Saturday, March 13, 2010

PAEDIATRY

assalamualaikum semua.
ok rajin pulak bagi salam sekarang.
jawab jangan tak jawab.

bloggy doggy a.k.a bee-dee..
i've been tired most of the time.
tido adalah hobi buat masa sekarang.oh wait,it has always been my hobby pon =p
asal ade mase lapang je, mesti tewas di katil sendiri. takpon kat sofa depan TV.
i am so tired and exhausted..
sejak posting kat paed, nak study pon tak sempat. duty seminggu 2 kali tu.
pastu nak qada tido harus lah the whole day kan.
pastu bangun2 je,luse dh kene duty balik..
macam...aik?? bukan baru aritu ke saye jaga?!
tak kesah pon (kesah jugak actually)
ok,nadhirah dh gile.

before habis paed,saye nak menyimpulkan yang paed is really2 not my thing.haha.

ayah selalu cite, mase die still med student, die sangat minat dengan paed.
paed is interesting,paed is so easy,paed is this,paed is that.
sebab tu bile orang tanye mase skolah.. nadhirah,nanti besar nak jadi dokter ape?
nadhirah kecik akan cepat2 jawab dengan yakin
"nak jadi dokter pakar kanak2!!"

sengal la ko nadhirah kecik.

sekarang nak jadi lagi ke?! =p

ok la,i admit it.paed is kinda interesting.
maybe sebab sistem hospital kitorang kot yang tak best.
compared to any other department, kat paed kitorang boleh dikatakan datang ke hospital setiap hari hanya untuk bekerja.
yes,bekerja tanpa gaji..
not that i hate it so much..i love the experiences,i love the cases.
tapi kurang input dari docs..kene tunggu responsi (mcm group presentation), baru la dapat ilmu sket.
kalau nak harapkan ape yang sy bace kat buku sahaje,mmg takkan lulus la kot.
oh nadhirah,speed up your reading plzzz T_T

pastu another reason why i dun like paed so much is..
tak sampai hati tengok budak2 kecik sakit..
terlebih simpati daripada empati.
not good,not good!
i've always loved kids.
memang sayu bile tengok budak2 yang sakit kat sini.
korang kalau nk tgk case marasmus or kwashiorkor,takyah cari jauh2,datang sini.. berlambak ok.like banyak gile. SEDIH!

pastu pengalaman yg tak best aritu..
ade baby ni suke gile senyum..jarang ok nk jumpe baby yang senyum bile nampak orang pakai baju putih. =p
die senyummm je,until saye meng nebule and suction die.
oh i am so sorry dik...mesti sakit kann. T_T
tu belum lagi yang disuntik sane sini..
haih...

i think cardiologist jugak the best.or maybe obsgyn.or maybe dermatologist.

ok la,inti dari entry ini adelah :
1. saye penat
2. saye taknak amek paed.haha

sekian terime kaseh

1 comment:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

nad, prektis jage bdak tecik sakit. ure doing a great n good job. keep up. hehe. semangat2!!! bg yah booster!