Thursday, March 05, 2009

ORANG ANEH

tadi asyraf call...suara die sangat over excited.
"awak2!nak taw tak..tadi ade orang gile call"

i was like..orang gile? seriously gile? wah! menariks!haha

to make it short,lets just talk about the conversation between asyraf and the guy that he claimed 'gile'..

"kring kring kring" - Hp asyraf jantungmanisku berbunyi..hehe.ringtone die bukan bunyi kring3 la tapi..ade ke patot die nak pakai ringtone macamtu.

(unknown number)

biasanya kalau number pelik2 or unknown number yang keluar kat screen,maybe orang malaysia yang call..so dengan semangatnye asyraf angkat phone,die ingatkan mak die la kot.(anak mak la katekan =p )

orang gile : hello..

asyraf : hello?..

orang gile : kamu siapa? -- tak ke aneh,dah la die call,terus tanye kite sape.

asyraf : lho..kamu siapa?

orang gile : kamu siapa?

asyraf : saya asyraf.kamu siapa?
cop2..hahahha.tolonglah,klakanye main kamu-siapa-game ni.
ok...sambung2....

orang gile : kamu orang mana?

asyraf : saya orang afganistan. -- ya ampun,jantungmanis pegi layan pulak

orang gile : lho? afganistan di mana?


asyraf : *******
(lupe die jawab ape.nasib baik die tengah bace buku A Thousand Splendid Suns. buku tu pasal sorang pompuan Afganistan. takde la kene pikir jawapan lame sgt.hehe)

orang gile : kamu bohong ya? aku mau bunuh kamu.

asyraf : haha.ya udah..aku ga takut koq.(aku tak takot pon)


orang gile : kamu ga takut??? abis,kamu takut sama siapa?


asyraf : aku takut sama Allah

orang gile : kamu islam ta? (kamu orang islam ke?)

asyraf : eh...nggak..aku orang budha -- haha.buat lawak dgn org gile..bagus sgt la tu.haha.

orang gile : blablablabla


toottttt...asyraf letak..malas nak layan la kot.haha.

pastu org tu call lagi..tapi this time asyraf angkat and letak kat meja..biar la orang gile tu nak bebel sorang2..haha.makin gile la orang tu nanti.

p/s : conversation ni maybe tak sama dgn yang sebenar..saye ingat-ingat lupe.hehe tapi siries mamat tu saiko...acap plak boleh pegi layan..haha.

aneh aneh aja

5 comments:

zahidah said...

hahaha...
kamu ni mcm xtau asrap tuh camne.
lawak seyh mamat nih. hadoi. sengal.
penat gelak. aiyark..

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

uh hahaha...scary+lwak!

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

adeyh! scary and lawak! i da komen npe x dpt2 nich..isk2!!


muah2!

nadhirah mohd shakri said...

kak zahidah : hahaha..tu la psal,asrap tu pegi layan pulak.bukan nak letak terus..btol la,die boleh buat org tu makin gile.hehe
mmg org tu sgt saiko...takottt~~

ckin : hehe..2 kali u anta komen..maybe tenet jam eyh?
scaryyyyyy kan??aku mau bunuh kamu! meremang bulu roma i. ngeh3

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

tenet bengong!
gtau acap bek2~~~ ntah2 time die kol, die kt dpan tu je...hahaha..
(psycho2!)