Thursday, April 30, 2009

LEMBU PALSU

"lembu palsu~..ouh~ kau lembu palsu"
-lagu spontan terbaru acap : lembu palsu-

dari kiri : Thila, Zu, Rafel dhemokusaurus, Hanahird


gambar kat atas tu diamik before kitorang bertolak ke Balekambang for family day.
copied from blog Nou
.hehe
kitorang pegi 5 kereta.journey pegi sane ade la dalam 4 jam.
balekambang tu pantai..cun sgt2! but the ombak was quite besar,so kitorang tak mandi pantai pon.just BBQ malam,pagi besoknye main2 ombak kat lagoon yang ade kat pantai tu.
name lagi pegi pantai,maka semua orang sunburn macam udang bakar.udang bakar pon tak sunburn mcm kitorang.haha ga nyambung =p
hot tan la konon2(sedapkan hati).


MY BIRTHDAY


saye sudah tua (T.T)
22 tahun dah taw!
Alhamdulillah..hehe
semoga saye panjang umur dan dimurahkan rezeki.
makin matang,banyak beramal,blajar from mistakes,and lebih appreciate semua yang saye ade sekarang =)

(ayat nak skema.hahaha..matured la katekan~)


THANKS SANGAT2 KAT SEMUA YANG DAH WISH!!

SMS,calls,and kat facebook!

HAPPY BELATED BIRTHDAY to my twin yang beza umur exactly 1 year,

HIKMATUL SYUKRIAH a.k.a syusyup tayam~

syusyup,shaye takde kedit nak wish...cowiiie cgt2 dear!
love u mucho~

last but not least..
thanks to my beloved parents,especially my umi.
briefly psal my birthday.
my umi pregnant mase die still blajar.final year.

one specific day,29th April 1987.. it was the first day of Ramadhan, my umi was seating her OnG final exam at HKL when she suddenly felt the crazy stomachache.yes,i was kicking her abdomen here and there,couldn't wait to go out.
together with some friends,she ran to the elevator. she wasn't lucky. it was under construction or something.so she used the emergency exit,went down to the ground floor from the 4th floor.
boleh bayang tak? umi, thank u!!
naseb baik dah kat HKL,umi terus pegi ER and bersalin and keluar la baby yang comel tuu..
haha.saye comel ok mase baby =p
(baby mane yag tak comel)

umi once said all the pain and penat hilang when she 1st saw me (T.T)

thank u UMI,AYAH for everything.
love u both!!~


homesick la plak.
nway,great news! my dad,my sis and bro are coming to surabaya this May.. yehooo!!
but umi tak dapat datang coz she's going to Vietnam.
hurm...
NAK BALEKKKKKKKKK

Tuesday, April 28, 2009

I'M SORRY

tibe2 rase bersalah dengan semua orang.
i've been really2 busy lately,since dah jadi DM.. plus internet takde aritu,agak lame la..3 weeks i guess (malas nk top up) , tapi today tak tahan and top up jugak tenet IM2 3G broadband siput ni( tapi skarang tak la siput sgt,,agak laju la.hehe)

rase macam dah berzaman giler tak update ng my besties,kat malaysia(kelips..mish korang), even yang kat surabaya...and of coz ain loot yang bahagia kat jogja! babe,mish you la.

sorry korang.

disebabkan busy sesangat,dengan class everyday,exam everyweek..maka saye update kat bee-dee je ok? sayang betol la kat internet ni.i think we all shoud include internet as our basic needs nowadays.


SAYE PINDAH


iye.saye sudah pindah bersama housemate terchenta,frenny!
penat duk kost yang lately asyik hilang barang je kat situ.
thanks for everything fren and aimi. love u all!

psstt..i LOIKE my new room.PINKY and cozy!nanti la bile dah rajin,ai letak gambar.haha.. mesti korang stress kan?dari aritu ckp nk letak gambar,tapi asyik malas jew.kuikui.

sori kepade kawan2 yang saye tak sempat nak bgtaw.jgn la marah =p
pindah secara cepat2 last weekend.

ouh ye, saye nk ckp thanks sgt2 kat Miss ARINA ALIAA!!!!
die dah teman saye pg carrefour shopping barang rumah,pastu besok nye die tolong saye pindah pulak.bertungkus lumus die tolong.siap cuci kan kipas lagi.KO SANGAT SWEET TAW TAK?!
sayang ko forever A'a..ceh..jiwang ng ko.bluek2~

FRENNY pown..sebab dah tolong2 nad bersih2 jugak =) =) =)

datang la melawat kitorang kat kedung pengkol,no... erm..alamak lupe lak number rumah brape.

SAYE ADALAH DM RADIO

maybe dah pernah mention kot dlm previous entry,now saye posting kt radiology.
masuk akal ke nak khatam radio in 2 weeks? lu pikir sendiri. stress nye taktau nk ckp camne. baik santai2 dari biarkan diri dalam stress.haha (ade je alasan taknak study)

next week dah masuk Pharmacy.dengar cite macam tak best gile,kelas pack sampai petang. hurm~....so not me.agak2 kalau tak amek pharmacy boleh lulus tak??hahaha..nadhirah ko jgn nk buat keje gile.


BIRTHDAYS!


happy belated birthday to Akmal Khairiin my bestfren.mwax! cowi sgt tak wish on time dear.
hp ilang,number pon hilang la.nak online tenet takde time tu.love u.

and also to Izyan Nadirah!! dengan ucapan,cepat2 la kawen.(kahkah.saje nk soh ko stress,mantap tu combine ng stress farmasi =p)
psstt..irah ni nak anak 10 orang.now umur die dah 24.haa....Next year die kawen.konfem!


ok..dah terhasil pon satu entry,hasil bebelan tanpa gambar.hehe.boring i know.


p/s : missing everyone

Wednesday, April 22, 2009

MY WISUDA

first of all..sowrie sesangat sbb dah lame tak update blog.
dah berhabuk (achoooom!) and bersawang dah bee-dee..
ciyan bee-dee..meh cni nak mandikan jap..hehe

alhamdulillah,saye and kawan2 dah abes posting kat ENT. semoga semua lulus. taknak la repeat ENT. mcm banyak gile nk bace.takmooo...


knape saye sangat happy last weekend :

1. wisuda

eventhough make up macam hantu jepun (melebih) tapi best la..happy sebab saye and kwn2 dah berjaya and dah jadi dokter mude now.actually,dah abes satu lab dah pon,wisuda lambat sgt.hehe.CONGRATS ALL!!!


berjaya upload satu gambar.hehe.

2. parents saye datang

last time diorang dtg indon mase hantar dulu.tu pon datang 2 hari je,pastu kene tinggal cowam2..hukhuk.
parents saye tu tak suke datang indon(ade reasons tersendiri-klaka taw!)
tapi after datang aritu,diorang dah plan nak datang lagi bulan 5 and end of this year.yeay!
BEST SGT! shopping sakan,makan best2,tido kat hotel..
after diorang balik,back to reality..wuuuu ='(

3. dapat banyak bunge

THANKS BYK2!!!! aaa..taktau nak ckp camne.
thanks to smue yang wish,call,sms,datang campus A and yang bagi bunge.
i got so many bunge esp roses sampai tak cukup tangan nak pegang.
bilik pon dah bau bunge now.hehe.

4. jantungmanis + parents =)

erm...erm...takyah la cite satu2 ek. *blush2*
pokoknye best la..eish..dah brape kali cakap 'best'.
hehe.
thanks for everything dear..
really2 appreciate it =) =) =) =) =)

p/s : nanti ek saye upload gambar.tengah malas ni.haha..

Wednesday, April 08, 2009

my very first GRAMMY speech



Rules for these brilliant award:

1. copy paste the award at your blog once you got it
2. make an entry if this is like a GRAMMY award
3. tag 6 other blogger


assalamualaikum and a very good day to everyone. looking good arina! (haha,sempat lagi)
i'm indebted and grateful to Amar Amirah for giving me this award.thank u so much dear for appreciating my piece of work,or should i say craps.haha.u know i love u.
ok2,i love u too bee-dee.
i'd like to thank my family,my oldest friends. no one has ever been given more loving and unconditional support than i've been given by them.
and of coz my Rafel,-whose opinion i'm addicted to.tq for loving the best and the worst me equally. u're my diary,enuf said.
my dear besties and friends..u're all my strengh.
and thanks to you readers and strangers.SILENT READERS??

Tuesday, April 07, 2009

GO KART

so yes,saye pegi go kart tadi.
hehhehehe (senyum selebar-lebar nye)

pegi dengan ayina,ckin,ezy and amar. sgt best! lagi lagi sebab takdek boys. takde la malu sangat kalau ade terbabas ke ape.
dulu2 saye main macam main bumper car.IMRAN,I'M SO SORRY. it was my first time.haha

but now mcm dah ok sket la.walaupon tak terer,at least saye tak langgar kete orang lain dah.kahkahkah.

baru je balik from go-kart dah pikir pasal nak go-kart lagi.sewel ke hape?!
tapi memang la..go-kart sangat seswai untuk mengurangi stress! (selain daripada pegi body spa)

SAPE2 NAK PEGI GO KART,SILE AJAK SAYE!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

tadi saye sok sok study. (sok2 tu konon2 ye wahai malaysians).
pastu tetibe stress sebab banyak nk kene bace.kuikui.dah taw banyak nak kene bace,bukannye makin nak study,tapi jadi makin malas ade la.
my oral exam is on next monday.CUAK SANGAT3!! dah la dapat topic telinga,pastu nanti yang uji PROF yang memang master abes dalam bidang telinga. buatnye die pegi tanye yang aneh2 macamane?

thanks to mbak Jenie sebab dah switch jadual jaga (on call) aritu. sepatutnye my turn ari isnin lepas,tapi sebab selasa ( which is today) exam..so saye mintak la tukar ngan die.
esok jaga!~ and saye sangat la MALAS!! tolongla jangan banyak patient.

wahai rakyat2 indonesia sekalian,sile jaga kebersihan dan kesihatan anda,terutama ears,nose and throat!! supaya kitorang dokter muda THT dapat rehat and tidur nyenyak.kuikui.boley ke mintak camni?!

se te res (stress)

life has been very hectic lately.
seriously kadang2 i wonder why lah dari kecik nak sgt amek medic..
since kecik everytime orang tanye nak jadi ape? mesti cakap nak jadi doktor.
pastu bile orang ckp.. ooo..nak jadi macam parents ek??
saye dengan cepatnye akan disagree..takde kaitan ng parents pown.

hurm...entah la labu.

baru masuk ENT,dah stress.dah pikir nak cuti (hello nadhirah,cuti lambat lagi,tengah tahun depan ok!)

ok2..another post nak bebel pasal stress.hehe.
siyan korang..tunggu saye update,tapi bebel psal stress again n again.(erkk..ade ke yang tunggu?! P.E.R.A.S.A.N)

so anyhOo...
one thing about me,i always know how to avoid being in chronic stress.
saye tak boleh dan takkan boleh kekal stress.haha
ade je care nak hilangkan stress.
even malam before exam terase nak tengok movie,i'll goddamn do it.

last week,we all yang tengah posting kat ENT ade exam MCQ.
MCQ yang seriously no mercy la tahap kesusahannye.
i know ENT ni simple je compared to lain2 like internal medicine,etc.
tapi soklan aritu mmg susah sampai rase mcm bukan soklan objective dah..mcm IQ TEST!

pastu few days after that,PKPMI adekan family day for us malaysian students kat surabaya.
BEST!!!hehe. i see eye to eye with arina that last year's lagi hapenning la.
but overall best la.
saye join taw!hehe.tapi tak main la yang berat2 like tarik tali tu(gilo opo).
saye join makan buah tembikai dgn mata tertutup.
makan dengan rakusnye,tapi tak serakus orang lain la sebab rasenye i was the last person yang habiskan.ishk..takleh imagine diorg makan cemane.

pastu malam tu saye,arina,ckin,amar and syafika pegi main go kart.yippie~
padahal tak lame lagi nak exam mini c ex.
takpe..yang penting,stress kene hilang.
suke nye go kart..my record takde la best sgt but at least berjaya masuk list top 20 for that day. hip hip.

japgi nak pegi men go kart lagi.
ouh sudah obses.harap maklum

p/s : dah lame gile tak bukak fb.tadi bukak and ade friend request from my aunty!

aunty nani..if u're reading my bloggy doggy,do leave me comments.
I MISH YOU AUNTY NANI.
klau uncle hazli datang main golf kat surabaya,jenguk2 la ur niece yang selalu stress ni =p

Wednesday, April 01, 2009

i'm such a spoiled *tooottt*

cant believe i'm making it official.



I JUST LOST MY PHONE...



again.



long story mates...........