Friday, January 02, 2009

NEW YEAR EVE =(

HAPPY NEW YEAR!!!!
(lambat gile wish..arini dah 2 aribulan pon)


2009!
ishk...dah 2009?! rase mcm baru sgt smue org duk kecoh2 pasal Y2K,excited nak masuk tahun 2000.tapi skarang dah 2009!ajaib.

new year resolution??


setiap tahun pon sy ade new year resolution..tp mcm hampres je,smue tak jadi..
so sy mcm malu la nk share kt sni..bluek~
yang penting,tahun 2009 ni banyak bende baru akan terjadi..including me being a DM ( dokter muda).amin~

my new year eve?


haha.sakit nye hati klau igt.actually,malam 31/12/08..sy mmg takde plan nk celebrate pon. malam tu sy and jantungmanis nk kluar dinner je..kitorang pegi SUTOS(surabaya town square). hari itu dalamn sejarah,first time ok kitorang pegi sutos.before this pegi sutos pon sbb tgk midnight movie ramai2.

sampai je sutos,tempat parking full.kne bratur.dah la dgn kehujanan renyai2 nye..tak pakai jacket plak tu.sadis tau!tunggu mcm nak dekat setahun,ktrg decide nak parking kat area luar je.ade la org bagi parking kat rumah diorg.fuh~smangat kan ktrg nak gi sutos?haha.
for me,sutos sgt B-O-R-I-N-G!! tempat makan byk,tp kedai brape kerat je ade.or maybe sbb baru bukak kot. one thing yg sy suke bout sutos is the concept.ala2 open air.tak tertutup sgt.huhu.best2!




ktrg jalan2 dlu dlm sutos tu,usha ape2 yang menarik.pastu ktrg makan kat wendy's.. mampos.dah la sy dah dinner ng ezy before that,sampai sutos makan fast food lagi.bagus sgt la tu.haha.ala,takpe la ek?sbb haritu belom new year lagi.haha.boleh makan sepuasnye.
rasenye ade countdown kot kat sutos.org ramai gile(jumpe budak klas),pastu ade show.mule2 ktrg mcm nak tunggu countdown,pastu tibe2 malas plak.haha..so ktrg cabut from sutos bout half hour b4 12.sengal.



on the way balik...JAM.
mat-mat motor yang syok sendiri,dengan bangge nye buat jalan tu mcm jalan mak bapak die punye.ape ntah yg cube disampaikan.gather kat tgh jalan,buat bising,pot pet pot pet.polisi plak buat bodoh,duk kat tepi2 je.eii...2jam tau ktrg stuck.dah la asap die mintak ampun..ntah2 klau stuck 5jam,boleh dapat lung cancer.
sabar je la..ni video die klau tuan2 dan puan2 nak tengok.



pengajaran : jangan keluar malam kalau ade event pape kt Indonesia ni..baik la duk umah,tido or marathon tgk TV siries.haha.

3 comments:

zahidah said...

wooohooooooo,,
sungguh lah xbest. akak pun ske if im stuck in a traffic jam.
actually last year (last year ke? ntah, cant remember) pegi surabaya. di hari yg normal, manyak gler vehicles on the road esp motorcycle. huhuhu...xsuka. i hate to b in the middle of that situation.

nadhirah mohd shakri said...

hahaha..tau takpe..hari yang normal pon jam,ape lagi hari yg ade event kak..
kt sni bukan jam ng kete tp moto!! dah la suke honk2..eii...same la,nad pon x suke..i hate traffic jam!boleh tukar name dr nad to mad.haha.

dats why nad slalu buli adik2 suruh drive if tau akan ade traffic jam =p

peace biha~

zahidah said...

nad to mad? haha.lawak lah kamu nih.

anyway, biha tuh ur 2nd sister yg kat india tu eh? hehe..ni dia xde nanti, kamu nak suruh sape plak drive?