Sunday, February 27, 2011

LogBook

So this is my logbook untuk sepanjang medical posting. Teringat pulak zaman dokter muda dulu pun setiap posting ade logbook dan sy sangatlah tidak gemar dengan sistem logbook2 ni..sbb leceh nak kne kejar signatures la,lupe cases patients la.ok,I must admit that bende tu salah sendiri.orang lain cepat2 isi cases patients dalam logbook,sy sebok main facebook(autism la katekaaaan),orang lain sebok kehulur kehilir kejar signatures,sy lebih memilih utk ke urika dan mengisi perut.perut,ai sayang yu taw tak?ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ.malunye...malunye! memalukan diri sendiri kat blog memang hobi sy. Baiklah,mulai sekarang dah jadi HO kan..haruslah lebih giat,gigih dan cergas dalam melengkapkan logbook.tak boleh lambat-lambatkan ye cik nadhirah. Harini 2nd day of posting..belum start lagi.ni tengah tunggu nak jumpe head of dept pukul 11am nanti. Semoga semua lancar je :D
Oh ye,if everything goes well and smooth, sy dijangkakan selesai posting medical on 27th June 2011..hehe belum start dah pikir bila nak habis.memang sah kau nadhirah.
Setakat ni best la kat HUSM..ade my senior mase skolah ahmad maher dulu,kak aiman. She's very helpful!die baru habis posting medical.thank u so much kak aiman :) :) :)
Ok that's all for now.thank u for reading my bee-dee! (Lame tak panggil blog as bee-dee) :p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, February 26, 2011

Induction is over

Berita baik adalah sy telah selesai menjalani kursus induksi. Berita buruk pula..esok dah start kerja. Ok la,bukan berita buruk pun..berita yang kurang enak didengar saja.
Induksi start hari selasa (22.2.11) di hotel puteri park,KL sampai la hari jumaat (25.2.11). 4 hari otak kitorang diisi dengan ilmu-ilmu yang berguna utk masa kerja nnt walaupun sy mostly dengar masuk telinga kiri,keluar telinga kanan.lancar je ilmu-ilmu tersebut keluar masuk telinga..macam highway dah telingaku ini. Tapi ceramah pasal elaun dan gaji tu tak keluar masuk la.dia stay je sbb macam menarik la, kan kan :p
1st day induction,belum ape-ape kitorang dah dapat tau tempat posting kitorang. Nervous kottt..tapi takde la sy nak terkinja-kinja ting tang ting tang...alekjenderrrr (ok yg ni siapa pernah tgk video zizan and johan ajuk chef wan mesti faham..yg tak faham sile youtube skarang).
Ok,nak dipendekkan cerita, surat posting dah dapat..bila dah dapat,ape lagi..cepat2 bukak la kan. Alhamdulillah..dapat HUSM..dekat sgt2 ng rumah.makanya sy tersenyum riang selama 1 minit. :D :D :D
Seminit je la senyum,minit2 lepas tu tak berapa nak senyum sangat sbb kena lapor diri next few days. Utk pengetahuan korang, gaji kitorang dah jalan on the 1st day of induction. So kalau tak pegi lapor diri after induction,mmg potong cuti la nnt T___T
Fast forward cerita, besok adalah hari itu. Hari yang bersejarah, my very 1st day of working! Sila bagi semangat T___T maybe sbb aritu dah cuti lama sangat, tak berapa excited nak mule bekerja. confirm rindu honeymoon phase pasni.aaaaa...
Ok now nak cite bout cuti. Cuti hanyalah selama 8hari MAX utk setiap posting! Satu posting adela dalam 3 bulan.which means sy hanya dpt bercuti selama 8hari dlm 3 bulan.terima kasih nadhirah kecik yg beria-ria sangat nak jadi doktor..nadhirah besar ni haa yang kene tanggung..huhu.boleh ek salahkan nadhirah kecik?hehe
semoga dipermudahkan ya Allah..
Mungking lepas ni sy akan lebih sering update blog.sbb sy mmg macamni,bile busy baru ade nafsu nak update blog.ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ. Mcm ape je perangai :p

Ok la nak share itu aje. Will update lagi :)

P/s : I'd like to thank everyone yang wish good luck and all for tomorrow.there're so many people who care about me and I couldn't feel any luckier :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, February 05, 2011

happy ‎​♥

The reason :)

3 years 8 months and counting...
I'm grateful :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, February 02, 2011

Gong Xi Fa Choi

To those who celebrate it,happy chinese new year.it's rabbit year isn't it? May the rabbit brings u happiness,welth,health and only the good things this year.
It's a long weekend.not that it affects me so much since I've been menganggur dari bulan 10 but I get the holiday mood :p

Hari-hari makan limau.sedap ohh.lagi2 kalau fresh from the fridge.limau sejuk2 mmg sedap! :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone