Wednesday, March 11, 2009

SENIOR CLINICAL POSTING

hello bloggy doggy strawberry..(sori,saye mengidam nak makan stoberi coklat..arina??)

lagi pasal studies saye =D
tadi,pagi2 lagi (pukul 7 ok! tiap2 hari bangun lambat,tetibe arini kene bangun awal.badan saye tak biase lagi bangun pagi.haha.ngengados betol)

yerp,kul 7 pagi, dengan muke ngantuk,dengan tak pakai bedak, tak pakai ape nye(tapi saye pakai baju la weii) saye sampai kat bangunan diagnostik Rumah Sakit Dr. Soetomo..
ade perasmian Pradik.sori saye tataw pradik stands for whut tapi kitorang wajib ikut program 3 hari tu before jadi dokter muda.

perasmian die canggih..ni la first time dalam hidup saye,menghadiri perasmian yang ade pre-test.
PRE-TEST!! can u believe it?? belom ape-ape dah ade pre-test. (sebenarnye smalam dh dengar gossip pasal ade pre-test ni..tp saye buat2 tak dengar je.dengar ipod lagi bagus.ngeee =D adik junior jgn contohi)

pastu pagi tadi,buat-buat terkejut pulak ade pre-test.haha. nerves jugak sebab tak study.eh jap2.. nak study amende nye..soklan2 die semua yang takde kaitan ng pelajaran. semua pasal hospital soetomo. ade ke die tanye siapa wakil director bahagian keewangan hospital tu. (jalan2 dalam hospital tu pon saye boleh sesat,mane la nak taw pasal tu.)

dah abes pre-test,perasmian pulak.

well,antara bende yang saye baru taw harini :

1. Hospital Soetomo adalah Goverment Hospital terbesar kat Indonesia.
mmg besar and sangat seksa,nak tercabut kaki kalau nak jalan dari hujung ke hujung.tapi macam tak cukup besar jugak sebab banyak je orang merempat tido kat tepi2 lorong hospital tu.sigh~

2. Hospital Soetomo adalah Teaching Hospital yang paling lengkap kat Indonesia.
tapi saye rase masih jauh kurang maju compared to malaysia's.OBVIOUSLY!

3. kalau semua lancar,takde sangkot (amin~~), saye akan jadi DOKTER in 1 year and half je lagi.(means senior clinical posting ni 1 tahun setengah sahaje - kitorang 1st batch yang camni)
tapi...clear water don't sangka no boye.
sebab we malaysians tak payah ikut program intensif(kene masuk kampung for 1 year).
so,kitorang kene amek exam before balik malaysia.name die EXIT EXAM.
sangat menakutkan ok!

tu je la..ishk..23march ni start dokter muda.
tolonglah..tak ready pape pon ni =(

5 comments:

Izyan Nadirah said...

oh they call it senior clinical posting ek? orait thanks. haha ..aku tatau nk explain 'dokter muda' ni camane kat org.

nadhirah mohd shakri said...

hahaha..tu la,aku pon baru taw time perasmian tu..
=p

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

can u believe it. we all gonna b true doctors one day! ah ah!!!

so kewl!

Y E R N ain said...

x pnah tawu pn psl soetomo. tawu dy wujud n x de mlysian nk msk. haha.

Anonymous said...

Watch Gossip Girl Online For Free - Gossip Girl Streaming Online

[CENTER][URL="http://www.gossip-girl.watch-movies-and-series-online.com"][IMG]http://www.youronlinemovies.net/includes/public/images/movies/gossip-girl.png[/IMG][/URL]

Hi [B]Upper East Siders[/B]!
Come And Welcome to my website: [B][URL="http://gossip-girl.watch-movies-and-series-online.com"][B]Gossip Girl[/B][/URL][/B]
Whether you’re a Hampton Baby, Central Park [B]Prada[/B] gal, or you even dwell in *[B]gasp[/B]* Brooklyn, [I]this site is for you.[/I]
Why? The answer’s easier than deciding [B]what to wear[/B] tomorrow to school.
[B]Because [/B]my website has [B]all [/B]the latest [B]gossip[/B] about [B]Serena[/B], [B]Blair, Dan [/B]and the other poor little rich kids on the Upper East Side.


[/CENTER]