Saturday, February 26, 2011

Induction is over

Berita baik adalah sy telah selesai menjalani kursus induksi. Berita buruk pula..esok dah start kerja. Ok la,bukan berita buruk pun..berita yang kurang enak didengar saja.
Induksi start hari selasa (22.2.11) di hotel puteri park,KL sampai la hari jumaat (25.2.11). 4 hari otak kitorang diisi dengan ilmu-ilmu yang berguna utk masa kerja nnt walaupun sy mostly dengar masuk telinga kiri,keluar telinga kanan.lancar je ilmu-ilmu tersebut keluar masuk telinga..macam highway dah telingaku ini. Tapi ceramah pasal elaun dan gaji tu tak keluar masuk la.dia stay je sbb macam menarik la, kan kan :p
1st day induction,belum ape-ape kitorang dah dapat tau tempat posting kitorang. Nervous kottt..tapi takde la sy nak terkinja-kinja ting tang ting tang...alekjenderrrr (ok yg ni siapa pernah tgk video zizan and johan ajuk chef wan mesti faham..yg tak faham sile youtube skarang).
Ok,nak dipendekkan cerita, surat posting dah dapat..bila dah dapat,ape lagi..cepat2 bukak la kan. Alhamdulillah..dapat HUSM..dekat sgt2 ng rumah.makanya sy tersenyum riang selama 1 minit. :D :D :D
Seminit je la senyum,minit2 lepas tu tak berapa nak senyum sangat sbb kena lapor diri next few days. Utk pengetahuan korang, gaji kitorang dah jalan on the 1st day of induction. So kalau tak pegi lapor diri after induction,mmg potong cuti la nnt T___T
Fast forward cerita, besok adalah hari itu. Hari yang bersejarah, my very 1st day of working! Sila bagi semangat T___T maybe sbb aritu dah cuti lama sangat, tak berapa excited nak mule bekerja. confirm rindu honeymoon phase pasni.aaaaa...
Ok now nak cite bout cuti. Cuti hanyalah selama 8hari MAX utk setiap posting! Satu posting adela dalam 3 bulan.which means sy hanya dpt bercuti selama 8hari dlm 3 bulan.terima kasih nadhirah kecik yg beria-ria sangat nak jadi doktor..nadhirah besar ni haa yang kene tanggung..huhu.boleh ek salahkan nadhirah kecik?hehe
semoga dipermudahkan ya Allah..
Mungking lepas ni sy akan lebih sering update blog.sbb sy mmg macamni,bile busy baru ade nafsu nak update blog.ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ. Mcm ape je perangai :p

Ok la nak share itu aje. Will update lagi :)

P/s : I'd like to thank everyone yang wish good luck and all for tomorrow.there're so many people who care about me and I couldn't feel any luckier :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments: