Sunday, February 01, 2009

RAFAEL NADAL!!

sape tengok final australian open smalam???



maafkan saye wahai pembaca sekalian,saye nak menjerit sekejap.(poyo je)


YEAYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NADAL MENANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



fuh fuh fuh..excited gile kot bile pemain favorite menang.hehe.
ha??ape? saket telinge? ok la..ok la..tak jerit dah =p
pape pon,saye memang sangat excited.berbaloi la saye mengikuti AUSTRALIAN OPEN ni.
*tapi suke tengok yang men's je.haha.yg women's macam tak brape best la.*

kan aritu saye ade cakap,RAFA akan lawan ROGER kat final.final itu telah tejadi semalam. actually kan,sy suke jugak kat roger sebab die main macam relax sket plus,he was the no 1 tennis player for the past 5 year.tapi skarang title tu dah dapat kat my favorite player,RAFAEL NADAL.klau anda pembaca setia bee-dee saye,saye ade buat post pasal tu,semua yang berlabel sports =p

ok,ckp psal final australian open smalam.lame gile kot,4 jam lebih!.saye tengok dari petang sampai malam.yela,main 5 sets.sengit.mantap!
klau tengok tennis,tak best la pulak kalau tengok sorang2 kan.saye tengok dgn adik laki saye and cambest la sebab die sokong roger,sy sokong nadal.(ayah sokong nadal,umi pon sokong nadal--tetibe je nk bgtau.haha).

cakap pasal adik saye yg sorang ni,die tengah tunggu result SPM.tak tau la kan,kalau sekarang ade peraturan baru,budak tunggu result SPM takley potong rambut ke?.hehe.rambut die panjang gile kot.dah la curly.(he's the only one yang inherited ayah punye rambut).pastu time tengah syok2 tengok australian open dgn die,umi pakse die pegi potong rambut.macam2 dah budak tu cakap and merayu taknak pegi.hahaha..geli hati.geli mat.geli mat.tapi mesti la umi yang menang. die miss set yang ke 3.balik je from gunting rambut,die cakap macam ni "umi dah rosakkan rambut abg!arghhh..pendek" lebey kurang cmtu la.

iklas la kaklong cakap,rambut baru lagi ok wahai adikku.

pastu kitorang sambung la tengok australian open.bile pemain no 1 bertemu pemain no 2!
dua2 hebat!saye sangat enjoy ok tengok game smalam.
bile dah last set and nadal dah nak dapat 6 point untuk set ke 5,die tak tulis game point dah taw..die tulis CHAMPIONSHIP POINT! (adik sy tak sanggop nak tengok,saye pulak makin bulat bijik mata nak tengok,tak sabar2 nk tengok RAFA menang!)
setelah 2 attempts,RAFA pon menang la..comel la die terus baring bile roger punye bola OUT.

7-5,3-6,7-6,3-6,6-2!!
seee...sangat sengit kan?
congrats RAFAEL NADAL!!
and also to ROGER FEDERER!!

nadal and federer

roger federer sedih.

RAFAEL NADAL yang howt.haha

5 comments:

nur suliana ismail said...

federer..federer..!!~hihi
comel ms federer ngs..
huhu

nadhirah mohd shakri said...

NADAL!! nADAL!!!!

heip heip...tu la..comel2

Dieyla said...

cis cis!
macam mana pakwe aku tak menang ni?
semalam dapat tengok sikit je.
lepas tu kene naik bus.
=(

err..
pape pon, federer sangat encemmm!!!
HAHAHAHA~

oloh.
sedih betol lah tengok die nangis.
rase cam nak nangis jugak je.
sob sob~

nadhirah mohd shakri said...

alala..tu la,sedih tgk federer nanes..
mesti die dh bengan asyik kalah ng nadal je..tp game smalam sgt best!! sengittttt...igtkn federer dh yg menang...

nadal ensem jugaaakk

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

sedey sgt2 tgk federal nanges...
he's still good act..
tapi nadal's better..yeay he won!