Wednesday, April 07, 2010

FB (FAKEBOOK)

mood untuk ber-blogging menyerang.
bagus betol kau nadhirah. bile oral exam is 1 week from now, mule la gatal tangan nk update blog.

ok cepat2 =p
i went out with jantungmanis just now,
and i found (act,he was the one who saw it 1st) this cool t-shirt.
it was't the t-shirt itself,the colour or the cutting,but what's written on it really got my eyes.

lets rewind to last month...krekkkk~~~

i was checking my fb,updating my status and commenting others' when i received a weird msg from someone,someone whom i've no idea who.
it was not a helo-boleh-berkenalan or u've-won-1000dollars message,no.
it was a msg telling me that someone had been exploiting my pictures,created a fb profile using my pictures and had 2 boyfriends by using my freaking pictures. yes!
if u were in my shoes, would u freak out? because i was,big time!
.
.
.
.
.
.
p/s : i dunno if u're fine with it but i'm totally not.

so i checked just to make sure, look what i found :


ok now lets see her friends.....

wow..that's a lot girl



btw,it's over now. she deleted the profile and apologized.
i kinda forgive her already =)
oh,her real name is not yasmine pon..

haih..i wonder why la ade org nak buat fb fake.

moral of the story :

1. put ur link/ur name/ur initial/ape2 la kat your pictures (lagi2 kalau gambar sorang).
2. disable the right click? how eh? =p
3. just be true to yourself and your fb friends. dah besar kan =p



the t-shirt i was talking about :
fakebook addict


p/s : entry ini tidak bermaksud maw menjatuhkan sesiapa. just feel like reminding my friends =)

BANK WINDU

boy : hye dear. rindu la kat u. dah 2 jam 5 minit tak jumpe u. u rindu i tak??

girl : windu cgt2! ayamak,ckarang dah 2jam 7 minit la tak jumpe u. windu nyeee.

p/s : biase la girls gedik2 sket.hahahaha.

*conversation gedik diatas hanyalah rekaan semata-mata*



so,pernahkah anda menggunakan perkataan windu instead of rindu?
eleeleeee..pernah kan? kan?? =p

kalau anda rasa windu anda dah penuh sgt macam nk tertumpah,
sampai anda bingung/pening nak taruk kat mana sbb dah penuh sangat,
i have a good news for you!!
sekarang dah ada bank yang boleh simpan windu anda tu.
daripada kene curi/hilang nnt. baik la taruk kat bank kan?


Thursday, April 01, 2010

BOLA BOLA API


main bola
tengok bola
makan bola
tido bola
mandi bola

bola bola bola

zaman sekarang bukan stakat boys je suke tengok bola,
girls pon tak kalah obses dengan bola.
ada apa dengan bola??


kalau tengah musim,
semua orang nak cakap pasal bola..
budak tadika yang belum hafal 1 - 10 pon tau pulak nak kire berapa score.
ajaib sungguh.
atuk2 yang dah lupe nama cucu2 pon ingat score bola malam tadi.

pagi2 tadi saye menyaksikan 3 kejadian yang berhubungan dengan bola.

1. budak kecik
rushing ni nak pegi hospital..
naseb baik ade driver yang setia menanti.
macam biasa, driver dah tunggu depan rumah *pak beca*
saya jalan laju2 menuju limo beratapkan kain itu..
jalan tak tengok kiri kanan..
gedebang! almost terlanggar 2 orang budak kecik.
automatically sy ckp "eh,sori2"
dengan sombongnya 2 budak kecik tu buat bodoh,
tapi malah cakap pasal bola.
whuttaa???!

2. brader jaga parking
after that,naik la limo (read : beca)
sampai la depan hospital terchintan tu.
turun dari limo..
jalan laju2 menuju paediatry ward.
lalu tempat parking..
kat situ ade 2 orang yg jaga parking.
sorang betol2 sebelah saya..
sorang lagi nun jauh di seberang sana.
memang mantap habis la pakcik yg kat sebelah sy tu duk jerit
kat pakcik yg nun jauh diseberang sana tu
*sakit telinga haku ok*
and guess whut diorg duk jerit2 pasal ape??
pasal score bola semalam.
whuttaa???!

3. specialist paeds
before sampai ke tempat yang ditujui,
saye kene lalu area bilik2 para specialist.
tak jalan laju sangat.
sebab kat depan tu ade 2 orang specialist tengah borak2.
biase la, kite kene la hormat mereka,
kene tunduk and cakap "pagi prof"
and i did ..
dengan muke berseri2 di pagi hari,
saya melemparkan senyuman yang paling manis,
sambil mengucapkan..
"pagi prof"
prof2 tersebut senyum sekejap then terus sambung borak..
i overheard them,
and guess whattt..
they were talking about football ok.
football!
foot freaking ball!
hahaha


so itu la..
10 minit perjalananku menuju class,
terdengar 3 conversations
about bola.

sekian

gambar adalah hiasan semata2
tidak ada kena mengena dengan score bola sebenar
*sebab sy mmg taktau ape2 pasal bola.haha*