Saturday, December 26, 2009

2010 RESOLUTIONs

cik nadhirah baru nak tulis azam tahun 2010.
suke betol la post bende2 basi.
biasenye sy malas nak bagitaw azam baru kat orang, sebab tiap tahun hancus. paling lame bertahan pon seminggu la.
adekah sebab setiap tahun saye buat azam yang standard?

contoh :
tahun ni saye nak jadi rajin!
tahun ni saye nak berjimat cermat.pegi shopping mall 3 bulan skali.
tahun ni saye nak dapat 4-flat!
tahun ni saye nak diet sampai dapat body mcm aura kasih ---> ok,sy tak pernah buat azam mcmni =p

patut la tak tercapai capai azam setiap tahun sy tu T_T

cube kalau berazam macam kat bawah ni :
tahun ni saye nak tidur at least 8 jam sehari
tahun ni saye kene ponteng kelas at least 1 kali seminggu
tahun ni saye kene beli gadget baru sebulan sekali
*mesti usaha untuk memenuhi azam semacam di atas sangat luar biase*

jadi,azam tahun baru 2010 saye adelah sangat simple :

1. nak grad tahun ni (semoga takde lab yang kene repeat..amin~)
tak kire la result saye cukup2 makan ke.. terlebih makan ke..
tak kesah berapa jam saye tido,
or betapa malasnye manusia yg bernama nadhirah mohd shakri ni,
pokoknye nak lulus tahun ni jugak.
i need to get out of here tahun ni jugak. that's always been my dream.

2. nak jadi manusia yang lebih bergune kepada keluarga,bangsa,agama dan negara.

*azam tahun baru yang sangat2 selamat.haha*

azam tak gempak pon apsal nak buat entry jugak?
because this year is THE MOST IMPORTANT YEAR to me.
i've been waiting for 2010 for so long.
and this year is goin to change my whole life.
i just have to wait and see.


p/s : nak buat azam tahun 2020 sekarang boleh tak? saye berazam pada tahun 2020 saye nak sepak terajang para corruptor di seluruh dunia especially Indonesia. sayangilah rakyat2 anda wahai pemimpin sekalian.
ok,that's not gonna happen =(

Friday, December 25, 2009

THE REASONS

jom buat list kenape nadhirah telah gain 5kg last 2 weeks and minggu ni 1kg.
i don't shop for clothes,jeans,make-up,shoes,etc.
but i use most of my fulus for food (erm..duet jantungmanis sbenarnye.hahaha..kidding)

KFC
AMERICAN GRILL
HANAMASA
BREADTALK
KFC (lagi)
KFC (lagi dan lagi!?)
J.CO
A&W
PEPPER LUNCH
PENANG VILLAGE
IZZI'S PIZZA
SUSHI

*antara tempat makan yang menjual makanan yang menggemukkan(except sushi)*

pastu tiap2 hari makan chocolate
cadburry and my beloved ritter sport!(argh..cannot resist!)

i've always wanted to gain some weight.
but tell meee..why why why fat always get stuck in the inferior part of my body.
i have the baby elephant legs!!
hate it.

now bye2 spending-money-on-food,
and
welcome new jeans and exercise!!

Tuesday, December 15, 2009

MARI KITE MELARAM. hahaha





GIRLS~~
Akhirnye saye berjaya menubuhkan official online blog untuk jual kebaya and stuff.
dalam tengah konon2 sibuk kat lab psychiatry, sempat je edit2 blog.
memang nak kene nadhirah ni kan. =p


sile visit : www.marimelaram.blogspot.com

macam-macam ade kat sane.
ade kebaya, kain baju kurung, shawls and telekung.
sape yang nak beli kain cotton or kain chiffon from indonesia, sile visit jugak =p

HAPPY SHOPPING!

Sunday, December 13, 2009

BLACK AND WHITE PHOTO CONTEST


sangat menarik contest ni.
found this contest thru amar's blog.
congrats to Ezzan Yusop sebab berjaya menganjurkan contest yang super cool and mendapat sambutan yang amat luar biase skali =p
dalam banyak2 contest,yang ni je saye berminat nak join sebab tidak memerlukan tenaga dari jari jemari saye (sebab takyah bercerite panjang)

*ok,taktik mengampu si penganjur* hahaha.

so this is it!
*gambar lama.plis abaikan muke selebet saye.*


-illusion-


it takes twice for you to realize the real situation.
hehe.
i loike.


EZZAN,pilihlah saye.


mari la kite beramai-ramai join contest ni,bagi cik ezzan bertambah2 pening =p
sempat lagi..join jangan tak join!

Thursday, December 10, 2009

COMING SOON



will update soon =)
ouh btw,my housemate pon tengah berbisnes jugak.
feel free to visit ok?
www.traditionalkebaya.wordpress.com

beli jangan tak beli.
hehe





Sunday, December 06, 2009

KB Mall runtuh

kejadian yang terjadi harini 6/12/09.
mule-mule saye tengok pic kat profile lynn.. pastu banyak pulak orang lain upload gambar.
my bestie,dieyla berada di sane pada waktu kejadian.alhamdulillah,die takde pape.
tapi mesti trauma gile. hurm...sabar ye kakla.huhu

byk version cerita saye bace.
ade yang kate bumbung tu runtuh sendiri.
ade kate kereta tu tertekan pedal minyak,pastu rempuh dinding kbmall..

tapi cerita yang masuk akal sket adelah macamni,


kete tersebut rosak kat parking rooftop kbmall..
pastu diorang tolak la kereta tu sampai tak dapat nak control,
kereta tu pon terlanggar dinding amende ntah yang ade kat rooftop tu.
bukan dinding batu simen dekat entry tu...
tapi dinding macam gambar kat bwh ni ha..dinding of the atap kecik.the tembok.


saye taktau ape fungsi bende alah ni. macam banyak je kat rooftop kb mall tu.
ape sebenarnye fungsi atap kecik ni eh?
saye memang selalu parking kat rooftop and boleh bayang kejadiannye macam mane.





dari rooftop(4th floor), lepas langgar tembok tersebut,kereta tu terjunam pulak ke bawah,sampai ground floor.
jatuh betol2 depan kedai levis,tengah2 escalator.
terbaru dikatekan 3 orang meninggal,ade jugak yang cedera parah. tak sure ade orang tak dalam kereta tu.
yang saye tak dapat terima adelah orang yang bertanggungjawab lari taktau pegi mane.hurmm
innalillah kepada mangsa kejadian,takziah kepada keluarga mangsa.



sumber gambar : dieyla's fb,taken by Lee Kun Chuan