Tuesday, March 30, 2010

NO PRINT PLEASE!!

pernah tak korang merasakan perasaan nak terkencing tahap gaban yang kalau org BOO korang time tu konfem korang akan membasahkan seluar korang?

pastu korang pon berlari2 anak menuju ke toilet sambil terkepit sana,terkepit sini supaya korang tidak membasahkan seluar korang..

pastu bile sampai kat toilet, korang tengok kat mangkuk toilet ada kesan tapak kasut/tapak kaki/tapak sulaiman??!??!


apekah perasaaan korang pada waktu tersebut?


ok la kalau korang boleh tahan lagi, korang mungkin akan berpindah ke toilet di sebelah.

kalau dah tak tahan sangat???

or kalau tu je satu2 nye toilet terdekat??

anda pernah mengalami kejadian tersebut?
...
...
....

ok,saye pernah.

hahaha.
sy sangat amat tidak mengerti dengan orang yg suke meninggalkan jejak macam ni.
sama ada die mmg jakun/kampung tidak reti nak guna toilet duduk..
or die memang sengaja,memang hobi buat macam tu.

haihhh...
menyusahkan orang


Saturday, March 20, 2010

LAC Rebranding Contest




wow!! another contest.
contest yang awesome sgt2!bukan stakat awesome,awe-many pon ye jugak =p

first of all,tq amar sebab tag nad =)
dengan tidak hipokritnye saye mengatakan sy nak join contest ni sebab hadiah die best.
*mmg orang join contest sbb hadiah best la kan?*
siap boleh pilih lagi nak shawls yang mane.sape tak tertarik kan? =)

seriously blog ni best,shawls n tudung lawa2..murah pulak tu,ade yang RM10 ok!
kenape la tak terjumpe blog ni sebelum ni.hehe.ni bukan nak bodek ye..mmg kenyataan =p


alamak, banyak la pulak membebel sampai lupe tujuan utama buat entry ni.hehe
untuk keterangan lebih lanjut tentang contest awesome dan awemany ini, sile klik disini




kepada cik Leezan Alee, saye berkenan dengan shawls di bawah ini(mengikut keutamaan) :

1) LAC7


2) LAC 6

3) LAC 4



*cantik betol la model kat atas tu,serious..*

ok,jom mencuba nasib.hehe

Saya sukakan himpunan koleksi Leezan Alee Collection kerana:
designs yang cantik,diperagakan model dan murah,memberi peluang kepada perempuan yang sibuk seperti saya untuk berfashion tanpa perlu keluar rumah dan Information di blog Leezan Alee sangat customers-friendly.

cukup2 menyambung 29 patah perkataan.haha.naseb baik limit sampai 30 patah perkataan je,klau tak.. mungkin anda terpakse bace karangan BM di bee-dee sy ni.
suke nye shawls tu!!
anyway,dah lame saye nak shawl kaler coklat..tak jumpe2 lagi yang berkenan di hati. kalau dapat yang LAC6 mmg best la.

oh ye, saye nk tag :
arina, shikin, fren, izyan nadirah, dieyla, yayan, syuk, elida hanan, saffy, alin, ain, syafika,akmal khairiin, zu, nOu, zafirah, kak zahidah and jetul =)


disebabkan tarikh tutup adalah harini, dan maybe kawan2 saye tak bukak blog saye harini dan bukan semua kawan saye ade blog.. maka saye dengan rajinnye akan tag mereka di fb jugak.so that they'll notice and join (perhaps purchase some of the collections =)

dan saye sudah link blog LEEZAN ALEE COLLECTION di personal blog (this one) dan di blogshop saye.. marimelaram.blogspot.com


till then,take care all
XOXO

p/s : i really love it bile blogshop menunjukkan model pakai tudung/shawls yang dijual. tak suke yang taruk kat patung. keep it up Leezan!!

Monday, March 15, 2010

Twilight Lovestruck Contest



contest baruuu..
panas2 lagi.
jom join!
simple je, anda hanye perlu upload gambar dengan significant other anda,
(oh ye,anda kene pakai shawl.)
pastu kene express out feeling anda seringkas mungkin.
hadiah die comel gile kooottt..
untuk keterangan lebih lanjut,sile klik kat sini

actually,tuan punye contest nak gambar yang romantik,menarik dan kretif..
tapi ai takde la gambar yang romantik.haha (*-*)

tapi saye rase gambar di bawah ni menarik (*o*)

"no matter what,i'll always have your back"


-the end-

Saturday, March 13, 2010

PAEDIATRY

assalamualaikum semua.
ok rajin pulak bagi salam sekarang.
jawab jangan tak jawab.

bloggy doggy a.k.a bee-dee..
i've been tired most of the time.
tido adalah hobi buat masa sekarang.oh wait,it has always been my hobby pon =p
asal ade mase lapang je, mesti tewas di katil sendiri. takpon kat sofa depan TV.
i am so tired and exhausted..
sejak posting kat paed, nak study pon tak sempat. duty seminggu 2 kali tu.
pastu nak qada tido harus lah the whole day kan.
pastu bangun2 je,luse dh kene duty balik..
macam...aik?? bukan baru aritu ke saye jaga?!
tak kesah pon (kesah jugak actually)
ok,nadhirah dh gile.

before habis paed,saye nak menyimpulkan yang paed is really2 not my thing.haha.

ayah selalu cite, mase die still med student, die sangat minat dengan paed.
paed is interesting,paed is so easy,paed is this,paed is that.
sebab tu bile orang tanye mase skolah.. nadhirah,nanti besar nak jadi dokter ape?
nadhirah kecik akan cepat2 jawab dengan yakin
"nak jadi dokter pakar kanak2!!"

sengal la ko nadhirah kecik.

sekarang nak jadi lagi ke?! =p

ok la,i admit it.paed is kinda interesting.
maybe sebab sistem hospital kitorang kot yang tak best.
compared to any other department, kat paed kitorang boleh dikatakan datang ke hospital setiap hari hanya untuk bekerja.
yes,bekerja tanpa gaji..
not that i hate it so much..i love the experiences,i love the cases.
tapi kurang input dari docs..kene tunggu responsi (mcm group presentation), baru la dapat ilmu sket.
kalau nak harapkan ape yang sy bace kat buku sahaje,mmg takkan lulus la kot.
oh nadhirah,speed up your reading plzzz T_T

pastu another reason why i dun like paed so much is..
tak sampai hati tengok budak2 kecik sakit..
terlebih simpati daripada empati.
not good,not good!
i've always loved kids.
memang sayu bile tengok budak2 yang sakit kat sini.
korang kalau nk tgk case marasmus or kwashiorkor,takyah cari jauh2,datang sini.. berlambak ok.like banyak gile. SEDIH!

pastu pengalaman yg tak best aritu..
ade baby ni suke gile senyum..jarang ok nk jumpe baby yang senyum bile nampak orang pakai baju putih. =p
die senyummm je,until saye meng nebule and suction die.
oh i am so sorry dik...mesti sakit kann. T_T
tu belum lagi yang disuntik sane sini..
haih...

i think cardiologist jugak the best.or maybe obsgyn.or maybe dermatologist.

ok la,inti dari entry ini adelah :
1. saye penat
2. saye taknak amek paed.haha

sekian terime kaseh

Tuesday, March 09, 2010

IT'S MY LIFE + CONFESSION (GLEE!)




MY FAVORITE!
GREAT MASH UP =)

Monday, March 08, 2010

HEY PSYCHO




u probably are reading my blog right now.
well,hello..
u know what people these days call a person like u?
A PSYCHO!
definitely.

so this post is specially made for you.
be ready miss psycho because i am so gonna kick ur fatty butt
and reveal your DIRTY secrets.
of course i will.
don't expect me to just report your behavior
and let this thing go as easy as that.

not a chance.

who do u think i am? an angel?
well,suite yourself.

FACE IT.
u were never me.
and to make it more dramatic,

aku ada bukti
.

lots of them.

u need to stop doing that.


haha.so long~~~




Monday, March 01, 2010

SO I WON THE CONTEST =)

if u guys are not suffering from amnesia,u'd still remember the entry about me joining the red hot photography contest.

even if u do have the disease,u'd still know it since this is a blog and the entry is just right below this one.

and if u're too lazy to scroll down to read the entry,there's nothing i can do about it. but i'm sure u will.eleleleee =p

but....if u cant read,there's nothing i can do about it either.u cant even read this entry too,
so why am i still blabbing about this???

ok nadhirah,behave.

sorry,been a lil crazy lately,due to chronic stress exposure.

gosh i've been ignoring my personal blog for a month and i dont feel anything about it.
haha.
maybe i focus too much on my other blog,the marimelaram.blogspot.com.
p/s : DO VISIT!! i sell gorgeous kebaya and kurung from indonesia =)
very cheap and gorgeous i tell u!


ok,enuff with the commercial.
back to the contest.
so i sent the me-trying-to-eat-a-baby-octopus pic...

and I WON the contest!!!

and here's the prize!



the prize is sooo cool i feel like eating baby octopus,pronto!
HAHAHA.

thanks to miss luvit..
i already got my voucher last nite. =)

then again..WHO WOULD HAVE THOUGHT? =)

XOXO