ help me..
- movies!
- sy sgt suke tgk iklan pencuci lantai/dapur/toilet..ala..especially klau org tu mop lantai atau lap the dirty kitchen..i dunno why,dari baby lagi.. suke sgt tgk drp kotor jd bersih putih bersinar2!haha.
- gatherings
- my asyraf elmiza ..always have and always will. tp sy tak pandai nak sweet.rarely tunjuk. but u know i love u kan dear?

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- opocot . hahahha
- yang yang yang yang!!! hahaha..suke buat cmni.
- babe!
- omg!
- ha?! yekee
- ok
- macam
- hello~! ( sambil buat muke gedix)

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
(buku pelajaran takyah sebut la ek..byk sgt)
- chasing harry
- a thousand splendid suns
- life of pi
- ash Wednesday
- the alchemist
- for one more day
- 5 people u meet in heaven
- kite runner

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
- hot and cold
- 1234
- hurt
- viva la vida
- anyone else but u
- the call
- i'm yours
- hey there delilah

19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
- u can always say NO to things/people u dont want
- never study last minit!but rasenye mcm tak insaf lagi
- dh pandai manage my money =) (boleh la kowt)
- pharmacO,histopatology, physio,public health,clinical patology, parasaite,microb, PBL, skill labs
- honesty is the best policy
- never trust people u dont know
- ade sorang tu kan..he had secret crush on me since he first saw me(which was quiet a long time ago) but he chose to keep it low coz he didnt have enuff confidence.plus the situation pon tak sesuai..hehe..
but now,my heart (with its atriums and ventricles + lungs + other vital organs) and soul belong to him.
haha.. i love yOu~

Sunday, December 07, 2008

SWEET

lalala
so here i am,continuing the brilliant "chain tag" for the sake of...for the sake of...posting maybe? haha...
seriously,my brains are just not working very well lately.. no joke.i mean it.

that explains why my bee-dee is not so updated.

here we goooooooo~~


1) Do u think you're hot?

- hot and sweet ?? but i prefer the later!haha..don't really think i'm hot.

2) Upload your favourite picture of you!

3) Why do you like that picture?

- ah~ easy.because i look perfectly happy in it!
it was a magnificent day i must say,(but i wont tell u the details tho.haha =p)

- and if u are asking whut's with the eyes.. well,the mata-sepet pose used to be my favorite when i was a little girl..rarely do that nowdays.

4) When was the last time you ate pizza?


- dayana's birthday party~


5) The last song you listened to?

- makes me wonder

6) What are you doing now beside this?


- erm..actually,what am i SUPPOSE to do now besides this..
ever heard the word "STUDY" ?!!
god why am i so lazy?


7) What name would you prefer besides yours?

hanahird...which is still my name,nadhirah.. haha.just kidding.
i'd go for SUMAYYA HUMAIRA --> one of my friend's cousin's name. =p
whutta beautiful name.

DONT WORRY... i'm gonna officially cut it.
this chain stops here. =)

Thursday, December 04, 2008

DO NOT DRINK AND DRIVE ='(

READ THIS!!

I was walking around in a BigBazar store making shopping, when I saw a cashier talking to a boy couldn't have been more than 5 or 6 years old.


The Cashier said, 'I'm sorry, but you don't have enough money to buy this doll. Then the little boy turned to me and asked: 'aunty, are you sure I don't have enough money?'

I counted his cash and replied: 'You know that you don't have enough money to buy the dolll, my dear.' The little boy was still holding the doll in his hand.

Finally, I walked toward him and I asked him who he wished to give this doll to. 'It's the doll that my sister loved most and wanted so much Iwanted to gift her for her BIRTHDAY.

I have to give the doll to my mommy so that she can give it to my sister when she goes there.' His eyes were so sad while saying this. 'My Sister has gone to be with God. Daddy says that Mommy is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister.'

My heart nearly stopped. The little boy looked up at me and said: 'I told daddy to tell mommy not to go yet. I need her to wait until I come back from the mall.' Then he showed me a very nice photo of him where he was laughing. He then told me 'I want mommy to take my picture with her so my sister won't forget me.' 'I love my mommy and I wish she doesn't have to leave me, but daddy says that she has to go to be with my little sister.' Then he looked again at the doll with sad eyes, very quietly.

I quickly reached for my wallet and said to the boy. 'Suppose we check again, just in case you do have enough money for the doll?'

'OK' he said, 'I hope I do have enough.' I added some of my money to his with out him seeing and we started to count it. There was enough for the doll and even some spare money.

The little boy said: 'Thank you God for giving me enough money!' Then he looked at me and added, 'I asked last night before I went to sleep for God to make sure I had enough money to buy this doll, so that mommy could give It to my sister. He heard me!' 'I also wanted to have enough money to buy a white rose for my mommy, but I didn't dare to ask God for too much. But He gave me enough to buy the doll and a white rose. My mommy loves white roses.'

I finished my shopping in a totally different state from when I started.

I couldn't get the little boy out of my mind. Then I remembered a local news paper article two days ago, which mentioned a drunk man in a truck, who hit a car occupied by a young woman and a little girl. The little girl died right away, and the mother was left in a critical state.

The family had to decide whether to pull the plug on the life-sustaining machine, because the young woman would not be able to recover from the coma. Was this the family of the little boy?

Two days after this encounter with the little boy, I read in the news paper that the young woman had passed away.. I couldn't stop myself as I bought a bunch of white roses and I went to the funeral home where the body of the young woman was exposed for people to see and make last wishes before her burial. She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed over her chest. I left the place, teary-eyed, feeling that my life had been changed for ever.

The love that the little boy had for his mother and his sister is still, to this day, hard to imagine. And in a fraction of a second, a drunk driver had taken all this away from him.


p/s : ='(

Wednesday, December 03, 2008

+:+:+ my ultimate significant other +:+:+


ANYONE IN LOVE?
I'M IN LOVE!!

i know i should've wrote bout this long long time ago =)

he has told me his deep feelings and of course,they are returned.
this is it,he is it =)

he's my significant other...

we've remained together through good times and bad.we fight,of course.but we're happy most of the time.we've done countless thoughtful things just because it makes us feel good.neither of us makes sacrifices,just compromises =)

he's my significant other...
we have great supernatural chemistry. i can be myself when i'm with him more so than anyone else. spending time together is the first thing i'd wish for every time.
we don't have everything in common I must say(obviously),yet it makes us complete each other. just like black and white, coffee and tea, coke and pepsi =p .

he's my significant other...

the person whose opinion i'm addicted to..i'm indebted to him for his advices and unwavering supports..not to forget,his patience! i feel grateful as he shares his warmth thoughts and experiences that helped me unlock so many doors in my current life.thanks dear =)

he's my significant other...

i care bout him more than anything. except for family,friends and studies,other priorities take a backseat.

he's my significant other...

i feel comfortable and secure.i trust him.i trust that hurting me is the last thing on earth he could think of.and as for me,there should be no room for suspicion and jealousy.no need to test each others' feelings or loyalties.he's in love with me.we are in love.full stop.
and thinking bout our future,it gives me mentegaterbang(butterflies),makes my heart pounds so hard and fast that it could burst in any time.
yes,it is that crazy.

this is it..he is it =)
may us be perpetually together.


you are it..you are the ULTIMATE.
it's automatic and i'm sure of it.
no lies,so don't even try to tell me that you're not the guy.
coz i've been waiting all my life,for someone just like u.
you are it...u're the ultimate YOU.


p/s : this is normal isn't it?hehe

Tuesday, December 02, 2008

HAPPY BIRTHDAY PIKA!!

HAPPY 16th BIRTHDAY, AFIQAH ELMIZA!!


afiqah elmiza adalah adik kesayangan asyraf elmiza.
same2 klaka and same2 tak btol.hahaha
*jgn mrh*
beliau amat disayangi oleh abang beliau.

dear pika pikachu!
happy birthday~..tatau nk ckp ape..haha
ckp bnde standard la kowt..
smoga panjang umo and murah rezeki dear~
and blaja rajin2.
good luck SPM NEXT YEAR(saje nk soh pika cuak =p)

dah besar pon pika!jgn notty2~
tp klau ade yg howt ape salahnye..(nk kne ng acap.haha)

*love2*

XOXO

aren't they sweet??