Sunday, December 06, 2009

KB Mall runtuh

kejadian yang terjadi harini 6/12/09.
mule-mule saye tengok pic kat profile lynn.. pastu banyak pulak orang lain upload gambar.
my bestie,dieyla berada di sane pada waktu kejadian.alhamdulillah,die takde pape.
tapi mesti trauma gile. hurm...sabar ye kakla.huhu

byk version cerita saye bace.
ade yang kate bumbung tu runtuh sendiri.
ade kate kereta tu tertekan pedal minyak,pastu rempuh dinding kbmall..

tapi cerita yang masuk akal sket adelah macamni,


kete tersebut rosak kat parking rooftop kbmall..
pastu diorang tolak la kereta tu sampai tak dapat nak control,
kereta tu pon terlanggar dinding amende ntah yang ade kat rooftop tu.
bukan dinding batu simen dekat entry tu...
tapi dinding macam gambar kat bwh ni ha..dinding of the atap kecik.the tembok.


saye taktau ape fungsi bende alah ni. macam banyak je kat rooftop kb mall tu.
ape sebenarnye fungsi atap kecik ni eh?
saye memang selalu parking kat rooftop and boleh bayang kejadiannye macam mane.





dari rooftop(4th floor), lepas langgar tembok tersebut,kereta tu terjunam pulak ke bawah,sampai ground floor.
jatuh betol2 depan kedai levis,tengah2 escalator.
terbaru dikatekan 3 orang meninggal,ade jugak yang cedera parah. tak sure ade orang tak dalam kereta tu.
yang saye tak dapat terima adelah orang yang bertanggungjawab lari taktau pegi mane.hurmm
innalillah kepada mangsa kejadian,takziah kepada keluarga mangsa.



sumber gambar : dieyla's fb,taken by Lee Kun Chuan

5 comments:

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

scary sangat nad!!! this is klb! kejadian luar biasa! takziah to the family...bahaya sangat ok!

BackPacker Boy™ said...

peh peh peh..sib baik dop jd nk g beli baju dua lai 60 inggit kat levi's ritu ohoii..

i n a d i a z said...

bende kecik tu jeck roof(jolo ko namo diow.haha).kegunaam diow utk letok services macey piping.cabeling.n jugop utk ventilation.