Saturday, December 26, 2009

2010 RESOLUTIONs

cik nadhirah baru nak tulis azam tahun 2010.
suke betol la post bende2 basi.
biasenye sy malas nak bagitaw azam baru kat orang, sebab tiap tahun hancus. paling lame bertahan pon seminggu la.
adekah sebab setiap tahun saye buat azam yang standard?

contoh :
tahun ni saye nak jadi rajin!
tahun ni saye nak berjimat cermat.pegi shopping mall 3 bulan skali.
tahun ni saye nak dapat 4-flat!
tahun ni saye nak diet sampai dapat body mcm aura kasih ---> ok,sy tak pernah buat azam mcmni =p

patut la tak tercapai capai azam setiap tahun sy tu T_T

cube kalau berazam macam kat bawah ni :
tahun ni saye nak tidur at least 8 jam sehari
tahun ni saye kene ponteng kelas at least 1 kali seminggu
tahun ni saye kene beli gadget baru sebulan sekali
*mesti usaha untuk memenuhi azam semacam di atas sangat luar biase*

jadi,azam tahun baru 2010 saye adelah sangat simple :

1. nak grad tahun ni (semoga takde lab yang kene repeat..amin~)
tak kire la result saye cukup2 makan ke.. terlebih makan ke..
tak kesah berapa jam saye tido,
or betapa malasnye manusia yg bernama nadhirah mohd shakri ni,
pokoknye nak lulus tahun ni jugak.
i need to get out of here tahun ni jugak. that's always been my dream.

2. nak jadi manusia yang lebih bergune kepada keluarga,bangsa,agama dan negara.

*azam tahun baru yang sangat2 selamat.haha*

azam tak gempak pon apsal nak buat entry jugak?
because this year is THE MOST IMPORTANT YEAR to me.
i've been waiting for 2010 for so long.
and this year is goin to change my whole life.
i just have to wait and see.


p/s : nak buat azam tahun 2020 sekarang boleh tak? saye berazam pada tahun 2020 saye nak sepak terajang para corruptor di seluruh dunia especially Indonesia. sayangilah rakyat2 anda wahai pemimpin sekalian.
ok,that's not gonna happen =(

Friday, December 25, 2009

THE REASONS

jom buat list kenape nadhirah telah gain 5kg last 2 weeks and minggu ni 1kg.
i don't shop for clothes,jeans,make-up,shoes,etc.
but i use most of my fulus for food (erm..duet jantungmanis sbenarnye.hahaha..kidding)

KFC
AMERICAN GRILL
HANAMASA
BREADTALK
KFC (lagi)
KFC (lagi dan lagi!?)
J.CO
A&W
PEPPER LUNCH
PENANG VILLAGE
IZZI'S PIZZA
SUSHI

*antara tempat makan yang menjual makanan yang menggemukkan(except sushi)*

pastu tiap2 hari makan chocolate
cadburry and my beloved ritter sport!(argh..cannot resist!)

i've always wanted to gain some weight.
but tell meee..why why why fat always get stuck in the inferior part of my body.
i have the baby elephant legs!!
hate it.

now bye2 spending-money-on-food,
and
welcome new jeans and exercise!!

Tuesday, December 15, 2009

MARI KITE MELARAM. hahaha





GIRLS~~
Akhirnye saye berjaya menubuhkan official online blog untuk jual kebaya and stuff.
dalam tengah konon2 sibuk kat lab psychiatry, sempat je edit2 blog.
memang nak kene nadhirah ni kan. =p


sile visit : www.marimelaram.blogspot.com

macam-macam ade kat sane.
ade kebaya, kain baju kurung, shawls and telekung.
sape yang nak beli kain cotton or kain chiffon from indonesia, sile visit jugak =p

HAPPY SHOPPING!

Sunday, December 13, 2009

BLACK AND WHITE PHOTO CONTEST


sangat menarik contest ni.
found this contest thru amar's blog.
congrats to Ezzan Yusop sebab berjaya menganjurkan contest yang super cool and mendapat sambutan yang amat luar biase skali =p
dalam banyak2 contest,yang ni je saye berminat nak join sebab tidak memerlukan tenaga dari jari jemari saye (sebab takyah bercerite panjang)

*ok,taktik mengampu si penganjur* hahaha.

so this is it!
*gambar lama.plis abaikan muke selebet saye.*


-illusion-


it takes twice for you to realize the real situation.
hehe.
i loike.


EZZAN,pilihlah saye.


mari la kite beramai-ramai join contest ni,bagi cik ezzan bertambah2 pening =p
sempat lagi..join jangan tak join!

Thursday, December 10, 2009

COMING SOON



will update soon =)
ouh btw,my housemate pon tengah berbisnes jugak.
feel free to visit ok?
www.traditionalkebaya.wordpress.com

beli jangan tak beli.
hehe





Sunday, December 06, 2009

KB Mall runtuh

kejadian yang terjadi harini 6/12/09.
mule-mule saye tengok pic kat profile lynn.. pastu banyak pulak orang lain upload gambar.
my bestie,dieyla berada di sane pada waktu kejadian.alhamdulillah,die takde pape.
tapi mesti trauma gile. hurm...sabar ye kakla.huhu

byk version cerita saye bace.
ade yang kate bumbung tu runtuh sendiri.
ade kate kereta tu tertekan pedal minyak,pastu rempuh dinding kbmall..

tapi cerita yang masuk akal sket adelah macamni,


kete tersebut rosak kat parking rooftop kbmall..
pastu diorang tolak la kereta tu sampai tak dapat nak control,
kereta tu pon terlanggar dinding amende ntah yang ade kat rooftop tu.
bukan dinding batu simen dekat entry tu...
tapi dinding macam gambar kat bwh ni ha..dinding of the atap kecik.the tembok.


saye taktau ape fungsi bende alah ni. macam banyak je kat rooftop kb mall tu.
ape sebenarnye fungsi atap kecik ni eh?
saye memang selalu parking kat rooftop and boleh bayang kejadiannye macam mane.





dari rooftop(4th floor), lepas langgar tembok tersebut,kereta tu terjunam pulak ke bawah,sampai ground floor.
jatuh betol2 depan kedai levis,tengah2 escalator.
terbaru dikatekan 3 orang meninggal,ade jugak yang cedera parah. tak sure ade orang tak dalam kereta tu.
yang saye tak dapat terima adelah orang yang bertanggungjawab lari taktau pegi mane.hurmm
innalillah kepada mangsa kejadian,takziah kepada keluarga mangsa.



sumber gambar : dieyla's fb,taken by Lee Kun Chuan

Wednesday, November 25, 2009

YIPPIE YEAY!


yippieeeeeeeeee!
yeayyy!


*jumping!*

*jumping!*

*jumping!*


ok,dah penat lompat2..hehehe.happynyeeeeeee~~

today i kissed goodbye to dermatology department~ sob3..
i'm gonna miss being a "Dokter Muda Kulit dan Kelamin'

gosh,time flies so fast!
my 9th lab is final over and i have only 6 more labs to go!
who would have thought?
this messy,clumsy and not to forget,lazy-ass nadhirah is going to be a real doctor SOON
so soon,like only 10 months from now..(kalau takde lab yang kantoi la =p)

well,all of the above is obviously not the reason why i'm so happy
common la,what else could make me jump and jump and smile all day long
(except getting to meet edward cullen.hehe)

YUP!! I'M GOING HOME BABEH!!

sile jeles

Saturday, November 21, 2009

NO MORE ORDER

hye korang =)
as i said, semalam adelah last day untuk order.
i'm sorry kepada yang tak sempat order/confirmkan order.
next time saye balik, saye akan jual lagi,ok?

and to all the buyers,
THANK YOU SOOO MUCH!!
i'll contact u immediately after i reach malaysia to tell u my account no
and will do the posting immediately after u transfer the money =)

LOVE U ALL

Friday, November 20, 2009

THANK YOU

HYE ALL~
THANKS FOR ALL YOUR SUPPORT
saye mendapat banyak sgt order and i really appreciate that

UNFORTUNATELY...
i have a bad news to tell u..
due date terpakse dipercepatkan.
date terakhir untuk order bukan lagi 23november
terpakse dipercepatkan atas alasan tertentu..

so now last day untuk order adalah besok,
21 november 2009

so HURRY UP.


I'M SORRY =(


order yang dibuat dari cbox tidak dilayan.
u can email or ym me,ok?
as simple as that

Wednesday, November 18, 2009

ATTENTION~

I'M GOING TO BUY THE KEBAYA+KURUNG TODAY
(THE 1st ROUND)

PLEASE CONFIRM YOUR ORDER BEFORE
3PM (MALAYSIA TIME)

THERE WILL BE 2nd ROUND AND 3rd ROUND

THANK YOU =)

LOVE U

XOXO

Tuesday, November 17, 2009

KEBAYA UPDATES!


MORE KEBAYA(s) FOR YOU~


E002
KEBAYA + KAIN GLITTER + SELENDANG

RM 110 ONLY!!

(available in black and purple)

E002 black

E002 purple


F002 (WHITE)
KEBAYA + KAIN GLITTER + SELENDANG

RM 120 ONLY!!


the GORGEOUS F002 white!

F002 white (close up!)
gorgeous sgt!

SWEET KEBAYA AND KURUNG


SWEET KEBAYA
and
SWEET BAJU KURUNG



SWEET KEBAYA
1 pasang = RM 90 ONLY!!

sweet kebaya maroon

kire2 sweet kebaya akan terlihat seperti di atas,
just material je berbeza.
sweet kebaya material dia kesat sket tapi still lembut la.
sweeet kan?kan?


SWEET KURUNG
1 pasang = RM88 ONLY!!

sweet kurung elegant purple

sweet kurung elegant purple (close up)

*teka siapa yang jd model? =p*
kire2 macam ni la sweet kurung.
motif beza-beza tapi colours banyak.
SWEEEEET~~

sweet kebaya AND sweet kurung also available in these colours :


from top to bottom :
sweet green,dark brown,sweet pink,blue


from top to bottom :
sweet white,red, turquoise,brown,dark green(yg ni lawa!)


GRAB THEM ALL..
SANGAT MULTIFUNCTION~



BAJU KURUNG 3 IN 1

takkan kebaya je..
baju kurung pun ade =)

BAJU KURUNG 3 IN 1
3in1 001 (RM 100) -- semi-SILK!
3in1 002 (RM 86)

3in1 003 (RM 86)


3in1 001 (SEMI-SILK!)
BAJU KURUNG (sepasang) + SELENDANG

RM 100 ONLY!!

available in :
maroon, brown, dark green

3in1 001 maroon

3in1 001 brown and dark green



3in1 002
BAJU KURUNG (sepasang) + SELENDANG

RM 86 ONLY!!

available in :
dark green, blue, green, orange, brownish gold.

3in1 002 dark green

3in1 002 blue, green, orange, brownish gold.



3in1 003
BAJU KURUNG(sepasang) + SELENDANG

RM 86 ONLY!
available in :
brownish green, brown, pink, gold, dark brown

3in1 003 brownish green


3in1 003 brown, pink, gold, dark brown



GRAB THEM ALL
WHILE STOCK LAST


thanks =)

PASHMINA

MORE PASHMINA(s) !!

WAVE PASHMINA SHAWLS
and
PLAIN PASHMINA SHAWLS

RM 12 only!!
VERY2 CHEAP~


WAVE PASHMINA SHAWLS available in :
ORANGE, BROWN, BLUE and GREEN



ORANGE WAVE PASHMINA


PLAIN PASHMINA SHAWLS available in :
white and black


from left : white plain,black plain, brown wave, blue wave, green wave


HURRY UP!!
GRAB THEM ALL
WHILE STOCK LAST

Sunday, November 15, 2009

STRIPY PASHMINA SHAWLS


STRIPY PASHIMNA

NOW RM18 ONLY!!

FREE POSTAGE!

STOCK MASIH BANYAK.
.



available colours : green, brown, blue, pinkish peach, black1, dark blue, black2

and red =p

i'm wearing the Red Stripy Pashmina


we rate this : 4 stars

KEBAYA INDONESIA PICS

girlssss~~~
KEBAYA ALERT!!
*jangan risau,kalau anda bapok yang ngengade nak pakai kebaya pon dipersilakan untuk membeli =p -- gurau jew *

walaupon saye study kat Indonesia dah almost 4 tahun lebih *wooottt2*,
tapi tak pernah pon saye tanye kawan2 saye nak kirim kebaya ke tak.
hahaha..bukan ape..ai kan busy.ececece~
kalau pegi Jembatan Merah Plaza (JMP) pon, beli kebaya utk diri sendiri or family jew.
tapi sekarang rase macam teringin pulak nak jual kebaya.
and since i'm going back for raya haji (2 minggu lagi.yeay!!!),
tak perlu la saye charge korang mahal2 just untuk post.
post dari malaysia jauh lagi murah =)

so here's my very first attempt =)
silekan mencuci mata...



A (RM 73)
B (RM 85)
C (RM 100)
D (RM 115)
E (RM 110)
F (RM 120)
G (RM 210)

harge tergantung material kebaya,sulaman dan jenis kain.

beli 3 atau lebih kebaya,

dapat hadiah misteri khas from surabaya =)

*klik gambar supaya gambar lebih jelas,
dapat ler anda tilik sulaman kebaya*



A001 purple
kebaya+kain batik biasa+selendang
RM73 only!

*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*

B004 pink
kebaya+kain batik pink glitter+selendang
RM 85 only!


*B004 = RM 73 kalau + kain batik biasa(takde glitter)
*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*



A002 black
kebaya + kain(tiada dalam gambar) + selendang(tiada dalam gambar)
- RM 73 only! (kain batik biasa black and white)
- RM 85 only! (kain batik black and white ade glitter)

*makcik tu tak reti nak pasangkan kat patung.hehe..rushing kowt*

kain yang akan dipasangakan dengan kebaya hitam,
kurang lebih macam gambar diatas =)
*model : kak nuzul and biha


B001 soft pink
kebaya+kain batik pink glitter+selendang
- RM 85 only!

*B001 = RM 73 kalau + kain batik biasa (takde glitter)
*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*


A003 yellowish orange
kebaya+kain batik biasa+selendang
- RM 73 only!

*A003 = RM 85 kalau + kain batik ada glitter
*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*


B002 red
kebaya+kain songket+selendang
RM 85 only!

*B002 = RM 73 kalau + kain batik biasa
*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*

B003 grey
kebaya+kain batik sisik kelabu glitter+selendang
RM 85 only!

*B002 = RM 73 kalau + kain batik biasa (takde glitter)
*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*



C001 greenish blue
kebaya+kain batik bunga2+selendang(tiada dalam gambar)
RM 100 only!

*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*


C002 hot black
kebaya+kain batik sisik glitter+selendang

RM 100 only!

*MAYBE available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*


D001 brown
kebaya(jarang)+kain batik sisik glitter+selendang
RM 115 only!

*also available in pink,green,purple,blue and gold*

D001 pink

D001 green, D001 purple, D001 blue


E001 purple
kebaya+kain batik glitter+selendang

RM 110 only!

*also available in pink and turquoise *

E001 pink

E001 turquoise,pink and purple


F001 peach
kebaya+kain batik glitter+selendang
RM 120 only!

*also available in blue,orange and cream*

F001 blue,orange and cream

G001 turquoise
kebaya(SILK!)+kain+selendang

RM 210 only!

*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*


C003 maroon
kebaya(jarang)+kain batik sisik glitter+selendang
RM 100 only!

*available in many colours! just tell me the colour you want and i'll ask for the stock*




p/s :

-COLOURS MIGHT BE SLIGHTLY DIFFERENT FROM THE PICS.

- FEEL FREE TO MIX AND MATCH! =)

-BERMINAT? or NAK DISCOUNT?

simply email me at hana_hird@yahoo.com

Tuesday, November 10, 2009

HACKERS

aneh ye?
ape lagi yang anda mau?
Allah s.w.t dah baik hati bagi otak yang super genius..
smue org nak otak geliga mcm anda.
dengan otak sebegitu genius,anda layak kot utk apply jadi student oxford ataupun harvard.
tapi anda bukannye nak gunekan otak super genius anda tu untuk kebaikan..
eh ehh... anda pegi gunekan otak super genius tu utk cipta virus itu ini,hack accounts orang sane sini.
ape nak jadi ni??

saye sbenarnye kecian kat hotak super genius anda tu.
susa2 die jadi super genius..
igt senang ke nk jd super genius cmtu? keciiiik ati hotak anda.
sile la bersyukur encip anda oii.

otak super genius berkata,
"aku kecik ati..baik jadi belon drp duk dalam kepala die ni"

tak psal2 nanty hotak anda terbang jauh, baru la menyesal.


bagi hacker yang telah meng'hack' accounts saye..
saye tak sure anda nak cari ape.. pening kepala ai piikir.
sebab ai bukanlah artis boom boom top mcm luna maya atawpon ariel peterpan.
kalau nak cari idea untuk mengata or gossip, pegi la bace oh bulan ke..perez hilton ke.
kalau nak duet pulak, pegi la hack bank accounts ke... hack system supermarket ke..
tapi jgn bank account saye la, sebab saye orang miskin.
takut anda kuciwa jew nanty sebab duet yang anda akan dapat tu cukup2 untuk buat beli 5 ekor ikan masin makcik kiah jew.
kalau mood makcik kiah tengah baik,maybe die bagi discount,boleh la korang pow 6 ekor.
kalau nak berbaloi pegi la hack account datuk K sane..syuh2~

*ampun datuk~~ =p *

ikan masin makcik kiah...sekor sposen



dear Mr/Mrs/Mrs hacker,
wa tarak taw anda siapa..
orang yang dikenali ke..orang yang tidak dikenali ke.. wa tarak kesah.
naseb baik saye cool *walaupon takde la cool sgt sbenarnye*
saye mintak anda stop la perangai tak senonoh anda tu.
saye ckp baik2 ni..so anda pon sile la undurkan diri dengan baik2 jugak.ok?


semoga hotak super genius anda tidak berkecil hati dan meninggalkan anda brainless.aminn~~



encip anda yang brainless

Monday, November 02, 2009

HAPPY BIRTHDAY AMAR!

HAPPY BIRTHDAY

to

AMAR AMIRAH Bt RADZI

(28th October)



Selamat berumur 22 tahun amar~
hehe.
welcome to da club!

bak kate shikyn,
we are bday party animals.HAHA.
so yes,we buatkan surprise bday party for amar
*belated*
memang sangat lancar dengan capika ditugaskan utk meng-kelentong amar,
nak taw ape alasan yang digunekan?
hehe..tanye capika sendiri =p
sampai amar merajuk dengan Mr Abdullah beliau.

pokoknye everything went well,
so well that amar looked very the shoked one lah malam tu.
ramai jugak yang datang.
bantai makan2 kat Izzi Pizza Galaxy Mall =)

amar dapat birthday cake chocolate yang super sedap!

amar dear,
hope amar happy dengan surprise tersebut.hehe
semoga amar panjang umur dan murah rezeki,
semoga Mr. Abdullah sayang amar selalu =p
u're a strong girl so live ur life to the fullest,
dont let anyone bother it.
stay positive =)
luv ya foreverrr~!!!


sile lah membelek2 gambar di bawah.


sukenye die dapat cake!

power ranger purple amek cuti sebab nak celebrate bday awek =p

me with the bday girl

the girls

muke2 sabar menunggu makanan =p

aki,adam,min,capika,ckin,ayiena,maey,amenk

sho shweeeeeettt.
mr and mrs power rangers

me with miss cutie pie =)



p/s : we forgot the MOST IMPORTANT thing to do!!
pose wajib dudes...
how come la boley lupe.aiseh~
amar,amar hutang pose wajib,nnty kene ready utk posing ye,heheh
XOXO