Friday, June 19, 2009

melted me =)


title : takde lagi. any idea?

by my dhemok jantungmanis,rafel



i can feel the sun as it warms my skin
the wind blowing thru my hair
i dont want time
to ruin our rhyme
cos it feels so gdmn beautiful

and there's a glare in your eyes
it makes me feel like pouring rain
like rivers flowing thru my veins
and i hope u feel the same

and i hope u feel the same

like the moon and the sun
dark and light everything will change
and someday we're gonna lose everything
but baby i give u one thing
that my love will stay the same

yes you can be sure of one thing
that my love will never change
that my love will stay the same

and i dont need no reason or rhyme
and i dont even need time
cos in my heart i've drawn the line
the you are the life line


p/s : can't help myself from copying this to my bee-dee. LOLs

p/s II : yayan udah jadian!! atau dlm bahasa malaysia, yayan dah couple! (haha..bahasa malaysia la sgt,campur2)
nway,congtraz to si merah and si pink.. (saye tak buta warne ok! how dare u! ini mmg kesengajaan)

yes,yayan i do read ur blog,and dieyla's and syusyup's and so does everyone else's.. but my fingers are too lazy(busy la actually) to leave any print

p/s III : i promised arina and cikin to upload all the pics from my camera,ouh sangat basi.hehe..u guys will be seeing more of ur faces tagged in my photos tomorrow,ok? =)

Saturday, June 13, 2009

LAUGH IS THE BEST MEDICINE

STORY 1

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka¡­

Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, "Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua."
"Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas," kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, "Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!" "Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation," kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, "Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat" kata jururawat itu dengan tenang.
"Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel," kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya,
"Apakah yang merunsingkan awak?"
Dengan perasaan gelisah dia menjawab "Saya bekerja di Seven Eleven."


hahahaha....macam mane tuuu. =p

STORY 2

Adatiga orang sahabat Ali, Abu dan Mamat, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas, mereka pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi.


Ali: Macam mana ni... rumah kita atas sekali pulak tu?


Abu: Aduhhhh... bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke?

Mamat: Aku rasa, baik kita panjat tangga aje... kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik.

Ali: Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih saja, sebab kalau kita buat cerita lawak,kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa. Biar kita serius dengar cerita.


Mereka pun bersetuju, jadi mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. Ali mula bercerita.


Ali: Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku. Aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku... bla bla bla bla bla...


Punyalahsedih mereka mendengar cerita si Ali hingga meleleh-leleh air mata, sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejapbukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata, kemudian merekakembali memanjat sambil Abu pula bercerita.

Abu: Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibubapaku meninggal dalam kemalangan jalan raya. Aku dibesarkan oleh abangsulung ku saja yang pada masa tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku takbersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4orang... bla bla bla bla...


Sekalilagi mereka bertiga meleleh sedih... punyalah lama si Abu bercerita,sedar tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat sajalagi. Sambil melangkah memanjat tangga ke tingkat 56, Mamat mula menyampuk.


Mamat: Alaaaaaa... korang punya cerita tak sedih lagi. Cerita aku lagi sedihhhh punya.

Ali: Kau ada sejarah hidup sedih juga ke?

Mamat: Emmmm... mungkin hari ini dalam sejarah...

Abu: Cerita aje le... kita dah tinggal 4 tingkat je lagi.

Mamat: Aku sedih kerana... KUNCI RUMAH KITA, AKU TERTINGGAL DALAM KERETA.... UWAAAAAA....


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

got them from the internet.

anyway! today is a wonderful day. nothing specific happened,it's just me. =) and him

dear rafel a.k.a jantungmanis,
thanks for everything! (bee-dee will be out of space if i write them all.hehe)
i'm sorry i've been busy lately..


my personal brand of drug

credit to : afiqah elmiza =)
sile la visit flickr beliau : http://www.flickr.com/photos/afqhlmza/


HAPPY 2nd ANNIVERSARY my dear.
sayang awak! sayang sangat =)

p/s : 2 tahun pon dah banyak madu saye.. gitar ni la,gitar tu la, mafia wars.. sabar je la
*kidding*

Friday, June 12, 2009

AIR BAG

thanks kak jogja for tagging me in your facebook note.
bee-dee readers,sile bace ni. LOLs

suami tengah memandu.

Isteri : "kita dah berkawin 15 tahun dah,saya rasa saya tak sesuai lagi bersama dengan awak... saya nak mintak cerai dengan awak....."

si suami diam dan terus memandu kereta ...bertambah laju....(70km)

isteri : "saya dah tak cintakan awak lagi...sebenarnya saya dah ada teman lelaki....dia akan berkawin dengan saya lepas awak ceraikan saya... saya malas nak cerita panjang lagi.. dan saya tak nak awak cuba pujuk saya..saya dah bosan hidup dengan awak....!!"

si suami terus memandu dengan penuh perasaan marah...masih diam...

Isteri : "bila kita bercerai,saya nak rumah kita..."

si suami masih diam ...memandu dengan lebih laju.....(80km)

isteri : "saya nak anak kita juga...awak bukan boleh pelihara mereka....."

si suami masih diam ..tambah kelajuan (100 km)

isteri : "saya nak kereta ini,kredit card dan saving akaun kita"

si suami masih diam, membelok kereta ke arah jaya jusco.......

isteri : "awak ada ingin minta apa2??"

suami : "tak perlu....saya dah ada apa yang saya perlukan..."

isteri : ya kah?? apa yang awak ada..??

suami : si suami menjawap sebelum beliau menlanggar dinding konkrit jaya jusco... saya ada air bag.....awak tak ada..


p/s : hehe...se psycho2 wife die,psycho lagi husband die.heeeee
scary!

moral of the story,jangan mintak cerai dalam kereta

Thursday, June 11, 2009

LIFE AS A 'DOKTER MUDA'

one word = TIRING.
haha..padan muke,sape soh amek medic!

lagi2 tengah posting kat surgical now.
lemme membebel sket about my helplessly hectic life sekarang.

exam's around the corner(4 weeks lagi!!) yet i'm still clueless!! and confused.where should i start, how am i suppose to plan my time table, this and that.my nightmare just won't end T.T

this week is my 4th week in surgical,currently in my 4th station. i started with cardiovascular,jumped to head and neck+oncology, moved on to plastic, and now urology... but i remain the same,clueless and confused nadhirah..haha.

there're 4 more stations left before the u-know-whut day! ortho,neuro,digestive and paed.
like i said,my nightmare won't end..at least not after surgical,as my next posting is PUBLIC HEALTH!! amek kau. going to spend one week at ...(forgot the name) and 3 weeks at Jombang. i've never been to that place so i obviously cant say much.. but there's no place like home aite?(in this case,i consider Surabaya as my home.ececee~~ tak pernah2)
oit oit oit~~ surgical pon tak exam lagi,dah pikir public health pulak.

anyway! i just bought myself an amazing and extremely cute camera!(of coz it's cute..it's pink!!haha) canon digital IXUS 9515 makes a very good pics(tapi tak sempat betol2 explore lagi),plus the price is surprisingly affordable ok. nak beli SLR tak kaye agy =p


me,aulia and nadia at the back..

dokter muda bedah uro
total 9 orang


Monday, June 08, 2009

THE NAME GAME!!!

1.YOUR REAL NAME:
Nadhirah Mohd Shakri

2.WITNESS PROTECTION NAME:(mother and fathers name)
Ilunihayati Shakri

3.NASCAR NAME:(first name of your mother's dad, father's dad)
Ibrahim Sulaiman

4.STAR WARS NAME:(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
Krina

5.DETECTIVE NAME:(favorite color, favorite animal)
Pink kitten

6.SOAP OPERA NAME:(middle name, town where you were born)
adoyy...takde middle name laa.. ok laa... nadhirah kuala lumpur

7.SUPERHERO NAME: (2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
The Purple Avocado

8.FLY NAME:(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)
Nari

9.ROCK STAR NAME:(pets name, current street name)
ezyarinackinsyafika dharmahusada.hahaha

10. PORN NAME: (1st pet, street you grew up on)
pinky hospital

11.YOUR GANGSTA NAME:(first 3 letters of real name plus "izzle")
nadizzle!!!

12.YOUR GOTH NAME:(black, and the name of one of your pets)
Black magic

13. STRIPPER NAME: (name of your fav perfume, fav choc)
miracle cadburry

14. WIZARD'S NAME: (last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)
Atistutautal..hahha..sumpah lawak

15. PIRATE'S NAME: (fav actor last name, your 'pet' name, fav actress last name, add "Captain" at the beginning)
Captain Hanks Naddy Jolie



hahahahhaha...thanks kawan2 yang dah tag..berzaman baru nak jawab..kuikui..
love this tag!!

and of coz...yang lain jangan nak lari!! saye dengan rasminye nak tag :

asyraf elmiza (ok la..awak tak wajib pown)
arina aliaa
ckin
fren
amar amirah
syafika
nou
zu
irah
kak zahidah
afiqah elmiza
alin
ain yern
saffy
elida hanan
hafeez rahman

semua la senang cite =)

FRENCH OPEN 2009



sangat kecewa.. sebab tak dapat follow French Open T.T

being a DM,i've to minimize my time dengan bende2 lain except for tido,online(facebook n bee-dee),haha.. because i am tired most of the time. sampai nak study pon malas dah. alasaaaan...hehe..takde laaa.
seriously,kalau tido pon,pukul 2 pagi mesti terjaga coz rasa bersalah if tak study... SO NOT ME!! surgical oh surgical..nape la aku takot sangat ng OSCE yang tinggal lagi 4 weeks tu. ok whutever..

pokoknye disini..saye nak nyatakan yang saye sangat keciwa sbb tak ikut perkembangan Tennis French Open.aritu macam dah ingat..tapi cane ntah boley lupe ='(
yang buat saye bertambah2 sedey..Rafael Nadal kalah kat 4th round.. sokey, kan kaki die injured aritu.

but i'm pretty happy jugak coz the winner is my another favorite tennis player, Roger Federer!!

"I knew the day Rafa won't be in the finals, I will be there, and I will win. I always knew that, and I believed in it. That's exactly what happened," the second-seeded Federer said. "It's funny. I didn't hope for it. But I believed in it."
* see....he sebut jugak pasal Rafael Nadal =p *

i watched the video and i know it wasnt easy to defeat Robin Soderling(sape ntah die ni,tak knal pown..but he was the one yang kalahkan Nadal)... Roger Federer sangat2 deserves untuk menang.. at last he got his 14th major tittle...congrats!!

Nadal was like The King of French Open
so macam cedey jugak..hahaha

sokey2..hahah..Nadal tetap howt! ok,melencong dari dunia tennis.lol

Rafael Nadal a.k.a Rafa


Roger Federer savored every moment with his first French Open trophy..
his 14th Major Tittle =)

Friday, June 05, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU!!

SELAMAT PENGANTIN BARU!!!
to my beloved cousin,Hanis and her Husband Dr. Amal
*bertambah2 la doctors in our family..adehhhh*

it was the very first wedding of the ibrahims girl and i wasn't there.
sadis ok!!

anyway,congrats hanis!
semoga kekal ke anak cucu..
cepat2 dapat anak! tak sabarnyeee =)
hanis is a motherly kinda girl so i'm sure she's gonna make a great wife and a great mother.

some pics i get from my cousin's facebook (dotty)
the official pics takde lagi


(cousins) : dotty,iza,aman,GORGEOUS HANIS,kak dina and biha my lovely sis
*nway,biha u look good in that shawl!*

cousins: iza,kak niesa(abg yie's wife),iman,solihin my bro,dotty,uncle ihsan,kak dina

iza and the very very very cute+handsome cousin of mine!!,haras wafi..
haras dah besar la...


miss my family T.T


p/s : cuti2 ni banyak la pulak orang kawen..adoyy jelesnye... jeles tak dapat makan nasi minyak..kuikuikui...nanti Ain Long pon nak kawen dh..

Monday, June 01, 2009

MISSING...