Tuesday, October 12, 2010

12 oktober 2010

hari ini dalam sejarah. 12.10.10.. date yang takde la cantik mane pon. tapi harini penting bagi sy. hari ini saya judisium a.k.a tahu result setelah 5 tahun menempuhi penat lelah sebagai seorang medical student.

harini starting die sangat tak best. di pagi hari sy berdebar tak hengat,seram sejuk,muke masam kalah cuka yang dah expired,nak senyum pun rasa berat macam ade lori 10tan tersangkut kat pipi. ye, itu la yang akan terjadi bile ko tak berapa confident lulus, bile bende yang paling ko ingat is betapa tergagap-gagap nye ko mase oral exams dan betapa kosongnye paper ko mase exam bertulis. alhamdulillah sy Islam..tawakkal dan selawat,lame-lame macam cool down sket :) Allah knows best.

PASRAH

cool-lah-sangat until judisium start. The doctor start panggil nama, one by one. 2 kemungkinan sahaja, lulus?atau tak lulus? phew susah oo nak control emosi. HAKU NANGIS ok!!bongek,belum ape-ape dah nangis.ishk,emosi jugak nadhirah ni ye. 5 tahun beb sy belajar kat Indonesia. kalau korang kat tempat sy, u'll understand why sy sudah tidak sabar lagi untuk mengangkat kaki dari sini.

ALHAMDULILLAH

it turned out..sy lulus.alhamdulillah. walaupun usaha tak seberapa dan tak rajin macam orang lain. memang Allah bagi peluang sy buat umi and ayah happy harini. :( lepas ni nak rajin laaaaa.berubah please nadhirah.
i'm glad most of my friends pun lulus. kepada yang belum lulus, itu hanyalah success yang tertunda. semoga nanti pelantikan(convo) same-same.
congrats Dr hiziani,Dr Nadia,Dr izyan nadirah,Dr siti auliana,Dr adlina,Dr jaya,Dr zalini, Dr ummu salamah, Dr suriani, Dr nasyrah, Dr Shaheera, Dr Hazri.

and to my beloved groupmates : Dr widriantari rosyamar, Dr bayu prabowo, Dr indah sari, Dr arif rahman, Dr shohibul jannah. mereka yang banyak membantu dalam susah dan senang waktu Dokter muda. :')
this is not the end. it's the start of something better *petikan twitter irah*
banyak lagi yang nak kena pikir pasni. H.O yang scary, nak kene tukar terms from indonesian/latin to english lagi :( caiyokkk my friends!!

terima kasih terutama sekali sy tujukan kepada patients Soetomo Hospital. the best teacher ever! kalau keje bace buku je or hafal mati skali pun kalau takde patients tu,ape yg dibace tu takde guna jugak. patients kat sini tak kedekut, rela je diperiksa oleh dokter muda. they even anggap kitorang macam dokter betul2. yeah kadang-kadang stress jugak nak handle patients yang bermacam-macam ragam ni.but come to think of it,that's fair enough :)

the lectures and doctors..who've been extra sabar dan tak bosan mendidik kitorang. mencurah-curah ilmu diorang nak share. tapi kadang-kadang ape yg diorg ajar masuk telinga kanan,keluar telinga kiri(saya sorang je kot). hehe. thank u docs!

my parents,family. tempat mengadu domba. kalau happy, stress, sedih.. bile call rumah kat malaysia semua masalah hilang :') thanks for the support,doa and everything!

BFF,friends... bertahun-tahun kat sini.and i'm glad bile belajar jauh berbatu-batu dari family ni kite akan sedar yang friends la keluarga kat sini. lama-lama u'll realize true friends is all u need to get thru with everything :) thank u friends.u know who u are.

asyraf elmiza ahmad :) *blush* i dont know what to say.u've been such an amazing guy. i'm lucky to have u.

panjang lebar karangan kali ni.today's wonderful.from now on,bermula lah chapter baru.

so,HYE CHAPTER BARU,be nice to me :)

2 comments:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

nad. nk sibuk komen kat sini...
CONGRATS!!! (bile i tulis in capital means i'm screammmming!!!)
i'm so proud of you!

:+:+:+:arina aliaa:+:+:+: said...

CONGRATZZZZZZ JUGAAAK!! (maksud block letters sama dengan shikin)

thank you for always being there for me too.. you've been there all the way. From being nobody, to somebody!
i love you besty! *hugs*