Saturday, August 29, 2009

KEBAYA..

kalau saye nak jual kebaya from surabaya,agak2 laku tak ek?

Thursday, August 27, 2009

MY KIND OF GUY

masih dalam mood untuk mengupdate.yippie~
saye telah di tag oleh amar and capika~

tag yang same, tapi amar tag kat blog,pika tag kat facebook.
TAG : my kind of guy

WHAT NADHIRAH WANTS...


1.Do you need him/her to be good looking??

jawapan standard saye adelah = bonus la klau good looking.

jawapan jujur saye = mesti la nak yang good looking.haha.macam cantek sangat je.haha

2. Smart?

of course~ nanti kalau bapak smart, anak2 pon mesti pandai.tapi takyah la nerd sangat. at least smart enough to guide me.

3. Preferred age?

older la. but age is just a number. ade je guys umur meningkat tapi perangai poyo mcm budak2. amit2 yoo

4. Preferred height?

higher la. saye suke orang tinggi, sebab tu saye suke rafel.hehe

5. How about sense of humor?

MUST! tapi tak semestinye kene berusaha keras buat lawak segala macam untuk jadi kelakar ok. (that's pathetic). nak yang naturally ade sense of humor.

6. How about piercings?

taknak!

7. Accepts you for who you are?

of course~ it's the only way to keep your love alive.

8. Pink hair?

haha.walaupon saye pink freak,tapi takde la segila tu.taknak ok!

9. Mushy or no?

NO..

10. Thin or fat?

neither. i prefer yang healthy,yang rajin work out.tapi taknak yang berketol-ketol sgt.

11. Black, Brown or White (skin color)?

dun mind

12. Long hair or short hair?

short!

13. Plastic or metal?

ape kaitan dengan tajuk tag ni???

14. Smells good?

harus! hehe..dont worry rafel dear,u do smell good. love ur perfumes, and love ur peyamness.haha.eii..deyamnye

15. Smoker?

big NO-NO~ ayah saye tak bagi

16. Drinker?

refer to Q15
17. Girl/Boy-next-door type?

menarik! boleh jugak..atau pon anak emak.hehe

18. Musically inclined?

my rafel is. hehe.. good for him but saye taknak kawen dengan rockstar taw awk!

19. Plays piano?

Boleh jugak.smart kan?

20. Plays bass and/or acoustic guitar?

yes!! so that he'll sing his acoustic song for me.

i will never get bored with that dear.

21. Plays violin?

takpe la..takyah
22. Sings very good?

=) cair ai. tapi jangan nyanyi kat pompuan lain dah le (awk,take note!)
rafel sings very good =)
23. Vain?

hehehe...adoyy,bikin pusing aja... sikit2 takpe la. awak take note lagi! haha

24. With glasses?

Dun mind~
25. With braces?

hehe..dun mind.. kejap je,nanti bukak jugak

26. Shy type?

hehe..comel~ tapi awal2 boleh la..kalau sampai tua nak shy2, nanti macam cakap ng batu.
27. Rebel or good boy/girl?

rebellious good boy

28. Active or passive?

active,hyperactive.haha
29. Tight or bomb?

????

30. Singer or dancer?

singer

31. stunner?

hurm...alaa...risau nanty

32. Hiphop?

yekkk
33. Earrings?

yekkk
34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop?

taknak laa
35. Dimples?

tak kesah pon. 36. Bookworm?

taknak bookworm yang nerd.

saye dapat novelworm!

37. Mr/Ms. love letter????

SUKE!!! hehe.. dah lame ni tak dapat love letter awk *wink3*
38. Playful?

is hyperactive considered? saye kene terima la then

39. Flirt?

flirty with me!

40. Poem writer?

boleh juge,tapi jgn terlalu puitis sampai setiap kali dating nak cakap pasal bulan bintang.haha.

rafel loves to write and his poems/lyrics are so nice and deep. i loike~

gifted kot.kalau saye, nak tulis 2 rangkap pon tak mampu.haha
41. Serious?

sometimes
42. Campus crush?

macam taw taw je.haha

43. Painter?

hurm...tak perlu la
44. Religious?

mesti.
45. Someone who likes to tease people?

people? tease saye sudah ler..hehe

but rafel tu mmg a bit nakal esp bile jumpe his guy friends,they'll act like they're gays. omg soo gay

46. Computer games geek? Or internet freak?

hurm..macam mane ni.. boleh je tapi jangan la 24/7. buat ape ade girlfren camtu.hehe

47. Speaks 20 languages?

perlu ke sampai 20????
48. Loyal or faithful?

faithful

49. Good kisser

does it matter? ok la..

50. Loves children?

yup~ cair betol kalau tengok laki yang
suke budak2 and pandai treat budak2 ni. hehe


JANGAN MUNTAH ye.. hehe..dah abis baru nak pesan =p


US
abaikan muke tembamku. salah angle amek gambar.cess



ok,tag memang dah habis.

but Nadhirah still wants..........................

Nadhirah's craving for...

......


Izzi's pizza's
STRAWBERRY MILKSHAKE

SEDAP SANGAT!!


sabar2..puasa

Wednesday, August 26, 2009

WOW!

wow! wow! nadhirah hapdet bee-dee~~~
gile lah. mcm dah bertahun kot tak update.
time banyak bende nk cite,busy melampau pulak.
since posting kat surgical, i spend most of my time whining about how tired i am.
mostly to Rafel.ciyan awak kene tadah telinge.hehe

peeps~,alhamdulillah, i've already kissed goodbye to Public Health. sloppy one! babai IKM! although i'm not that confident about how my marks would be,but who cares?hehe.
i'm now stress-proof taw taw =p
lemme brief u about what i've been doing during Public Health.nak tak?nak tak?
kalau taknak, sile cepat2 scroll down,or leave,or bace post setelah ini,or buat la pape yang korang nak.

Public Health :

i've been 'working' at the Puskesmas (kalau dalam bahase melayu,klinik desa) for 2 weeks.
Mine is Puskesas Manukan Kulon. quite interesting actually, i get to handle the patients,prescribe drugs, learn the management of the puskesmas,etc. i enjoyed it,except for the distance was quite far, so my groupmates and i had to spend 60k Rupiah for one-way taxi ride. abis duet gue! hehe.thanks to BEMO,we can get back to surabaya town for only 3500 rupiah!
tapi sejam la naik bemo,kebas bontot.haha


The 4th week,kitorang di export ke Murnajati untuk buat penelitian.
It was such a torturing week for me!!!
the weather was cold and breezy, saye pulak demam dengan teruknye. whoa~

ok,dah abes pasal Public Health,let me tell u bout Community Medicine which is the reason why i'm stuck in Jombang...Sumobito specifically.haha

Community Medicine :

kitorang di eksport lagi.this time ke Jombang. we're divided into 3 groups and my group
terpakse menyerahkan jiwa raga untuk Sumobito. hermmm.. Sumobito ni kire agak pendalaman jugak la. korang bayangkan, nak sampai rumah kitorang ni, kene lalu jalan yang takde lampu jalan dengan kanan kiri just sawah padi and pokok jagung.scary~~
Pastu betol2 depan rumah kitorang ade jalan keretapi,
siries tak tipu. betol2 depan rumah!
so sorry kepada kawan2 kalau lepas ni telinge saye kurang berfungsi sikit.
maklum ler, kat sini train lalu lebih 10x per hari. sabar je la.hukhuk. nasib baik the puskesmas dekat,so most of the time kitorang jalan kaki je.
Rumah yang kitorang duduk ni besar jugak la tapi ade katil je.
naseb baik kitorang yang genius lagi smart ni dah plan awal2 bawak rice cooker and dapur. everyday kitorang masak for berbuka, macam kat rumah! i loike!

tapi saye tetap merindukan Surabaya~
uwaaaa..nak balik surabaya! (eleh,padahal tiap weekend balek.haha)
esok balik lagi..yeay~ yeay~~~!!!

terime kaseh sebab bace. sorry again takde gambar.
nanti saye nak buat post pasal masak,saye letak gambar ok?
and nak letak gambar rafel's not-so-famous chicken steak yang MANTAP gile tuu.
seriously sedap sgt3. (puji2 ni berharap dapat makan lagi la.haha)

ouh ye,sebelum terlupe..
SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN KEPADA SEMUA~
Semoga puasa dan amalan kita diterima dan diberkati Allah s.w.t.

SAYANG KORANG!