Monday, February 16, 2009

ayah

ade best and ade tak best jugak sebenarnye buat blog private.
dah la orang tak tau kalau kite buat post baru,pastu nuffnang pon macam susah la sket nak naik.
haha.
takpe..yang penting lagi best sebab yang dapat bace hanya orang2 yang best sahaje.

anyway! harini sangat best sbb dapat melepak dgn ayahanda terchenta.*happy loncat2*
sori la over sket..sile la paham,my parents are busy people.

umi dengan asyik kesana kemari,out station sane,outstation sini.imagine umi boleh berada di kota bharu and negeri lain pada hari yang same,just untuk pegi meeting.impressing!
takpe..saye and adik2 dah biase dh..kitorang independent =D

ayah
pulak busy dgn clinic.tapi ayah ok sket la sebab clinic tu die punye,so cuti pon die punye la.
(tapi masalah nye ayah saye ni sgt kedekut cuti.eii..klau saye la owner clinic tu,mesti asyik buat cuti sendirian berhad jew.haha)

so,harini ayah cuti for me.(saye dah nak balik indon ahad depan T.T)
cuti saje2 sebab nak buat father-daughter things.orang jarang balik la katekan.(jarang la sangat.haha)..bukan ape sangat pon,window shopping,makan2..tu je.(ayah dah warning awal2,harini bukan hari shopping..ok,fine then)
adik2 yang lain(amirah,nasyitah) tak ikot.diorang penat sebab baru balik from school.my bro pulak keluar ng kawan2 die.
so off we(ayah and i) go to bandar KB tanpa hala tujuan.haha.tempat pertama,jalan yang banyak kedai computer.sori saye lupe area tu but kat situ banyak kedai electronic.
kitorang pon turun la,pegi satu kedai je.malas nak pegi kedai lain..
nak cari something untuk PC kat rumah and alang2 tu saye pon survey harge ipod touch.

ingatkan kat KB takde jual ipod touch,rupe2nye ade owkey~..haha..yes2!

pastu ntah macam mane plak,ayah and i boleh pegi KBmall...
banyak betol rintangan(rintangan as in ayah asyik terserempak dgn org yang die kenal.jalan sket kne brenti,hadoyy).
kitorang window2 shopping je,pastu singgah kat kedai sony.(p/s : nak viao pink!!uwaaa)
ayah macam berkenan la kat satu Hp SE ni..
buat pengetahuan semua,ayah saye dah 5 tahun kot tak tukar Hp..this time die nak cari yang simple2 and biase2 je.saye lupe la series Hp tu..tapi macam ok la,touch screen,bleh wi-fi,3G,camera 5megapix.
alala~...hp ku jangan merajok.saye akan pakai awak sampai rosak =p

dah habes sesi mengusha,kitorang pon pegi la makan kat secret recipe.
i ate 2 pieces of cakes,tu tak termasuk order lain lagi.sile panggil saye gemok,now!
hahaha..sori la,surabaya takde secret recipe ok!

pastu sbb dah dekat magrib,kitorang cepat2 cabut and balik rumah.

hehe..ala,bende biase je.stakat keluar window shopping and makan.tapi saye sgt happy sebab dah lame tak kuar 2 orang ng ayah.saye sgt la daddy's girl.haha

tu je..thanx for reading!
ain,your tag akan menyusul..i'm not using my lappy puppy now,ni gune lappy umi.
nanty akak jawab ok?mwax

xoxo

10 comments:

Y E R N ain said...

woaaaaa..
*takat ni x g secret recipe lg.. huu.. ta pe.mgu dpan* heee~

k.nad, brape harge ipod touch kt KB?

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

ala so sweet... nak bahagia tyk nad la cmni...*twink2*

nadhirah mohd shakri said...

ain : haha..cpt2 pegi makan secret recipe..nyum2~
harga ipod touch kt Kb rm 930 jew! tp ut yang 8G la..yang 16G dlm rm1300
kot..akak beli yg 8G jew

ckin : hehe...hope u pon bahagia~

zahidah said...

ipod touch 8G 930?
wah...macam best! hehe..
btw, bestnyer kamu!!! jeles,

Dieyla said...

wah3~
saya ingat kamu tak de update!!
saye lupe awak dah private blog.
HEHEHE~

bestnye dating ngan ayah je!
saya pun selalu dating ngan abah saya.
HAHA~

Izyan Nadirah said...

sebenarnye nuffnang tu mmg kasik duit ke? aku pnah wat then aku buang balik. haha.oh aku pun suke spend time ngn ayah aku. n since ayah aku pencen tiap2 hari sbenanye aku spend time ngn dia. hehe

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

so suit~ muah2!

nadhirah mohd shakri said...

zahidah : hehe.best2..ape lagi..beli la kak =p

dieyla : ha! sampai ati lupekan org..uwaaaa..nak nanesh la cmnii..(berharap utk dipujuk).lol
tu la..suke2 date ng ayah .haha

irah : waaah..best nye ko..
hurm...a'ah..nuffnang tu mmg kasi duet..tp kite ley claim bile account kite ade at least rm50..which is berzaman jugak nk tggu..tp xpe la,aku letak je..skrg dh ade rm3.haha..


ckin : kite mmg manis

[missunshine] said...

yey!!!aYE TERMSUK ORG YG BEST2..HUHUHU~!!!best gile dpt ipod touch..omg~!!jeles!!

Wan&Akma said...

waa..bestnyer! :)
tetibe rindu bangat kat my daddy..:(
how is he doin' up there?..