Sunday, February 08, 2009

10 SEBAB PEREMPUAN DITINGGALKAN


Interesting! I was reading REMAJA and I found this article which list some logic reasons why women were left by their so called ‘significant other’.
actually,these could be applied to both guys and girls!
as I’m super rajin,I’ll share it with u,bee-dee readers =)

But plz don’t get me wrong.i’m a girl.i hate jerks.especially those who cheated or anything else while the girls were fighting their best to keep the relationships going on and on.

But wait a minute,nobody’s perfect.besides, this cant be one-side’s-100% fault right?
So let’s take a look what might be the reasons for guys to dump their girlfriends?
(or girls to dump their boyfriends)


1. bertengkar


discussion but then end up dgn bertengkar.it’s worse bile korang ungkit2 kesilapan dulu.sampai bile pon problem tak settle if korang tak cuba berlembut.if u love him/her,sile tolerate,let bygones be bygones,start a new life =)

2. jangan hanya meyakinkan

u always convince him/her that u’ve changed and wont repeat the mistakes again. But jangan cakap je lebih.u have to prove him/her.or else,u’re gonna lose the most valuable thing,his/her trust

3. sering lafaz kata cinta


ok.i believe those three magic words are meant to say when u really2 feel like saying it or when u really mean it.dont say it too many often as if it’s a habit. Or else lama kelamaan si dia tidak akan peduli pon.

4. merayu

yang ni sangat sadis.even korang sayang sgt3 kat si dia and want him/her to be on your side so bad,jangan la sampai merayu like sanggop berlutut or buat bende2 bodoh lain.sounds weird but it’s the truth.
*believe it or not,98% GIRLS akan merayu supaya their boyfriends sentiasa berada disampingnya.it’s a no-no ok

5. buat si dia serba salah

lelaki paling tak suke kalau gf die buat die serba salah.even sy,as a girl pon tak suke.contoh nye “jgn tinggalkan saye,kalau tidak saye akan cederakan diri sy” or
“saye akan benci awak sampai bile2 kalau awak tinggal saye”
don’t set this kind of cheap trap.

6. menggunakan teman-temannya

maybe if there’s no other way,telling his/her friends is fine.
but jangan sesekali dengan tujuan nak dapatkan sokongan or simpati from kawan2 die.or else,die akan stay ng korang just because nak jaga hati/taknak hilang kawan2 die.tak ikhlas.sampai bile sangat die boleh tipu diri sendiri ?

7. menggunakan air mata


omg.fake tears just to gain the sympathy?so pathetic.
Kalau perempuan,memang la banyak yang mudah nangis and sensitive.
Tapi jangan la buat2 utk dapatkan simpati.niat tu penting!
menangis air mata darah sekalipon,takkan dapat merubah hati seseorang.yes maybe for that moment he/she akan pujuk but later on korang tetap akan ditinggalkan.
one more thing! Menangis terlalu byk di depannya hanya akan menunjukkan kepada si dia bahawa die berkuasa ke atas kamu.

8. mendesak


maybe sebab takde care lain to make him/her stay,u choose to mendesak and terus mendesak.for u,cara tersebut menunjukkan kesungguhan tapi tahukah anda it will only make the distance between u and ur lover becomes wider and wider? If he/she really loves u,u don’t even have to do this.

9. memutuskan hubungannya


cemburu buta.haha.chill la.jangan cepat gelabah.
If die ade kawan baru ke ape,selidik dulu,jangan cepat tuduh bukan-bukan.
Lagi2 kalau korang berusaha nak control him/her dengan cara putuskan hubungan die dengan orang lain.
tapi if dapat bf/gf playboy tu takleh cakap ape la

10. menceritakan sejarah cinta


maybe tujuan korang baik untuk jujur by telling the stories bout u and your ex. Biase la kan.tapi jangan la sampai terlalu sering.semua bende nak compare or ungkit.lagi banyak korang mengingatkan si dia pada kisah2 lama,lebih jauh la jarak korang. He/she will only think korang still takleh lupakan ex korang because of the sweet memories. Jangan buat dia dihantui.


Fuh~
Perkara di atas bukan la dari saye.
totally from REMAJA.
I’m not a perfect girlfriend either but i don’t do stuff mentioned above…so far.haha

So girls~ (girls je la sbb saye girl.haha)… avoid yourself from being one of those.
Love yourself first.and Love your significant other for who he is.

Jangan terlalu over yet jangan terlalu jual mahal =)

WHUT SAY YOU???

4 comments:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

rase nak nanges plak bace blog ni...
wooohooo...

[missunshine] said...

betul2...yg penting xleh mendesak la...die pun manusia ape...nk desak2...kite cb pk ..klo kite xsuke org wta cmtu kt kite..of cos org tuh pun xsuke..treat ppl the way we like to be treated..=))

nadhirah mohd shakri said...
This comment has been removed by the author.
nadhirah mohd shakri said...

ckin : alalaaa...jgn la nanesh..knape plak u nk nanges..u kan tgh happy now =)

alin : kankankan?! takleh nk pakse2 org.rimas!(alin,kite ni ckp melalui pengalaman kew =p)
pape pon,if applied to boys,we girls takleh too easy,show off sgt ke ape.nty die rimas.huhu...itu pendapat sy