Tuesday, September 01, 2009

ES DEGAN DURIAN

bulan puase ni, suke betol lah cite pasal makanan dan minuman. hikhik.. dasar nadhirah sengal.
aritu saye cakap pasal milkshake strawberry izzi's pizza yang MANTAP, this time saye nak cite pasal Es Degan Durian.

so i guess this is the only thing that could be considered unique here in Jombang.
oh ye! lupe pulak nak cakap. Degan is air kelapa ye kawan2. and saye rase tak perlu la saye nak jelaskan ape itu durian. omputeh pon panggil durian,taktau la kalau saye sorang2 tak tahu name lain bagi durian. japp...ade ke??

anyway, kat Jombang ni banyak sangat orang jual Es Degan Durian. never thought of it.
like seriously, sape yang mule2 terpikir nak campurkan durian dengan air kelapa??
yang penting, for me.. IT'S MARVELOUS!! =)
sangat kowt.. whutta good combination. rase die macam makan ice-cream.. nyum3!

i'm not a big fan of durian. i can only eat seulas durian at one time or else i'll feel dizzy and start nauseating immediately. it's because of the smell i guess. i dunno.. ape kene la ko nadhirah!

pokoknye, atas saran dan promosi oleh kawan2, saye dengan berani nye mencuba degan durian tersebut. korang kene try la.. SEDAP ok!! haha..ok,saye sangat teruja. maybe saye akan cube membuat Es Degan Durian di rumah (Min dah buat ok!)

kat Jombang, biase nye satu stall ade 4 macam buah. degan (kelapa), durian, apukat (avocado) and laici. so it's up to u nak mix and match yang mane. boleh je nak minum complete set of all four! itu pon kalau korang confirm takkan mabuk la.kalau tak,jangan nak cari nahas.hoho

tu je kot yang boleh di cerita pasal keistimewaan jombang.haha. no offense la Jombangrians. post ini adalah post kenang-kenangan before saye balik ke Surabaya..
YEAY!!! esok balik. esok balik. yeay yeay.


p/s : saye nak mengishtiharkan bahawa, SAYE TIDAK BALIK RAYA.
so korang jangan tanye2 lagi ok. menghiris kalbu taw tak. hahaha.. takpe la, nnty bile ade mase, i'll squeeze balik time long weekend.

again, THANKS FOR READING beedee-ers

4 comments:

ruff el said...

cool yo! hehe, awk blk bwk la deganduren

Amar Amirah said...

Jom berbuke same dkt ayam silicone nad! I can assure u ayam silicone bukak time puase! Hehehehem jomlar jomlarrrr..anyway, teringin es degan durian! Nad buatkaaaaaannnnn

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

Nad! sedap ke? cam pelik je bunyi dia, nanti ley la try nak campurkan sendiri. haha..unique drink!
nad!!! lame gile tak jumpe u ok!!! sabar nad tak balik raye tak pe. asal semngat raya ada. hip hip hip....

cheerio hun
luv yah!

nadhirah mohd shakri said...

ruff el : rafel is that u yo?! wow u're soo coll yo! see ya yo!

amar : NAAAKKKK!!! kapan?! sms la bile nk pegi k?mwaxx! insyaAllah..nnty nad buatkn.eheh..takpon amar try la buat sendiri.. es degan+ durian yang dah buang biji(amek satu sudu je)+ susu manis sket =)

ckin : heheh.try la!! babe i mish u soo much.cpt la balikkk