Sunday, March 01, 2009

SCOOTER

TOLONG!!
nak beli scooter~
why?


1. scooter ni senang je nak bawak.takde clutch.macam main video game je (kott).haha. sori la saye fail sket bawak motor yang manual tu.jantungmanis dah ajar aritu,boleh la bawak sposen,tapi nak bawak kat jalan besar?dengan traffic indon ni??oh,mungkin tidak.

2. ongkos minyak takde la mahal gile.kalau jalan2 kat sini2 je, mungkin seminggu rp10 ribu je kot(ye ke irah?haha).kalau beli kereta,minyak mahal dengan jam nye lagi.pastu kalau pikir2 balik macam tak mampu je nak beli kereta.dah la kene bayar full trus,pastu nak kene pindah kat tempat yang ade garaj lagi.hurm..

3. basikal?hurm...ok jugak.tapi penat la nak kayuh.hahaha.mane la taw bile dah masuk Dokter Muda nanti rushing ke hape kan.

4. saye sangat taknak naik beca dah!! beca ni ridiculously mahal ok.benci btol la.dah la kadang2 bawak macam sipot.pastu ade pulak yang bawak macam tengah masuk pertandingan beca paling laju.yang paling saye tak suke,beca yang tak reti nak break bile jumpe bumper. terloncat2 ai. pastu boleh pulak nak mintak harge mahal.hadoyy...

5. scooter comel.hehe.kecik je..nak beli honda beat(macam ain loot)..uwaaa..nak la..nak laaa

6. kalau ade scooter,takyah pegi TP,Delta,Galaxy or mane2 ng cab/bemo dah.hehe..(erkk...mmg jarang naik public transport pon sbb jantungmanis ade motor.haha..ngengade je) tapi mane la taw kalau die ade hal ke,takkan asyik nak suruh die anta je pegi mane2 kan..

7. idea yang tibe2 datang.kalau ade scooter,boleh racing ng jantungmanis.hahahahah..rilek2,gurau je =p

8. parking untuk motor ni murah je.paling rp 1000 je

9. kalau malam weekend or hari libur,mesti jam gile.kalau naik taxi mahal wooo

10. less than 2 years lagi(insyaAllah~),saye dah blah from indon for good,boleh la jual scooter tersebut,dalam keadaan yang belum jadi besi buruk =p
pastu,scooter punye maintainance tak mahal..ehehe



p/s : ok,entry ni ditulis sebab bengang ng pak beca aritu,die pow mahal gile.dah la bawak tonggang langgang.
entah la berjaya ke tak nak pujuk ayah bagi beli scooter ni..ayat kat atas macam la confirm nak beli.kahkahkah.

5 comments:

Izyan Nadirah said...

betul kot 10rb seminggu. hehe. beli nad beli! ayah aku pun susah gile2 nak kasik dulu. tp mmg aku rase we need it lah nnt bile dh DM. ko ckpla kat ayah ko, kalu pukul 3 pagi kena balik umh dari hospital, bahaye kena naik beca sorg2. ngehngeh. bernas tak idea aku. hahah

ain loot said...

nad!!beli la scooterrr..mmg sng n save gile duet..pujuk ayah nad!!ckp la ain yg dulu x reti bwk pn dh bleyh bwk skang hehehe nk ayah ain cal ayah nad ke??ahahaha

Dieyla said...

erk.
takyah la beli scooter.
macam tak selamat je bawak moto.
hehehehe~

*tetibe pulak nak risau*

zahidah said...

haha..ye. scooter best!

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

nad! i sgt la menyokong. beli la! ley tumpang! i tak berani la nk bawa. tak pd g2 lho!