Saturday, June 05, 2010

HAPPY 3rd ANNIVERSARY


pejam celik pejam celik,dah 3 tahun dah :)
betul ke ni? macam tak percaya je.rase macam nak lempang diri sendiri pon ade sebab tak percaya sangat.
(ok,tipu je.sakit ooo)

anyways.. 0606 datang lagi.
macam tahun sebelumnye, anniversary datang lagi dalam keadaan kitorang masih berbahagia dan menyayangi satu sama lain.
*sesungguhnya menggunakan bahasa melayu adalah menggelikan kadang2*

ape ek nak cerita?
nak cerita pasal macamana ai boleh sangkut dengan jantungmanis macam tak jelas sangat.
nak cerita pasal macamana ai selalu buli die,macam tak best pulak kutuk diri sendiri kat blog.HAHA.

tinggg!!! (tu bunyi ade idea)
ade due cerita sweetmacamcandy yang sy nak share.


cerita pertama terjadi kat KL. mase tu kitorang kuar pg mid dengan kawan2 sy.
konon2 nak introduce jantungmanis kat kawan2 la kan :p haishh blushing la pulak
setelah berborak,melepak,bershopping dan mentawaf mid... kitorang pon pegi la jusco sebab nak solat. sy sebagai pembuli berjaya,mesti la memaksa si jantungmanis bawak semua plastic bags (hehe...sebenarnye die yang gentleman nak tolong bawakkan)
so terjadi perpisahan di situ. malaysia kan tak macam sini,kat sini musolla pon nak bercampur laki and pompuan.
habis solat,sy dan kawan2 tercari2 la mane pegi si jantungmanis ni..
ok,tak susah pon..pastu jumpe die.
potpetpotpet...(malas nak cerita panjang)...kitorang pon balik ng cab.ade die,sy and dieyla.
mule2 drop die dulu.sy ng dieyla pulak menuju ke UM..baru je seminit drop die,tibe2 jantungmanis call. dalam hati macam "dah agak dah...ni mesti tertinggal barang ke ape ni" sebenarnye,takde barang tertinggal pon.
boleh tak,die call pastu buat gegaye nak borak camtu? HAHA.pastu mase nak letak,die suruh tengok dalam plastic bag..die ade taruk something. alalala~ (proses pencairan bermula)
ade bear kecik dalam tu.haha.bile mase ntah die beli.tp setelah di pikir2,mesti die beli mase kat jusco :)
sy tatktaw la korang mesti pernah dapat hadiah yang mahal2,hadiah yang besar2..
tp bagi sy, and knowing my jantungmanis macammane :p...itu adalah super sweetmacamcandy!!
i was surprised! thank u.


cerita kedua...
mase birthday sy,tahun ni punye (29/4/10)
23 tahun sudah T_T umi saye kawen mase umo 23 tahun.ok,takde kaitan.
sebelum celebrate bersama besties, malam sebelumnya sy keluar ng jantungmanis :)
bile sampai kat Sutos,tak sampai tempat makan lagi..jeng2..die dah bagi hadiah.haha..dia mmg tak sabar,nak tengok ekspresi orang la tu.opkos ai terkejut (tapi takde la terkejut gile pon,hai~~ tu kan birthday ai..terkejut akan betol2 terjadi kalau takde hadiah.HAHAHA)
hadiah tu masih berbungkus lagi,kalau pegang macam kotak plastic.
pastu ade card,jantungmanis tulis camni :

" the hand of time spins,
upon its face

and we grow older and it shows on our faces,

trying to find somewhere we can feel at place,
and not fall behind in the world's breakneck pace,
and we all hold the device,

can u guess what it is? haha..i love you.."



macam boleh agak la kan ape :p
but i was sooo blur so mcm tak paham2.
pastu sampai la tempat makan yang dituju.
after order, sy dengan rakusnya bukak hadiah tersebut.
rakus gile la ni,sampai meleleh air luir..slurp~ slurp~~

jeng3!!!!!


erkkkkkk..
bekas sabun???!

ouh..dapat bekas sabun rupenye..
comel ape.warna pink lagi.
pastu ade gambar hello kitty lagi.
*mencuba segagahnye untuk menjadi kekasih yang memahami*

tapi..knape bagi bekas sabun?
adekah sebab sy mucuk sangat? teguran secara haluskah?

eh,sy serious ni..tapi bekas sabun tu comel sgt2 ok!
actually,sy tak kisah pon dapat bekas sabun pink bergambar hello kitty tersebut. :p
pastu kan, tangan ai gatal nak bukak bekas sabun tu. mane la taw dapat sabun skali. HAHA
bile bukak..mak aih..tisu?! ade segerombolan tisu yang memenuhi ruangan bekas sabun pink bergambar hello kitty itu.
ok,maybe mesej die adalah lepas mandi sila lap badan pakai tisu.adekah??
pastu rupenya dalam tisu tu ade.....*haish..malu la ai nak bagitawww*


dalam tu ade......................




ade.....





*tutop muke*





ade jam tangan :) :) :)

p/s : kepada sesiapa yang berharap dalam kotak sabun tu ade cincin,jangan frust ye :p


kepada yang suke cerita2 di atas,terima kasih.
kepada yang muntah hijau...sile tekan butang [x] sekarang.




kepada jantungmanis :
thanks for everything,
there's no enough space to write them all and my fingers are not that strong :p
i lap u!

2 comments:

iecka said...

sweeeeetttnye! :) happy for you kakak gorgeous.hehe.happy anniv! nnti invitation card kena bg tawww :)

Izyan Nadirah said...

sweet gile nad. =) i tell u what nad, keep him. nice guy are hard to find these days. aku doakan korang kekal =D