Thursday, September 03, 2009

RAGAM DI BULAN PUASA

tik tok tik tok,dah separuh bulan ramadhan dah. cepat tol mase berlalu. mase kecik2 dulu, bulan puase la bulan yang paling lame (pastu raya/cuti la paling sekejap =p),
skarang tak terase pon, tup tup dah raye!
(oh baju raye tak buat lagi.perlu ke ade baju raye?malas nk buat boleh tak? raye kat indon je pon,bukan kene melaram sgt. ntah2 kene on-call time raye!NO!!!taknak!)

lupe lak nak bagitaw, dengan ini saye nak isytiharkan bahawa saye sudah selamat tiba di Surabaya yang panas tak hengat donia ni. tapi takpe,saye sayang surabaya.haks.
smalam ktrg sampai surabaya around pukul 12 lebih,thanks Pak Mahfuz sebab amek ktrg. sho shweet.. klau takde Pak Mahfuz, maybe kitorang kne balik jalan kaki. haha.

saye,ezy,aulia and lalitha.. kebetulan kitorang semua tak puase (oi oi jangan nak pikir aneh2,'kawan' kitorang datang ok!).. dah berzaman kitorang tak makan McD sbb terperap kat Sumobito Jombang tu. jangan harap la nak delivery2 McD kat Jombang,takde istilah delivery pon kat Jombang,harap maklum ye.

tibe2 lalitha mengeluarkan idea bernas di saat nak sampai area rumah saye. "jom kite pegi Galaxy Mall makan McD then tengok movie!"
wow! mmg bernas~ dah la duk kat Jombang tu stresssssss mintak ampun, tengah lapar pulak tu
, kat rumah pon taktaw nak buat ape. so kitorang pegi la celebrate hari 'kemerdekaan' kitorang kat McD Galaxy.HAHAHAAHA~

takpe,kat indon orang tak kesah klau makan kat public time bulan puase,lagipon biase nye kedai2 makan tertutup. yang penting,kitorang bukan suke suki ponteng puase =p


sedap betol double cheese burger yang dulu pernah menjadi fav saye (skrang big mac and mozza burger-- take note,senang klau korang nak blanje nnty.hiiii). bertambah2 sedap sebab Lalitha yang blanje.HAHA..panjang ceritenye.pokoknye lalitha open table smalam.BEST GILE!

setelah makan,saye siap tapau fries,bawak ke hulur ke hilir lagi... kitorang pegi check out ade cite ape skarang.OH lame betol meninggalkan Surabaya,sampai tak tau pon skarang ade cite ape. kitorang decide nk tengok District 9! Min cakap best gile.
saye yang kangen terhadap pacar,telah berjaya membeli extra ticket untuk si pacar. hoho.. ciyan die sorang je yang puase =p

cite district 9 BESH GILEEEEEEEEEEEEE!!!! i loike!! ezy and aulia tak suke,tapi saye suke! and so did lalitha and sang pacar.
cite die unique sangat, i loike it care die sajikan cite tu dalam bentuk documentary. tapi ending die tergantung la..ala standard la kan.

*spoiler alert* (HAHA,bajet spoiler la kunun.padahal orang dah tengok lame dh nadhirah oii..ko sorang je baru tengok)


takpe,nak cite jugak.cite die camni. 20 tahun lepas,ade space ship alien yang berenti kat bumi (specific lagi kat south africa), kapal tu tak kacau orang pon,die terapung je kat langit.
manusia yang curious ni pegi la explore kapal tu and diorang jumpe la all the prawn aliens.
prawns tu tak jahat pon,diorg macam taktau pape. manusia sediakan tempat untuk diorang,name tempat tu la district 9.

20 tahun setelah itu,populasi prawns bertambah la..siap beranak pinak lagi. 1.9 juta kalau tak salah. mak aihh..banyak tuu.
disebabkan diorang ni macam menyemak,maka manusia nak diorang sign untuk halau diorang keluar. ade sorang wartawan ni, bla bla bla..pokonye die kene infect dengan ape bende ntah, tibe2 die slowly berubah jadi prawn. haaa... pastu die jadi rebutan ramai la sebab tak pernah ade orang yg infected dapat survive.

nak tahu lebih lanjut?? mesti korang nak taw kan kan kan??? haaa...sile la tengok cite die!
(padahal malas nak cite.HEHE)


thanks beedee-ers!

2 comments:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

Nad! welcome back to Surabaya!!!!
miss ya so0o muc! nak dekat 1 bulan ++ tak jumpe u ok!

nadhirah mohd shakri said...

tu la pasal! mish u too

ok,i baru nak reply comment ni.HAHA