Tuesday, August 16, 2011

Saiko

Orang saiko datang lagi
Baiklah saya cabut lari

Saturday, August 06, 2011

50th 6th :)

-this picture was taken long time ago-


happy 50th 6th my dear

50 months of shouts and tears
50 months of smiles and giggles

most importantly, 50 happy months :) :)

Sunday, February 27, 2011

LogBook

So this is my logbook untuk sepanjang medical posting. Teringat pulak zaman dokter muda dulu pun setiap posting ade logbook dan sy sangatlah tidak gemar dengan sistem logbook2 ni..sbb leceh nak kne kejar signatures la,lupe cases patients la.ok,I must admit that bende tu salah sendiri.orang lain cepat2 isi cases patients dalam logbook,sy sebok main facebook(autism la katekaaaan),orang lain sebok kehulur kehilir kejar signatures,sy lebih memilih utk ke urika dan mengisi perut.perut,ai sayang yu taw tak?ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ.malunye...malunye! memalukan diri sendiri kat blog memang hobi sy. Baiklah,mulai sekarang dah jadi HO kan..haruslah lebih giat,gigih dan cergas dalam melengkapkan logbook.tak boleh lambat-lambatkan ye cik nadhirah. Harini 2nd day of posting..belum start lagi.ni tengah tunggu nak jumpe head of dept pukul 11am nanti. Semoga semua lancar je :D
Oh ye,if everything goes well and smooth, sy dijangkakan selesai posting medical on 27th June 2011..hehe belum start dah pikir bila nak habis.memang sah kau nadhirah.
Setakat ni best la kat HUSM..ade my senior mase skolah ahmad maher dulu,kak aiman. She's very helpful!die baru habis posting medical.thank u so much kak aiman :) :) :)
Ok that's all for now.thank u for reading my bee-dee! (Lame tak panggil blog as bee-dee) :p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, February 26, 2011

Induction is over

Berita baik adalah sy telah selesai menjalani kursus induksi. Berita buruk pula..esok dah start kerja. Ok la,bukan berita buruk pun..berita yang kurang enak didengar saja.
Induksi start hari selasa (22.2.11) di hotel puteri park,KL sampai la hari jumaat (25.2.11). 4 hari otak kitorang diisi dengan ilmu-ilmu yang berguna utk masa kerja nnt walaupun sy mostly dengar masuk telinga kiri,keluar telinga kanan.lancar je ilmu-ilmu tersebut keluar masuk telinga..macam highway dah telingaku ini. Tapi ceramah pasal elaun dan gaji tu tak keluar masuk la.dia stay je sbb macam menarik la, kan kan :p
1st day induction,belum ape-ape kitorang dah dapat tau tempat posting kitorang. Nervous kottt..tapi takde la sy nak terkinja-kinja ting tang ting tang...alekjenderrrr (ok yg ni siapa pernah tgk video zizan and johan ajuk chef wan mesti faham..yg tak faham sile youtube skarang).
Ok,nak dipendekkan cerita, surat posting dah dapat..bila dah dapat,ape lagi..cepat2 bukak la kan. Alhamdulillah..dapat HUSM..dekat sgt2 ng rumah.makanya sy tersenyum riang selama 1 minit. :D :D :D
Seminit je la senyum,minit2 lepas tu tak berapa nak senyum sangat sbb kena lapor diri next few days. Utk pengetahuan korang, gaji kitorang dah jalan on the 1st day of induction. So kalau tak pegi lapor diri after induction,mmg potong cuti la nnt T___T
Fast forward cerita, besok adalah hari itu. Hari yang bersejarah, my very 1st day of working! Sila bagi semangat T___T maybe sbb aritu dah cuti lama sangat, tak berapa excited nak mule bekerja. confirm rindu honeymoon phase pasni.aaaaa...
Ok now nak cite bout cuti. Cuti hanyalah selama 8hari MAX utk setiap posting! Satu posting adela dalam 3 bulan.which means sy hanya dpt bercuti selama 8hari dlm 3 bulan.terima kasih nadhirah kecik yg beria-ria sangat nak jadi doktor..nadhirah besar ni haa yang kene tanggung..huhu.boleh ek salahkan nadhirah kecik?hehe
semoga dipermudahkan ya Allah..
Mungking lepas ni sy akan lebih sering update blog.sbb sy mmg macamni,bile busy baru ade nafsu nak update blog.ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ. Mcm ape je perangai :p

Ok la nak share itu aje. Will update lagi :)

P/s : I'd like to thank everyone yang wish good luck and all for tomorrow.there're so many people who care about me and I couldn't feel any luckier :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, February 05, 2011

happy ‎​♥

The reason :)

3 years 8 months and counting...
I'm grateful :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, February 02, 2011

Gong Xi Fa Choi

To those who celebrate it,happy chinese new year.it's rabbit year isn't it? May the rabbit brings u happiness,welth,health and only the good things this year.
It's a long weekend.not that it affects me so much since I've been menganggur dari bulan 10 but I get the holiday mood :p

Hari-hari makan limau.sedap ohh.lagi2 kalau fresh from the fridge.limau sejuk2 mmg sedap! :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, January 28, 2011

Unyil :)

Dulu pernah upload pic dgn unyil.time tu die kecik lagi.sekarang tgk ni..unyil dah ade anak ok .5 gorgeous kitties!yay!

Facetime

Facetime is awesome!!hehe.ok sgt ketinggalan.thanks to kemudahan yg ade.the long-distance relationship is not bad at all.insyaAllah :)

Dah lama tak update blog.sbb takde bende menarik tertarik untuk diupdate.
Ok la bye nak sambung edit gambar marimelaram :)

Sunday, January 23, 2011

Selamat malam

Good night all...sebelum tidur amalkan wudhu dan jangan lupa maafkan semua orang. Hati tenang :)

Saturday, January 22, 2011

Go ahead

"If people talk about u behind your back, it's because u are ahead of them"
-akmal khairiin

So why bother? They're so left behind and pathetic and penakut that's why.
Go ahead persue your much-more-important daily routines and dreams people :)

And if someone says u are ugly, just head up and walk away. We dont have to deal with senseless creature.They havent met u anyway

Friday, January 21, 2011

Back for good

Holla all.it's a gloomy day ;(
My heart is aching.never thought that saying good bye to surabaya would be this hard.the place that i used to hate.tak caya sile la bace entry awal2 dulu.penuh dengan complaints :p
Oh well,terima kasih surabaya dan semua rakan taulan di surabaya. Keep in touch ye semua. Facebook,twitter semua ada.senang betul zaman sekarang ;)

I'm at LCCT now, waiting for my parents to pick me up and visit my lil sis at kolej mara banting. Flight to kb malam nnt.badan penat gile sbb pkul 6.30 pagi dah pegi airport tadi. Yawnnnn

To asyraf elmiza ahmad,thanks hantar sampai airport.jumpe kat malaysia ;) heart ya!



Sent from my 4th gen iPod touch


Thursday, January 20, 2011

Giant Guitar

McD depan Tunjungan Plaza. The most interesting McD I've ever seen.. :)


Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Wednesday, January 19, 2011

BFF contest.vote for us!

Please admit that the photos above are cool.hehe
My bff arina n shikin dah join contest from http://www.eightdesignsboutique.com . Sile like gambar2 di atas pweety pleaseee :)

P/s : love them to the max!
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Fool

I have memories, but only a fool stores the past in the future - David Gerrold
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

McD anyone?

Hehe.Found this at Mirota.funny isn't it?


Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Sushi time

Min,sya and I :)

Setelah beberapa hari mengidam nak makan seaweed, akhirnye dapat makan jugak.yippie,mari banana dance bersama-sama. Kawan2 semua dah balik malaysia, tinggal sya,min and sy masih terkapai-kapai kat surabaya ni. In my case,balik lambat sket sbb menunggu tiket murah haritu.disamping menunggu tempahan kebaya siap.hehe.I'm going home this saturday.this time betul2 balik malaysia for good.oh sebak la pulak nk meninggalkan surabaya. Ok la,nak sambung makan.bye2 :)
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Security :)

"Nothing defeats my love for you"-jantungmanis

Bahagia betul ade jantungmanis yang baik,caring dan selalu ada disaat senang dan susah. Rasa secure. Anyway what's the point of being in a relationship if u don't feel secure right? :)

Buat entry sweet la pulak cik nadhirah ni, kalah cik jejari :p



Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Arina aliaa

title yg bakal membuat arina aliaa berdebar2.hehe.A'a..thank u sbb ajar aku cane update blog from BB.maka makin rajin lah aku mengupdate kehidupan semasa.hehe.

Anyway,sekarang dah kat campus with min..malang sungguh nasib kitorang,majlis pelantikan senior 2004 dah habis T__T tak sempat nak tengok para seniors melaram.huhukkk..tahniah again batch 2004 yg dah pelantikan. :)
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Tuesday, January 18, 2011

Hari ini

Bangun awal tapi masih bermalas-malasan kat katil. Sepatutnye pegi immigration harini tapi sebab malas sgt so pegi esok je la.puahaha. Yg penting petang ni pegi pasar pabean and beli tudung,banyaknye orders *terima kasih* :)

Harini senior batch 2004 angkat sumpah.mcm nak pegi campus jap tgk diorg.sambil2 tu boleh pegi makan free :p congrats para senior sekalian :) terima kasih atas tunjuk ajar,tips and bagi pinjam buku esp Kak Yuni syg :)

Ok sekian laporan dari sy...

P/s : esok harus lebih produktif! :)
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Tenang

Maafkan semua orang sebelum tidur, hati akan tenang,insyaAllah :)

"On no soul does the true God (Allah) place a burden greater than it has the capacity to bear. (2:286)"



Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Ayam penyet favorite

Cak di nganjuk's.my favorite ayam penyet.even sy tak tahan pedas, tapi sebab sedap sgt maka pedas pun pedas la.yang penting sambalnye memang top meletop :)
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

When I look at you

Everybody needs inspiration
Everybody needs a song
A beautiful melody when the night's so long
'Cause there is no guarantee that this life is easy

Yeah, when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

When I look at you, I see forgiveness, I see the truth
You love me for who I am like the stars hold the moon
Right there where they belong
And I know I'm not alone

Yeah, when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that prove to me
All I need, every breath that I breathe
Don't ya know, you're beautiful

Yeah, yeah

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you
I look at you

Yeah, yeah, oh, oh
You appear just like a dream to me

-Miley Cyrus,when I look at you
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

Speechless

I was always there when u need the answers. But where are u when I need u the most?sedih sgt :( what did I do wrong this time? :( have no idea how to reach u.if u think that this is the best way, I believe I at least deserve to know what did I do wrong :( u've been really nice to me and I care bout u.bye
Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!