Saturday, September 05, 2009

TEH TARIK

Teh Tarik pujaan ramai

Sape tak suke teh tarik? atau teh ais?
mesti orang tu lidah die mati rase
atau dengan kata lain kurang reseptor rasa
sebab tak mampu nak suke teh tarik yang menjadi kegilaan ramai tu.

Teh tarik ni kalau kat Malaysia = minuman waktu nongkrong (minuman time lepaks)
especially kat kedai2 mamak.
kat Indon??
nak cari teh tarik yang sedap pon susahnye mintak ampun.
kalau ade pon, kat Mall,harge mahal nak mampos(melebih),
tak sesuai dengan harga kat Malaysia,tu pon belom tentu sedap ye makcik pakcik.
sanggop ke anda membayar Rm 7 - RM10 untuk teh tarik yang belum tentu sedap??
saye tidak berusaha untuk buat lawak disini.mahal kan untuk segelas teh tarik?
ade yang harge dalam RM 2 tapi tak kaw macam yang malaysia punye. Oh saye memang cerewet,mmg malaysian sejati.HAHA.


dah penat la ni membebel pasal teh tarik.
tujuan bebelan di atas mesti la sebab nak promote teh tarik kan?

dear Malaysian, anda boleh mendapatkan teh tarik malaysia....
dengan harga Rp. 2500 / seringgit....
kat 'waterfront' tempat boys malaysian selalu lepak tu
kepada girls yang taktaw waterfront tu kat mane,
ni saye ade buat peta.
HAHA.semangat gile kau nadhirah

*jalan besar yang kat tengah2 tu adalah Jalan Dharmahusada*

ye,stall tersebut betul2 depan "sungai" karmen( atau cabang sungai karmen??)
yang hijau daun lagi teramat kotor tersebut.
but i can assure u that stall tersebut bersih.
berbau? hurm...smalam saye pegi tak berbau pon
(macam pelik gak tapi siries tak berbau),
tapi taktau la kalau ade time2 tertentu tempat tu berbau.HAHA.
atau kalau korang nak senang,bungkus je la.

Rp. 2500 ye kawan2.
dengar cite, orang kedai tersebut menggunakan teh yang dibeli dari Malaysia
(siries mmg teh mcm mamak2 pakai kat Malaysia)
dengar cite, Aiman yang belikan teh tersebut dan telah mengajar mas tersebut cara2 membuat teh tarik yang mantap itu.

THANK YOU AIMAN!!


HAPPYnyeeee!!~
now saye dah tau kat mane nak cari teh tarik Malaysia.
hehe

7 comments:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

Nad!! I dah try dah kat tempat u drew on the map. sedap!pandai die buat !! tapi tak leyh lawan mamak roti canai lagi.. hehehe.. HIDUP TEH TARIK!!

Yern Ain said...

waaaaaaaaaaa.. sanggup tu bli teh mlysia bwak dtg sni.
nk try la!

stall tu lu dr arah kampus, bfore or after dharmahusada k.nad?

lembab skit bab peta2 ni. hehe.

nadhirah mohd shakri said...

ckin : of coz xley lawan mamak2 roti canai! hehe..xde 'waterhands'diorang.HAHA...
ok la kan utk 2500,harge standard malaysia.yang penting,mmg teh yang mamak2 tu pakai


ain yern : hehe...ain! lupe pulak nk lukis..ala,tpt tu sbelah tpt yg korang slalu beli roti bakar tuu.. ala,tmpat yg boys slalu lepak,yang ade tikar tu.

iecka said...

hehehehe.cdpp! quite impressive ngn teh tarik bpk tu.hehehe. *thumbs UP*ehhehe

iecka said...

hehehehe.cdpp! quite impressive ngn teh tarik bpk tu.hehehe. *thumbs UP*ehhehe

iecka said...

hehehehe.cdpp! quite impressive ngn teh tarik bpk tu.hehehe. *thumbs UP*ehhehe

nadhirah mohd shakri said...

heheh...nanty kite minum same2 lagi key?
mwaxxx