Monday, October 21, 2013

PREGNANCY


               
assalamualaikum
3rd trimester sudah. 

1st trimester was the everyday-I-nausea-vomiting phase. Dan selalu sleepy, malas, lembik. tapi excited sebab baru-baru lagi kan.

2nd trimester was AWESOME! energetic. selera makan kembali normal dan berat badan naik mendadak. kadang kadang lupa diri tu pregnant. bila rasa jalan macam penguin baru sedar diri tengah mengandung. oh, i felt the 1st kick on the 21weeks POA.

3rd trimester. well..it's too early to tell. baru masuk 2 minggu. setakat ni selalu rasa mengantuk (ada hati nak salahkan pregnancy). orang kata 3rd trimester akan rasa macam 1st trimester balik. erm.. setakat ni takde muntah mual pening malas tu. we'll see.

ah... terima kasih Allah.
hari-hari kira fetal kick chart. alhamdulillah baby is so active.

tak sabar mahu jumpa kamu wahai baby.




ALL NEW ME

assalamualaikum
blog yang sepi. 2 tahun menyepi tanpa entry.
nak bagi seribu satu alasan kenapa tak update blog, tapi malas hoi nak type. lagipun iols bukan retis. takde orang kesah.
baiklah, sedikit sebanyak tentang status terkini :

nama : Nadhirah Mohd Shakri (masih)
umur : 26 tahun
status : BERKAHWIN
nama suami : Asyraf Elmiza Ahmad
alamat : kota bharu (masih)
tempat kerja : Hospital Tengku Anis, Pasir Puteh
pekerjaan : pegawai perubatan

wah! perbezaan ketara berbanding waktu terkahir update blog 2 tahun lalu. waktu tu 24 tahun, single mingle (but not available lah), baru start kerja sebagai houseman.. masih hingusan, ketakutan, keliru dengan pekerjaan (cis, macam hebat sangat je sekarang..blurgh).

and the most exciting thing about me now (maap entry rojak melayu mat saleh)
I AM EXPECTING! i'm in my 29weeks POA now. kalau semua selamat dan lancar, insya allah we will be holding our bundle of joy either end of Dec or early Jan :) :)

mohon doa sesapa yang terbaca entry ni.

nervous? yes!
excited? yes yes!