Wednesday, July 21, 2010

NAK JERIT KUAT-KUAT BOLEH TAK??

1........2.......3.................. sile tutup telinga,sekarang!


AAaaAAaaaaAaAaAaaaaaa~~~~~!!!

*macam la boleh dengar*

begitulah sy post-exam.dah mule jadi annoying balik ;p

alhamdulillah. lega betul.
walaupun tak cemerlang macam orang lain, sy sangat lega.
serious tak kesah,yang penting DAH HABIS!
sekarang baru rase macam berpijak di bumi yang nyata.
saye dah habis exam internal medicine taw taw.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

haaa! tu kan.. jerit lagi jerit lagi.
ok nadhirah stop.
kecoh betol nak bagitaw semua org die dah habis exam.

tapi serious hari-hari sebelum exam tu,
makan tak kenyang,tidur tak nyenyak,hati tak tenang..
boleh tak sehari sebelum exam saya study sambil nangis?
betapa stress nye jadi medical student ni.
sebenarnye kalau tak study last minute macam budak ni *ehem2 saya la budak tu*,
mungkin tak panic attack macam ni.

taktaw la berapa tahun saya nak buat azam NAK JADI RAJIN.
every year kene buat azam tu sebab selalu tak jadi.
ok,forensic will be my last rotation.
di situ lah satu-satu nye peluang untuk jadi rajin dari awal.
*tibe2 rase macam menipu diri sendiri nak rajin waktu forensik* -- ok fine!

pagi tadi,awal gile saye pegi hospital.pukul 5 pagi ok!!
taktau ape motif pegi hospital awal2.
konon nak round wards and tengok2 patients baru.
tapi tak pon. duk menenggek je depan department interna tu.

pukul 7.30 cabut undi.
sy dapat interna wanita.
dalam hati "yay! paling dapat case diabetes,chronic kidney disease or cirrhosis"
kepada juniors sekalian,jangan sesekali anda bongkak dan sombong macam sy.
walaupun just berkata dalam hati,tapi tetap je kene bad luck tu.
guess whut??
my case was SLE!! sebegitu jarang case SLE,kenape keluar hari rabu??
and kenapa sy yg dapat??!
takpe la,pasrah je. therapy pon tunggang langgang.
examiner pulak pakar rheumatology.
mantap bukan?

menangis air mata darah sambil tunggu examiner datang.
eh,tak tipu taw,sy betul2 nangis.tapi tak keluar darah la.
*gediknye,sekarang rase macam nak lempang diri sendiri*

but it went quite well. not great but nasib baik la Dr tu suke tanye physical examinations.
phew~!
pastu die tanye "indonesia raya" about penyakit lain jugak.nasib baik.
kalau die serang sy dengan SLE sahaja,memang marks hilang sia-sia kot.

but all in all,
saya lega.
ALHAMDULILLAH YA ALLAH.

No comments: