Tuesday, September 29, 2009

AYAM PENYET TERPENYET

WHY??WHY??WHY??WHYYYY??

kenape area ni penuh dengan kedai penyet?!
naik bosan ok tengok kedai penyet.
kuar rumah..erm..tengok kiri.. tengok kanan...penyet,penyet,penyet.
ayam penyet, bebek penyet, lele penyet, tempe penyet, tahu penyet.
BOSAN!!
*dah la saye tak makan bebek(itik),lele(ikan keli) and tempe, jadi ayam penyet sahaje yang mampu ditelan*

T___T

terpenyet2 dah saye kat sini.
terpenyet2 tu macam mane? ntah,saye pon tak tau.

orang surabaya mmg gile penyet.
ye la..name pon ayam penyet tu berasal dari surabaya kan.haha.
maka terpakse la ko sumbat mulut ko dengan penyet for another 1 year cik nadhirah

dimana mana ade kedai makan penyet.
kat tepi jalan, kat mall, kat campus, kat hospital,
mane2 lah.
penyet penyet penyet. *ala2 ipin pulak =p*

haritu saye and rafel pegi buat keje g*le.
pegi makan kat ayam penyet ria di tunjungan plaza.
HAHAHA~
orang pegi makan mall untuk elak makan ayam penyet,
kitorang malah pegi makan penyet.
ekceli,ade kawan saye kat malaysia cakap ayam penyet ria sedap gile.
*ayam penyet dah ade kat malaysia ye kawan2!!ngeh3!*
maka kitorang yang memang master abes la tentang ayam penyet ni, pegi la makan kat situ.
saje nak try.
dengan muka penyetnya kitorang order ayam penyet 2

skejap je, food sampai.
skejap je,sbb tak ramai orang makan kat situ.
erm...first impression = gempak gak,banyak hiasan. nampak sedap.nyum3!
rasa???
ok la not bad..hehe
ayam penyet cak di nganjuk dekat rumah saye jauh lagi sedap.
keh3.iklas betol.
ni belom try ayam penyet silikon lagi (amar,bile nk bwk ni)

hehe.
ok la..ok la...dah penat dah bebel pasal ayam penyet.
nadhirah ni takde keje sbenarnye.
and die mmg nak bagitau kat smue orang yang die tgh takde keje.
sebab...
hehe..
saye dah abes UJIAN!
wehooo~
i'm now free from ophthalmology.
td dapat patient secondary glaucoma.
fuh2..
it went quite well but still, i did something REALLY stupid.HAHA.
whutever~ i dun care anymore.
yang penting,saye sudah bebas. =)


mlm ni nk makan ape ekk??
yang murah dan express.
nak kuar jaoh2 malas la pulak.
makan dekat area rumah je la.......

hurmmm..
ayam PENYET la jawabnye!
stress



Sunday, September 27, 2009

COME HOME

thank u for everything awak =)

COME HOME One Republic


Hello world
Hope you're listening
Forgive me if I’m young
For speaking out of turn
There’s someone I’ve been missing
I think that they could be
The better half of me
They’re in their own place trying to make it right
But I’m tired of justifying
So i say you’ll..

[Chorus]
Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
So come home
Oooh

I get lost in the beauty
Of everything i see
The world ain’t as half as bad
As they paint it to be
If all the sons
If all the daughters
Stopped to take it in
Well hopefully the hate subsides and the love can begin
It might start now..Yeahh
Well maybe I’m just dreaming out loud
Until then

[Chorus]
Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
Ever known
So come home
Oooh

Everything i can’t be
Is everything you should be
And that’s why i need you here
Everything i can’t be
Is everything you should be
And that’s why i need you here
So hear this now

[Chorus]
Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
Ever known
So come home
Come home

p/s : NAK BALEK RUMAAAAHH T___T


abes exam saye nak :

creambath and spa
makan kat XO SUKI sampai boroi
makan J.CO banyak2
minum Thai tea banyak2 =O !!!
tengok movie
tengok semua DVD yang tak sempat tengok agy.
tido awal biar awet mude.HAHA~
masak tomyam putih
macam2 lagi la saye nak buatt.
arghhh...
ape ni sempat update blog??!
haha.ok nadhirah mmg sengal.
study3!!


focus disini adelah thai tea tersebut. adooyy..pengennn

Thursday, September 24, 2009

ophthalmology

H.E.L.P

i think i'm suffering from the u-know-whut disease again.
it happens most of the time (in my case),
with its classic symptoms of course..
allergic to books except for magazines,
can only read maximum 3 pages,
persistently sleepy,
tetra-almost-plegia,
etc.
u name it, i have it.

ophthalmology..ouh Mr O,
i should've dropped u earlier and have a nice relaxing one month holiday at home..
until irah told me this brilliant idea, i had no idea how st*pid i was.
had i known i'd be this LAZY,plus the LONG eid holiday which cuts our posting period at ophthalmology,
i'd definitely at least consider it.

hukhukkkk..
time flies so fast that it's my 3rd week already.
we got post-test tomorrow, and the major exam starts on next monday.
with my undeniably Mr O-less brains, i'm pretty sure that..
I'M SOOOO SCREWED!

ok,i got less than 4 days before next monday..
about less than 96 hours...
to fill my Mr O-less brains with something 'ophthalmology'.
i HOPE i'll do well..
i dont know.. it's too far from logic but i really hope Allah will guide me thru this,
amin~

-off-

Sunday, September 20, 2009

SALAM PERANTAUAN PART II


SELAMAT HARI RAYA

everybody~
wah..rase mcm sekejap betol lah puase tahun ni.siries.
pape pon,
di hari yang mulia ini,same2 la kite bersyukur..
at least kite still boleh celebrate hari raya,
ziarah sane,ziarah sini,
makan sane,makan sini,
baju berpasang-pasang (err..saye sorang je takde baju raya tahun ni?!)

masih ade mereka yang tak dapat nak sambut hari raya semeriah kite,
anak2 yatim piatu,
orang2 miskin,
ishk...
walaupon saye takde la raya sakan tahun ni (kate raye kat indon kan..hehe)
tapi saye bersyukur la, saye still dapat raya dgn kawan2,
dapat berkumpul dengan malaysians yang senasib,
walaupon tak dapat duet raya.ngeh3~
*ayah,sile ambil perhatian*


kepada sesiapa yang curios mcm mane la kitorang yang tak balek ni beraya,
ni ha ai upload pics =)



malam raya (19092009)


percubaan nak bom rumah aiman =p
nakal btol

main bunge api macam nak bakar rumah.hehehe.
girls brani main bunge api je la

main kat luar pulak.

abracadabra!! =p

main mercun and bunge api sepuas hati.
hampir merosakkan lantai rumah aiman sebab kitorang
yang creative lagi bijak ni pegi ukir name masing2 pakai sparks from bunge api.
hehe..tapi boleh padam kan?

ade BBQ (sedap sgt aiman marinate)
saye turut join membakar,naseb baik pakai tudung hitam.haha
cube bayangkan kalau saye pakai tudung putih?
konfem dapat tudung kelabu baru!


pastu kitorang naik floor atas, (panjat bumbung actually)
kali ni nak menyaksikan keindahan fireworks pulak.
thanks kepada yang tolong belikan..
mmg berbaloi and sangat cantek!
after that semua orang lenguh tengkuk.krekk~
yang penting,we had so much fun!

ezy and i.. bukti kitorang panjat bumbung
(alaa,bukan tinggi mane pon)


HARI RAYA (20092009)


sebahagian makanan yang ada.
rendang from mak syanaz, nasi impit, kek batik, pudding strawberry saye buat(sebok nak bagitaw), sosej yang lebih from BBQ smalam.

yang takde dalam gambar antare lain caramel pudding kak siti/kak nas, kari ayam, kuah kacang zu dkk, jus durian belanda


see? hanya 14 ketul yang tak balek..hukhukk

abg farid, syamir,iqbal,rafel,aiman
thila,nad,ezy,aliya,aimi
kak nas,kak siti,zu and kak nurin

the girls.
ok, saye mmg takde baju raya tahun ni.
kebaya tersebut adelah kebaya dr form brape ntah saye pon lupe.HAHA.
sangat ala kadar =)


tengah berlakon naik ojek.


dah habis beraya bersama, kitorang ramai2 gerak pegi rumah hakim and syanaz.
hehe.
mak syanaz datang raye kat surabaya, sebab syanaz still dalam pantang lagi.
makan for 2nd round, perut kembang macam belon dah.
pape pon,semue excited jumpe baby ashman danish (betol ke eja cmni?)
kecik2 dah glamour.hehe.semue nak dukung die.
thanks hakim and family sebab dah layan kitorang =)


kecut perut dukung baby umur 2 minggu.
hehe..baby ashman sgt comel!


pastu kitorang balik ke rumah masing2.
end of raya 2009

Thursday, September 17, 2009

year book yourself















SALAM PERANTAUAN


raya dah dekat.huhukkk
surabayarians, sile sediakan kapal/perahu/rakit masing2,
sebab tak lama lagi surabaya akan banjir.
iye,banjir dengan air dari duktus nasolakrimalis nadhirah mohd shakri.
ok poyo nye gueee.

ok,lupekan hal sedih.
ayuh kite berceria bersama2 bunga nadhirah.
comel btol kan gambar di atas?
THANKS amar dear!

disini bunga nadhirah ingin mengucapkan,
SELAMAT HARI RAYA..
maaf zahir dan batin..
kepada setiap orang yang saye ade buat salah (saye taw,mesti byk)
AMPUNNN~~
hehe..
and saya memaafkan semua orang yang pernah buat salah dengan saye (yang ngaku je la.huahua..kejam)

kepada ayah,umi,adik2,mok,cousins,uncles,aunties tercinta,
ingat2 la nadhirah yang beraya di perantauan ni..
sile pos duet raya =p


again,
SELAMAT HARI RAYA,
MAAF ZAHIR DAN BATIN


tq beedee-ers


p/s : profile views saya adalah 1,400 (approximate) wooott!!!
OMG! terime kaseh terime kaseh
terharu betol la kawan2 =p
ouh ye,,kepada mereka yang saye block utk follow..erm...i have my own reason..cowi yerp.
maaf zahir batin lagi skali.haha..byk betol salah aku weyh





++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

F

F word is a realllllyyyy bad word!~
if someone can say it out loud without even meaning it, then that's sooo UNACCEPTABLE.
nope,u MEAN it.and i mean this.. IDCAYA.GFYANG.tq

i'm not perfect, i curse..too.
but for something as little as that??? naah....u're so out of here,SLOWLY.

tak boleh comment

Sunday, September 13, 2009

BABY OCTOPUS

wieee..
very the kenyang one lah tonite!!
setelah sekian lama tak makan sushi, akhirnye berjaya menyumbat sushi ke dalam perot dengan rakusnye tadi.
ngeh3~~
lagi happy sebab telah berjaya mempengaruhi fren untuk makan baby octopus.
thanks fren and rafel sebab telah melayan nad yang mengidam ni.
ayoyo, macam orang pregnant la pulak nak ngidam2.ngengade betol lah.
anyway,thanks korang sebab teman =)
and thanks chox for coming..nice knowing you~

saye ni memang terlebih rajin lah.
orang lain duk study, saye boleh terpikir nak hapdet bee-dee,
siap letak gambar lagi.
memang blogger yang sweet la saye kan kan kan?
korang kalau tak sayang saye lagi taktaw laa.. =p
ok,ape aku mengarot ni

silekan la cuci mate.HAHA~ =D

tempat kejadian : SUSHI TEI Galaxy Mall
waktu : 7.30 pm - 10.00pm
mereka yang terlibat : nad,rafel,frenny,chox



nak patah tengkuk posing camni.hehe.
tapi nak jugak. memang ngokngek btowl

fren and chox yang friendly abes!

nak bagi korang sakit tengkuk jugak. *wink2!*

posing je lebey, tu bukan air saye pown

die dhemOk.. die makan berpinggan2, saye makan satu je
*rekaan semata-mata*

fren first time makan baby octopus walaupon geli.
tq fren sebab makan baby octopus demi nad! haha..
betol kan nad ckp sedap? hehe

saye SUKE baby octopus!
sape nak belanje saye sile angkat tangan!
*arrkk..nak pengsaaan*

abes makan-makan, kitorang pon pulang ke rumah masing2.
hehe..thanx chox udah anterin kami pulang =) =)


sempat lagi posing dalam fitting room sebelum merembat 2 helai baju.
haha..sape soh letak tande SALE!


gambar panas2 lagi ni.HAHA~
memang takde keje nadhirah ni. pegi study sane..syuhhh3~!!

IQ CHALLAGE

saye dah buat post pasal test ni..everytime saye check nuffnang and traffic, mesti ade punye lah orang cari test ni..everyday ade la dalam 8-9 kali.

so saye dengan baek hatinye, post lagi skali.. mane taw ade yang tak sempat nak bace. teheeee~~

silekan kepade sape2 yang nak buat (recommanded)



DON'T SNEAK PEAK THE ANSWRES YERP~~

ONLY 25 SECONDS FOR EACH QUESTION

1] some months has 30 days,other has 31.how many have 28?

a)15
b)2
c)7
d)1
e)12

2] a doctor gives u 3 pills and ask u to take one every half hour.how long before all are taken?


a)3.5

b)4
c)1
d)1.5
e)3

3] at 8 in the evening i wind my clock for 9 in the morning.after how many hours will my alarm go off?

a)9

b)1
c)18
d)5
e)13

4] divide 30 by half and add 10.whut's your answer?

a)30

b)25
c)1
d)70
e)impossible

5]a farmer had 17 sheep.all but 9 died.how many live sheep were left?

a)9

b)8
c)17
d)18
e)not enough information

6]u're in a cave with one match,an oil heater and a candle.which do light first?


a)none

b)oil heater
c)match
d)candle

e)lighter

7]take 2 apples from 3 apples.what do u have

a)3
b)none
c)1
d)2
e)5

8] how many animal of each species did Moses take with him in the ark?


a)as many as he can

b)1

c)none
d)all of them
e)2.the female and male


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


the answers!

1. E
it's tricky but it's true!all of the months have 28days =p

2. C

the time before the 1st pill doesn't count.so it's 1 hour before all are taken

3. B

go OFF

4. D
30 divide 1/2 = 60
60 + 10 = 70

5. A

all BUT 9 died.

6. A
think =p

7. D
take 2

8. C
it was Noah(nabi Nuh a.s),not nabi Musa a.s =p




p/s : it looks simple but surprisingly very the tricky laa.well,at least for me.i only answer 4 questions correct!haha

MAIN MERCUN??

biase la dah nak dekat raya ni,musim main mercun datang lagi!
maka bertambah kaya la bisnes pakcik makcik yang jual mercun.
hehe.
kalau kat malaysia, main mercun aneh2 mesti kene tangkap,
tapi kat indonesia, nak main mercun ape pon boleh,
hehe..saye suke!
tapi takde la..kitorang main mercun biase2 je,
macam la berani la nak main yang ganas2 kan?
HAHA~

semalam kitorang telah main mercun dan bunga api dengan jayanya!
we had sooo much fun sampai imran bakar mercun tengah2 crowd pon tak sedar.
*imran,u sangat nowty!
main mercun kat rumah min + makan nasi ayam yang sangat sedap.
ramai gak yang datang,
including me,fren,ezy,arina,ckin,aliya,anis,add,min,adam,aki,imran,adnin,
sya,nadia,aulia,lalitha and aizzi.
ade menu special smalam,ES DEGAN DURIAN~! hehe

taknak bebel panjang,
jom kite tengok gambar~











p/s : MERCUN ADALAH SANGAT BAHAYA. BUDAK2 BAWAH UMUR HARUSLAH DIAWASI OLEH ORANG DEWASA. piss (^_^)v

p/ss : saye sangat PENAKOT!!~ haha.. but last night berjaya bakar mercun yang pusing2 tu,yeay~ (haha..tu pon nk bangge)

Wednesday, September 09, 2009

malasnye...


adoyyy.. malasnye nak bace buku NaNa niii.. tolong~~~

BIRTHDAYS ( VIP)

***BIRTHDAYS ALERT!!!***


memang sangat basi entry kali ni.
tak pernah2 saye tengok orang buat post pasal birthdays yang dikumpul selama 3 bulan,
just like what am i about to write.
korang jangan nak gelakkan saye pulak.
saye telah mengalami fase dimane jari2 dan otak sangat amat malas nak buat entry (beberapa waktu dulu),
maka tak sempat la saye buat entry birthday mereka aritu.

NOW that hobby lame datang lagi (kerakusan mengabdet bee-dee.HAHA~),
plus,mereka di bawah ini SANGAT2 PENTING bagi saye..
maka terhasil lah entry yang korang tengah bace ni.



26 - 06 - 09
HIZIANI HIDZIR

that's ezy! my BFF!
too bad mase birthday ezy,kitorang tengah posting kat surgical a.k.a BEDAH.
berada di dunia bedah adalah sangat busy so kitorang tak sempat plan ape2 pon kat ezy.
hukhukkk..cowi babe!
but i managed to give her birthday pressie mase tengah on the way nak pegi klas neuro-surgical.
*hun, hope u like the kemeja.. ermm.. i rase u suke la sebab i slalu nampak u pakai kemeja tu*
YEAY!!

so,this year takde birthday party ezy..
(yang biasenya,almost every year buat kat pizza hut! and ezy mesti dapat ice cream free from pizza hut,sungguh tak adil *jeles pulak*)

dulu ezy pernah masakkan saye nasi lemak yang sedap for my birthday.
i did masakkan nasi lemak for her this year, but too bad pulak! ezy ade exam ke ape besoknye, so die tak sempat pon nak rase nasi lemak saye.
tu la..sape soh rumah jaoh~


I LOVE U HUN!!
selamat berumur 23 tahOn! =p
THANKS sgt2 for owes and owes tadah telinge untuk dengar my probs,
BFF forever~~


20 - 08 - 09
ASYRAF ELMIZA AHMAD


nak kene introduce lagi ke sape die ni?
hehe
*malu2 kucing*
asrap/dhemok atau nama manje beliau dhemokusaurus,
die adalah jantungmanis saye (fuiyoo..lame gile tak pakai word jantungmanis)
mase birthday die, saye tengah berada di Jombang.
so saye wish thru phone sahaje,
seperti tahun2 sebelumnya,jantungmanis mesti tak sedar kalau malam tu birthday die.
hampas betol la hawak nyii.. (comel betol la awk ni)
*ok,takde kaitan*
nasib baik weekend tu saye balik surabaya, kitorang sempat la celebrate makan2 Hana-masam. haha.. saye memang tak romantikus.
hadiah pon tak bagi lagi kan awk kan?

kepade dhemok,
thanks sebab awk wujud kat dunia ni (thanks kat mak awak sebab lahirkan awk)
hoho..
awak.....
(adehh... mcm takley nak berjiwang2 sangat bulan puase ni.ngeh3)
pape pon, may Allah bless you,
semoga awk dapat smue yang awk nak, *rockstar pon rockstar laa.hehe*
may all of our dreams come true and
semoge relationship kite tahan sampai bile2 pon. *wink2*
TERIMA KASIH MOK!

selamat berumur 22 tahOn~
i heart you


30 - 08 - 09
ARINA ALIAA AZMAN


the VERY3 BFF of mine,arina aliaa stinky~
beberape hari before birthday dah bagi2 hint pasal weekend(pasal birthday die la)
ko takowt ek klau smue orang lupe?? hahaha
takde nyee.. meshti la igt!
birthday arina pon menjadi mangse Community Medicine yang telah menempatkan saye di Jombang.
frust,saye tidak dapat bersama beliau di hari tersebut.
*ecece~ ng arina boleh romantikus pulak*
disebabkan saye kene balik Jombang mase birthday arina, maka saye dan yasmin telah berjaya buat plan yang chantek punya!
kitorang celebrate birthday arina in advance di Izzi's Pizza~
of course la surprise.tapi macam biase la,arina ade sixth sense sket klau bab2 camni.
pastu,dah alang2 berkumpul,kitorang celebrate birthday rafel skali =)

Dear Arina Aliaa,
I LOVE U MUCHO!
semoga panjang umur dan murah rezeki,
semoga ko makin sayang kat aku dan maey
hadiah dah setel.yes!yes!hahaha
oh ye,arina aliaa..nanty kapan2 aku potongkan kuku ko ok..
cant believe i'm saying this but.. aku rindu nk potong kuku ko.haha
sengal~~


selamat berumur 22 tahOn!
a'a thanks sebab ko dah bersama aku dalam almost SEMUA prob aku.
sayang gile la kat ko! bluekkk~~~
besties forever~




07 - 09 - 09
ISMAIL TAJUDIN
(bf arina aliaa)

pAkcik kambeng dengan awek beliau.ngeh3~
ha...tengok tu,muke korang makin lame makin same.
nak mcm kembar dah saye tengok.haha..
ok,melencong pulak.

birthday maey dekat ng birthday arina,
so alang2 nak wish la bday maey kat sini.

maey,selamat berumur 22 tahOn jugaak~
*idup batch 87!!(tetibe)*
may Allah bless u always
semoga maey success di dalam idup,
semoga maey makin sayang kat arina (she's a gOoood gf)
and.....
semoga anda cepat2 la dewase dan kurang nakal.haha


08 - 09 - 09
ASHIKIN HARON

tadhaaa~~ ckin in blue!
baru je smalam birthday ckin.
smalam kitorang buat bbq for birthday ckin (and maey)
sweet kan kitorang babe?
I love u muchoo!
kitorang berjaya surprise kan ckin. *tetap taknak cakap pasal spoiler*
the bbq and makan2 was held at rumah orang2 hot,
ade bihun,nasi goreng cina, ayam bakar and mostly ayam goreng sebab penat and malas nk tunggu bakar semua.haha.
sape2 nak tengok gambar birthday ckin,sile la melawat facebOok saye..
(tak upload lagi,i'll link it as soon as saye abis upload yerp~)

dear ckin,
my BFF yang sangat2 saye sayangi..
i sangat jeles u bolak balik surabaya-kl macam kl-jb.hehe
eh salah speech *homesick*
hun, selamat berumur 23 tahOn..
u sangat2 boleh kawen skarang taw.hehe.
may ALLAH swt bless u always,
may our friendship stay strong sampai bile2,
thanks for always being there for me,
i love u!


p/s : kepada mereka yang berkenaan (ezy,rafel,arina+maey and ckin), korang jangan la rase tak special pulak takde entry khas for korang sorang2. this is even more special taw tak! =)
VIP lagi! =)

love u all~