Thursday, April 01, 2010

BOLA BOLA API


main bola
tengok bola
makan bola
tido bola
mandi bola

bola bola bola

zaman sekarang bukan stakat boys je suke tengok bola,
girls pon tak kalah obses dengan bola.
ada apa dengan bola??


kalau tengah musim,
semua orang nak cakap pasal bola..
budak tadika yang belum hafal 1 - 10 pon tau pulak nak kire berapa score.
ajaib sungguh.
atuk2 yang dah lupe nama cucu2 pon ingat score bola malam tadi.

pagi2 tadi saye menyaksikan 3 kejadian yang berhubungan dengan bola.

1. budak kecik
rushing ni nak pegi hospital..
naseb baik ade driver yang setia menanti.
macam biasa, driver dah tunggu depan rumah *pak beca*
saya jalan laju2 menuju limo beratapkan kain itu..
jalan tak tengok kiri kanan..
gedebang! almost terlanggar 2 orang budak kecik.
automatically sy ckp "eh,sori2"
dengan sombongnya 2 budak kecik tu buat bodoh,
tapi malah cakap pasal bola.
whuttaa???!

2. brader jaga parking
after that,naik la limo (read : beca)
sampai la depan hospital terchintan tu.
turun dari limo..
jalan laju2 menuju paediatry ward.
lalu tempat parking..
kat situ ade 2 orang yg jaga parking.
sorang betol2 sebelah saya..
sorang lagi nun jauh di seberang sana.
memang mantap habis la pakcik yg kat sebelah sy tu duk jerit
kat pakcik yg nun jauh diseberang sana tu
*sakit telinga haku ok*
and guess whut diorg duk jerit2 pasal ape??
pasal score bola semalam.
whuttaa???!

3. specialist paeds
before sampai ke tempat yang ditujui,
saye kene lalu area bilik2 para specialist.
tak jalan laju sangat.
sebab kat depan tu ade 2 orang specialist tengah borak2.
biase la, kite kene la hormat mereka,
kene tunduk and cakap "pagi prof"
and i did ..
dengan muke berseri2 di pagi hari,
saya melemparkan senyuman yang paling manis,
sambil mengucapkan..
"pagi prof"
prof2 tersebut senyum sekejap then terus sambung borak..
i overheard them,
and guess whattt..
they were talking about football ok.
football!
foot freaking ball!
hahaha


so itu la..
10 minit perjalananku menuju class,
terdengar 3 conversations
about bola.

sekian

gambar adalah hiasan semata2
tidak ada kena mengena dengan score bola sebenar
*sebab sy mmg taktau ape2 pasal bola.haha*

3 comments:

asyraf elmiza said...

mungkin sbb mlm tadi game best kot, arsenal lawan barca. huhu and arsenal berjaya seri dgn barca yg feveret utk menang. quarter finals european champions league. hahaha pahe ko wak?

nadhirah mohd shakri said...

errr..
sy tidak faham cikgu =p

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

bola bola api... haha.. tbe2 je